ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ryanair: Κλείνει τη βάση της στην Αθήνα για τον χειμώνα

Με μια ανακοίνωση γεμάτη αιχμές κατά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», της Fraport που διαχειρίζεται τα 14 μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και του υπουργείου Τουρισμού, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τη βάση της στην Αθήνα για τη χειμερινή σεζόν.

Η απόφαση της Ryanair να σταματήσει να χρησιμοποιεί ως βάση τον ΔΑΑ, σημαίνει πως δεν θα αξιοποιεί το αεροδρόμιο για τη «διανυκτέρευση» δύο αεροπλάνων, και πιθανότατα θα κλείσει και το γραφείο που διατηρούσε εκεί. Η ίδια η εταιρεία αναφέρει πως πρόκειται για «μια απώλεια επένδυσης 200 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο της Αθήνας».

ryanair αθήνα δρομολόγια διακοπές
Πηγή: Unsplash

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας από τις 29 Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου, αποδεσμεύει δύο αεροσκάφη της από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος“, μειώνοντας τα δρομολόγια της σε 10, από 29 που ήταν προγραμματισμένα. Τα δρομολόγια που θα διατηρήσει είναι προς Δουβλίνο, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μπολόνια, Ρώμη, Βουδαπέστη, Κατοβίτσε, Βιέννη και Μάλτα, μη σταθμεύοντας πλέον κανένα αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ryanair διαμαρτύρεται έντονα για τις χρεώσεις των αεροδρομίων. Πηγές της αγοράς σημειώνουν πως σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται άλλες αεροπορικές που ενισχύουν το πτητικό τους πρόγραμμα από και προς το «Ελ. Βενιζέλος».

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Έτοιμοι για το επόμενο τριήμερο; Επιλέγουμε προορισμούς για την 28η Οκτωβρίου


Έτοιμοι για το Ράλι Ακρόπολις 2022; Ο Μάνος Στεφανής μιλά στο Διακοπές

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα