Από τον Ιούλιο απευθείας πτήσεις για Αμάλφι

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν πια να προσεγγίσουν τον ιταλικό Νότο χωρίς την ταλαιπωρία της χρονοβόρας δια ξηράς διαδρομής.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
View of the town of Positano with flowers Positano, Amalfi Coast | iStock

Αν δεν έχετε επισκεφθεί την Ακτή του Αμάλφι –Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO-, το 2024 είναι η κατάλληλη στιγμή. Ο δημοφιλής προορισμός της Ιταλίας αποκτά το δικό του αεροδρόμιο, ανοίγοντας τον δρόμο για περισσότερους επισκέπτες. Το Salerno Costa d’Amalfi, που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αμάλφι, ανακαινίστηκε και θα υποδέχεται εκατομμύρια ταξιδιώτες από φέτος το καλοκαίρι, ενώ το έργο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μέχρι και το 2043. Πρόκειται για ένα έργο που αναμενόταν εδώ και πολλά χρόνια.

Amalfi coast | iStock

Τα πολύχρωμα χωριά και οι απέραντοι λεμονόκηποι θα είναι, πια, εύκολα προσβάσιμα χωρίς τη χρονοβόρα διαδρομή (από 60 έως 90 λεπτά) από τη Νάπολη, που απαιτούσε συνδυασμό τρένων και λεωφορείων ή την ενοικίαση αυτοκινήτου. Επιπλέον, η είσοδος του νέου αεροδρομίου στον χάρτη της Ιταλίας, θα βοηθήσει στην εξερεύνηση και την περαιτέρω ανάπτυξη πολλών σχετικά άγνωστων περιοχών προς τον Νότο.

Τα αναμενόμενα δρομολόγια

Ravello, Amalfi coast | iStock

Η ισπανική αεροπορική εταιρεία Volotea ξεκινά, ήδη, να πετά από τη Nantes της Γαλλίας προς Αμάλφι από τις 11 Ιουλίου του 2024 και από την Καλιάρι της Σαρδηνίας στις 13 Ιουλίου. Οι πτήσεις θα συνεχίσουν να διευρύνονται, με τη Βερόνα ως νέο τόπο αναχώρησης για Αμάλφι από τις 2 Σεπτεμβρίου. Επίσης, η βρετανική αεροπορική EasyJet θα ξεκινήσει τις νέες διαδρομές προς το Salerno τον Ιούλιο: από το Μιλάνο Μαλπένσα στις 11 Ιουλίου, από το Βερολίνο, τη Γενεύη και τη Βασιλεία της Ελβετίας στις 12 Ιουλίου, και από το Λονδίνο Γκάτγουικ στις 13 Ιουλίου.

Αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές ακόμα νέες διαδρομές από εταιρείες όπως η Ryanair. Σύμφωνα με τη GESAC, το αεροδρόμιο της Salerno υπολογίζεται να εξυπηρετήσει περίπου 200.000 επιβάτες, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αγγίξει τα 4 ή 5 εκατομμύρια ετησίως.

Ο κίνδυνος του υπερτουρισμού

Cinque Terre | iStock

Η Ιταλία αντιμετωπίζει το φαινόμενο του υπερτουρισμού, με αποτέλεσμα να επιβάλλει τέλη και περιορισμούς στην είσοδο πόλεων που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, όπως συνέβη με τη Βενετία. Ακόμα και στην Ακτή Αμάλφι, το 2019 οι αξιωματούχοι εισήγαγαν ένα σύστημα εναλλασσόμενων πινακίδων κυκλοφορίας για τους επισκέπτες μεταξύ Positano και Vietri sul Mare. Με την ίδια λογική θα επεκταθεί και το μετρό από την πόλη της Salerno προς το αεροδρόμιο, ενώ ένας νέος δρόμος θα συνδέει την εθνική οδό E45 με τη νότια περιοχή.

Fiordo di Furore, Amalfi Coast | iStock

Με τη νέα αυτή εξέλιξη στην πανέμορφη Ακτή Αμάλφι, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η προστασία και η διατήρηση της περιοχής αποτελεί ένα νέο στοίχημα για τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες. Πόσο εφικτό είναι, άραγε, η ραγδαία αύξηση των τουριστών να μην επηρεάσει το φυσικό κάλλος και την παρθένα ομορφιά του τόπου;

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα