7 tips για την επίσκεψή μας στα μουσεία του Παρισιού 

Πως μπορεί κανείς να περιηγηθεί πληρέστερα, ευκολότερα και γρηγορότερα στα μουσεία του Παρισιού

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 4'
Musée-du-Parfum-Fragonard

Ρομαντική ατμόσφαιρα, γαστρονομία αλλά και πολιτισμός. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους θέλουμε να βρισκόμαστε στο Παρίσι είναι μερικά από τα πιο διάσημα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και εκείνα που αν και μικρότερα αποπνέουν έναν έντονο χαρακτήρα. 

Πως όμως μπορεί κανείς να περιηγηθεί πληρέστερα, ευκολότερα και γρηγορότερα στα μουσεία της πόλης; Η ιστορία, ο πολιτισμός και η καλλιτεχνική παράδοση βρίσκονται διάχυτα σε διάφορα σημεία της και η επίσκεψη στους χώρους πολιτισμού του Παρισιού μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχθεί ένα δύσκολο έργο. 

Η απεραντοσύνη των συλλογών και τα πλήθη των τουριστών που συρρέουν για να τις εξερευνήσουν μπορεί να μας μπερδέψουν. Μια σειρά όμως από πολύ απλά tips μπορεί να μας εξασφαλίσει μια πιο γεμάτη και ευχάριστη εμπειρία για την επίσκεψή μας στα μουσεία του Παρισιού. 

1. Skip-the-line 

Τα δημοφιλή μουσεία του Παρισιού με τα εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο μας καλούν να προνοήσουμε αν πραγματικά θέλουμε να τα επισκεφθούμε. Προκειμένου να αποφύγουμε τις μεγάλες ουρές ακόμα και τα ημερήσια ή και τα εβδομαδιαία sold out μπορούμε να προαργοράσουμε τα εισιτήριά μας online. Αυτή η προεργασία μας εξασφαλίζει να κάνουμε skip-the-line, να παρακάμψουμε τον χαμένο χρόνο της αναμονής και να εισχωρήσουμε άμεσα στους χώρους της τέχνης.  

2. Paris Museum Pass  

H επιλογή του Paris Museum Pass είναι επίσης μια καλή επιλογή στην περίπτωση που σκοπεύετε να εξερευνήσετε πολλά μουσεία. Στην ουσία το συγκεκριμένο μουσειακό πάσο σας παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 50 μουσεία, αξιοθέατα και μνημεία μέσα και γύρω από το Παρίσι, επιτρέποντάς σας να μεταπηδάτε από το ένα πολιτιστικό στολίδι στο άλλο χωρίς την ταλαιπωρία της αγοράς μεμονωμένων εισιτηρίων.  

Επικοινωνία

3. Το timing 

Τις επισκέψεις στα μουσεία με οχλαγωγία δεν αγάπησε κανείς. Για τον λόγο αυτό αξίζει να επισκεφθούμε τα μουσεία είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το απόγευμα. Έτσι θα κατορθώσουμε να έχουμε μια πιο ήρεμη και απρόσκοπτη εμπειρία. Επιπλέον για τον ίδιο λόγο οι επισκέψεις ενδείκνυνται περισσότερο για τα μέσα της εβδομάδας παρά τα Σαββατοκύριακα. Φυσικά δεν ξεχνάμε να τσεκάρουμε αν τυχόν τις ημέρες που επιθυμούμε υπάρχουν δημόσιες αργίες. 

4. Οι ξεναγήσεις 

Ας μην παραλείψουμε να εντάξουμε στο πλάνο μας και τις οργανωμένες ξεναγήσεις. Οι έμπειροι ξεναγοί μπορούν αρχικά να μας εξοικονομήσουν άπλετο χρόνο από έρευνα και μελέτη. Αλλά και να μας προσφέρουν μια πιο εμπεριστατωμένη και γεμάτη με ενδιαφέρουσες πληροφορίες επίσκεψη βοηθώντας σε μια βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση των έργων τέχνης και των εκθεμάτων.  

5. Το break για cafe, γλυκό ή/και φαγητό 

Πολλά από τα μουσεία στο Παρίσι είναι μεγάλα, έχουν αμέτρητες αίθουσες και χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Οπότε τα συχνά διαλείμματα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα, σχεδόν, αυτονόητα. Οι στάσεις για cafe και γλυκό ή φαγητό είναι όχι απλά απολαυστικές αλλά και προαπαιτούμενες προκειμένου να επεξεργαστείτε όσα είδατε αλλά και να αφουγκραστείτε την παριζιάνικη ατμόσφαιρα τριγύρω σας. Πολλά μουσεία διαθέτουν άλλωστε καφετέριες, κήπους, αίθρια και εστιατόρια όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ώσπου να συνεχίσετε το ταξίδι σας στην τέχνη της πόλης.  

6. Τα μικρά, εξειδικευμένα μουσεία  

Πέρα από το Λούβρο και το Musée d’Orsay το Παρίσι είναι διάσπαρτο με μικρότερα, πιο εξειδικευμένα μουσεία που διαθέτουν έναν έντονο χαρακτήρα και προσφέρουν όμορφες και ιδιαίτερες εμπειρίες. Αξίζει, μεταξύ άλλων, να εξερευνήσουμε, μεταξύ άλλων, το Musée Rodin, το Musée de l’Orangerie και το Μusee du Parfum. 

7. Word of Mouth 

Δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντοτε σωστές αλλά οι γνώμες και οι κριτικές ακόμα και τα tips των άλλων επισκεπτών μπορεί να είναι ενδεικτικά. Είναι πιθανό για παράδειγμα να βρούμε συμβουλές στα σχόλια όπως το προτιμήσουμε την είσοδο του Carrousel στο Λούβρο που κατά κανόνα έχει λιγότερο κόσμο από την κεντρική είσοδο στην Πυραμίδα.  

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα