ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
4 τσιπουράδικα στον Βόλο για αυθεντικούς μεζέδες

Τα τσιπουράδικα στον Βόλο είναι θα λέγαμε ένας θεσμός και το σήμα κατατεθέν της πόλης. Για να αποκομίσετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία από αυτή τη πόλη, πρέπει να τα επισκεφθείτε!


Τσίπουρο: Τα επισκέψιμα αποσταγματοποιεία για τους λάτρεις του ποτού


Τα τσιπουράδικα στον Βόλο είναι ένας ξεχωριστός “γαστρονομικός κόσμος”

Η ιεροτελεστία στον Βόλο είναι κάπως διαφορετική σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει οι κάτοικοι άλλων πόλεων. Εκεί, απλώς παραγγέλνετε το τσίπουρο και το μόνο που θα διευκρινιστεί είναι το αν θα είναι με γλυκάνισο ή χωρίς. Όλα τα άλλα είναι υπόθεση του μάγειρα!

Βγαινουμε στα παραδοσιακα ουζερι της Αθηνας | Φωτο: Unsplash

Τα πιο παραδοσιακά βρίσκονται είτε στην περιοχή της Νέας Ιωνίας είτε σε στενά του κέντρου. Με κάθε ποτηράκι τσίπουρο που θα καταναλώνετε, θα έρχεται και ο επόμενος μεζές. Στην αρχή έρχονται τουρσιά και παστά, έπειτα τα τηγανητά και όσο συνεχίζει η “ροή” οι μεζέδες όλο και περιπλέκονται.

Η ιδέα του τσιπουράδικου δημιουργήθηκε από εργάτες του λιμανιού και πρόσφυγες, που έφεραν μαζί τους τις νοστιμιές της Ανατολής και τη φιλοσοφία του μεζέ, και τα ταίριαξαν με το θεσσαλικό απόσταγμα. Αυτό έγινε στη γειτονιά της Νέας Ιωνίας, όπου εγκαταστάθηκαν οι περισσότεροι πρόσφυγες.

Φωτο: Unsplash

Τα τσιπουράδικα που πρέπει να μπουν στη λίστα σας

Ο Κάβουρας

Θεωρείται σημείο αναφοράς και θεμέλιο για τα βολιώτικα τσιπουράδικα. Το μαγαζί κρατά την απλότητα και την αυθεντικότητά του αναλλοίωτη και αυτό είναι που κερδίζει τους ντόπιους φυσικά, αλλά και τους ταξιδιώτες. Χταπόδι και καλαμάρι ψημένα αριστουργηματικά, ουρές ή συκώτι πεσκανδρίτσας (μπράσκας όπως την λένε οι Βολιώτες) με σκορδαλιά και φυσικά, παστά ψάρια και δεκάδες άλλα πιάτα είναι εκεί για να συνοδεύσουν το γνήσιο τσίπουρο.


Αθήνα: Κρυμμένα μαγαζιά για φαγητό & μεζέ που δεν γνωρίζατε


Ο Τζίμης

Στον Τζίμη θα απολαύσετε το τσίπουρο και τον μεζέ σας εκεί που σκάει το κύμα. Στο παραθαλλάσιο θέρετρο του Βόλου, στην Αγριά, βρίσκεται ένα ακόμη ξακουστό τσιπουράδικο. Ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια, λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα και πολλά ακόμη, θα σας κάνουν να απολαύσετε κάθε στιγμή στα τραπεζάκια του Τζίμη.

Τσιπουρο: Τα επισκεψιμα αποσταγματοποιεια για τους λατρεις του ποτου | Φωτο: Unsplash

Δεμίρης

Γνήσιο τσίπουρο, τόσο χύμα όσο και εμφιαλωμένο, συνοδεύει τους φρέσκους μεζέδες. Όστρακα που μυρίζουν θάλασσα, αχινός, καλαμάρι γεμιστό και οτιδήποτε άλλο, θα σας κάνει να επιστρέψετε ξανά και ξανά στον Δεμίρη.

Μεζέν

Ένα από τα “μοντέρνα” τσιπουράδικα θα λέγαμε, που ωστόσο ξεχωρίζει και βρίσκεται στη κορυφή χάρη στη γαστρονομική ματιά του. Το Μεζέν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα εκατό κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2020, που κατάρτισε το «Restaurant 100 Awards». Αυτό το βολιώτικο τσιπουράδικο διακρίθηκε στην κατηγορία της τοπικής κουζίνας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στη Θεσσαλία.

Έτσι, αντιλαμβάνεστε πως η ποιότητά του είναι υψηλή. Διαθέτει τη φιλοσοφία του παλιού τσιπουράδικου αλλά έχει ένα εμφανώς ανανεωμένο μενού το οποίο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Οπότε, μη διστάσετε να το επισκεφθείτε και τολμήστε να συνοδεύσετε το τσίπουρο ακόμη και με ένα bao bun! Γιατί όχι;

Δείτε επίσης:

Διακοπές στο Πήλιο με παιδιά: Οι δραστηριότητες που θα αγαπήσουν


48 ώρες στον Βόλο: Τι θα κάνουμε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα