Η Ελλάδα «Προορισμός της χρονιάς» στα Travel Awards του Βελγίου

Οι Βέλγοι ταξιδιώτες έδωσαν στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στην τουριστική βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Aerial view of the beach and Temple of Poseidon at Cape Sounion iStock | Ναός του Ποσειδώνα

Άλλη μια μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και τον τουρισμό σημειώθηκε στο Βέλγιο για το 2023. Η χώρα μας ψηφίστηκε ως «Προορισμός της χρονιάς» στα τουριστικά βραβεία του Βελγίου (Belgian Travel Awards). Οι Βέλγοι ταξιδιώτες ξεχώρισαν –σε δημόσια ψηφοφορία- την Ελλάδα μεταξύ άλλων δημοφιλών προορισμών όπως η Τουρκία, το Ντουμπάι και το Πράσινο Ακρωτήριο. Τα συγκεκριμένα βραβεία, -που θεωρούνται ως τα Όσκαρ της βελγικής τουριστικής βιομηχανίας- πραγματοποιήθηκαν στο Skyhall του αεροδρομίου των Βρυξελλών στις 17 Νοεμβρίου. Διοργανωτής είναι το TravMagazine BeLux, ένα από τα καλύτερα κλαδικά περιοδικά του Βελγίου για τον τουρισμό.

«Με αυτήν τη νέα διάκριση, η Ελλάδα αναγνωρίζεται στο Βέλγιο ως ο πιο επιθυμητός προορισμός για τα ταξίδια, ενώ ταυτόχρονα ανταμείβεται η εντυπωσιακή ανάκαμψη της χώρας από την πανδημία στην καρδιά της Ευρώπης», ανέφερε ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) σε ανακοίνωσή του. Πράγματι, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, οι οποίες στοίχισαν ακριβά στον ελληνικό τουρισμό, η Ελλάδα κατάφερε να επανέλθει ακόμα πιο δυναμικά στο προσκήνιο τα δύο τελευταία χρόνια, με επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Το θέαμα της τελετής ήταν εντυπωσιακό, με τη συμμετοχή 920 επαγγελματιών του τουρισμού. Η 35η διοργάνωση των Belgian Travel Awards ήταν μια απόδειξη ότι βελγική τουριστική βιομηχανία γιορτάζει και παραμένει στην κορυφή του ταξιδιού. Την χώρα μας στο Βέλγιο εκπροσώπησε η επικεφαλής του παραρτήματος του ΕΟΤ στην Ολλανδία, κα Κυριακή Μπουλασίδου, και η αντιπρόεδρος, κα Αγγελική Τζίφα, γιορτάζοντας τη διάκριση και την αξία της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού στον κόσμο.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα