Looking for more ?
Έτοιμοι για το Ράλι Ακρόπολις 2022; Ο Μάνος Στεφανής μιλά στο Διακοπές
Copyright © *2022* *STEFANIS*, All rights reserved.

Έτοιμοι για το Ράλι Ακρόπολις 2022; Ο Μάνος Στεφανής μιλά στο Διακοπές

Λίγο πριν βρεθεί στη μάχη του Ράλι Ακρόπολις (8-11 Σεπτεμβρίου), όπου θα αγωνιστεί με Hyundai i20 N Rally2, μαζί με τον Κώστα Στεφανή, ο Μάνος Στεφανής μιλά στο Διακοπές.

Το Ράλι Ακρόπολις είναι μια διοργάνωση που φέρνει όλη τη χώρα σε αναβρασμό! Σε αυτό το σπουδαίο θέαμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Μάνος Στεφανής θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 N Rally2, με συνοδηγό τον σπουδαίο Κώστα Στεφανή.

Οι fan του χώρου του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά το όνομα Μάνος Στεφανής. Χάρη στην αξιοσημείωτη εκπομπή TractioN έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε τις παρουσιάσεις αυτοκινήτων και ρεπορτάζ. Ωστόσο, εκτός από την δημοσιογραφική του συμβολή στον χώρο του αυτοκινήτου, έχει μεγαλώσει ανάμεσα σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και σημειώσεις ειδικών διαδρομών.

Copyright © *2022* *STEFANIS*, All rights reserved.

Γι’ αυτό και έχει σημειώσει σημαντικές διακρίσεις σε θεσμούς όπως το Peugeot 206 Junior Cup και το Mitsubishi Cup. Κορυφαία του στιγμή ήταν η συμμετοχή του στο Ράλι Ακρόπολις του 2006 με Ford Focues WRC και συνοδηγό τον πατέρα του, Κώστα Στεφανή.

Φέτος, έρχεται μια ακόμη μεγάλη στιγμή για τον Μάνο και τον Κώστα Στεφανή, στο Ράλι Ακρόπολις 2022.

Τον Σεπτέμβριο μαζί με τον Κώστα Στεφανή, θα τρέξετε στο Ράλι Ακρόπολις. Τι είδους “προπόνηση” ή προγραμματισμό περιλαμβάνει η προετοιμασία;

Ένας αγώνας σαν το Ράλι Ακρόπολις είναι ιδιαίτερα απαιτητικός τόσο για τα πληρώματα όσο και για τα αυτοκίνητα. Τους τελευταίους μήνες ακολουθώ ένα αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα ώστε να χάσω κάποια κιλά, ενώ παράλληλα γυμνάζομαι σχεδόν καθημερινά έτσι ώστε να βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή σωματική κατάσταση πριν την έναρξη του αγώνα.

EKO Acropolis Rally

Copyright © EKO Acropolis Rally

Λίγα λόγια για το Ράλι Ακρόπολις 2022

Η εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), όπου αμέσως μετά θα διεξαχθεί η ομώνυμη υπερειδική διαδρομή.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν τρεις αγωνιστικές ημέρες σε ειδικές διαδρομές της Κορινθίας και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ η τελετή τερματισμού θα διεξαχθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.), στο χώρο της οποίας θα στεγαστούν ο χώρος επισκευών και το στρατηγείο του αγώνα.

Copyright © *2022* *STEFANIS*, All rights reserved.

Το Ράλι Ακρόπολις 2022 περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 306,65 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται ορισμένες από τις πιο γνωστές χωμάτινες διαδρομές της χώρας μας όπως «Λουτράκι», «Βωξίτες», «Ταρζάν», «Ελάτεια» και «Ελευθεροχώρι» που θα αποτελέσει την Power Stage.

Τι έχεις να μας πεις για το όχημα με το οποίο θα τρέξετε στο Ράλι; Τι σε εντυπωσιάζει σε αυτό;

Τεχνικές προδιαγραφές: Κινητήρας Τούρμπο 1,6 λίτρων | Ισχύς: 290 ίπποι στις 5.000 σ.α.λ. | Ροπή: 420 Nm στις 4.000 σ.α.λ. |Μετάδοση: Τετρακίνηση | Σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων | Μηχανικά διαφορικά (εμπρός και πίσω) | Συμπλέκτης: Διπλός μεταλλικός δίσκος | Αμάξωμα – Ανάρτηση: Γόνατα McPherson με αμορτισέρ τριών ρυθμίσεων (εμπρός και πίσω) | Σύστημα διεύθυνσης: Υδραυλική υποβοήθηση | Copyright © *2022* *STEFANIS*, All rights reserved.

Μέχρι στιγμής έχουμε πραγματοποιήσει λίγα χιλιόμετρα δοκιμών στην Ιταλία με το Hyundai i20 N Rally2, το οποίο διαθέτει κινητήρα 1,6 λίτρων με τούρμπο, που αποδίδει ισχύ περίπου 290 ίππων. Ανυπομονούμε να το οδηγήσουμε και στην Ελλάδα, όπου θα πραγματοποιήσουμε και το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών μας, λίγες μέρες πριν την αφετηρία του Ράλι Ακρόπολις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλικό αυτοκίνητο με τεράστιες δυνατότητες, όπου για να τις ανακαλύψεις χρειάζονται αρκετά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι.

Copyright © *2022* *STEFANIS*, All rights reserved.

Ποιες είναι οι διαδρομές στις οποίες θα συμμετάσχεις; Έχεις προσωπική αγαπημένη;

Συνολικά το φετινό ράλι Ακρόπολις περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές και φυσικά την υπερειδική του ΟΑΚΑ όπου εύκολα και με προσιτό κόστος μπορούν οι θεατές να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους πληρώματα. Αγαπημένη μου ειδική είναι ο Ταρζάν. Πρόκειται για ένα μέρος με τεράστια ιστορία!

Ποιο αυτοκίνητο θα ήθελες ιδανικά να «κοσμεί» το γκαράζ σου και γιατί;

Λόγω επαγγέλματος έχω οδηγήσει πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα. Δεν θα αντάλλαζα με κανένα αυτοκίνητο στο γκαράζ μου, τη συμμετοχή μας στο Ράλι Ακρόπολις. Οι συγκινήσεις και τα συναισθήματα που προσφέρει δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο!

Πώς αξιολογείς την κατάσταση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα; Τι θα άλλαζες;

Δυστυχώς με εξαίρεση το Ράλι Ακρόπολις ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην χώρα μας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Πιστεύω πως μόνο με την δραστηριοποίηση περισσότερων εισαγωγικών εταιριών αυτοκινήτων στο χώρο θα βελτιωνόταν πραγματικά η κατάσταση.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου προορισμοί για off road οδήγηση;

Τα βουνά γύρω από την Λαμία (Οίτη, Βαρδούσια, κλπ) όπου διεξάγεται και ο εθνικός μας αγώνας προσφέρονται για μοναδικές off road αποδράσεις , με απίστευτες ομορφιές που πολλοί δεν γνωρίζουν.

Πού είναι οι ωραιότερες διακοπές που έχεις κάνει;

Σίγουρα το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για διακοπές. Τις ωραιότερες διακοπές λοιπόν, τις έχω κάνει με φουσκωτό σκάφος στις Κυκλάδες και μέρος των Δωδεκανήσων.

Χορηγοί της συμμετοχής των Μάνου και Κώστα Στεφανή στο Ράλι Ακρόπολις, είναι η Hyundai Hellas και η Coral A.E. – Shell Licensee.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Καρπενήσι: Οδηγός για διακοπές στον κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό


Η Wine Gini μας ξεναγεί με φρέσκια ματιά στον κόσμο του κρασιού

closesmenu