Το Ett Hem “φρεσκάρει” την εμπειρία της διαμονής σε ένα boutique hotel

Όταν κάνουμε λόγο για ξενοδοχειακό design, το Ett Hem δεν μπορεί παρά να βρίσκεται ψηλά στη λίστα.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ett-Hem-Stockholm-1

Από το website με τα κινούμενα illustrations και τα σύντομα βίντεο που δείχνουν την κουρτίνα των δωματίων να ανεμίζει προς τα μέσα από το ανοιχτό παράθυρο, έως τα χειροποιήτα αντικείμενα και τα έργα τέχνης, το design, είναι εκείνο που διανθίζει με φρεσκάδα την εμπειρία της διαμονής στο συγκεκριμένο boutique hotel.

Και αν το Ett Hem μπορεί να μεταφράζεται απλά ως “ένα σπίτι”, λίγες είναι τελικά εκείνες οι εμπειρίες διαμονής που μπορούν πράγματι να προσφέρουν ένα σπίτι μακριά από το σπίτι, με τόσο κομψό τρόπο.  

Εδώ η κλισέ φράση του ξενοδοχειακού μάρκετινγκ “ένα σπίτι μακριά από το σπίτι”, βρίσκει πραγματικά “έδαφος” και αποκτά νόημα ουσιαστικό, σε έναν χώρο που πραγματικά μοιάζει ή που, ιδανικά, θα θέλαμε να είναι το σπίτι μας.

Στη γειτονιά Lärkstaden της Στοκχόλμης, ένα αρχοντικό του 1910 μετατράπηκε σε μπουτίκ ξενοδοχείο, διατηρώντας όμως μια αμεσότητα, μια οικειότητα και μια θαλπωρή που μπορεί να έχει μια ιδιωτική κατοικία γεμάτη με έργα τέχνης και ζηλευτά αντικείμενα design.  

H σχεδιάστρια Ilse Crawford δημιούργησε μια σειρά από, ουσιαστικά, φιλόξενους κοινόχρηστους χώρους, με τον φωτισμό να προέρχεται από τον Michael Anastassiades και τα έπιπλα κατά παραγγελία να μπλέκονται με χειροποίητα αντικείμενα, έργα τέχνης και vintage ευρήματα.

Το Ett Hem φιλοξενεί όμως, κυρίως, μια πιο σύγχρονη αντίληψη περί πολυτέλειας, μια ανεπιτήδευτα φιλόξενη ατμόσφαιρα μέσα από τον συνδυασμό αντικειμένων που διαθέτουν την δική τους ιστορία ή τον δικό τους χαρακτήρα.

Μια συλλογή διακοσμητικών αντικειμένων όχι απόμακρη ή σχεδόν μουσειακή όπως πολλές φορές συμβαίνει στους πολυτελείς χώρους φιλοξενίας αλλά πιο εγκάρδια, οικεία και φιλική. Μια συλλογή που δημιουργεί μια συνομιλία ζωντανή ανάμεσα στις ιστορίες του χθες και του σήμερα.

Ένα διάλογο ανοιχτό στον χώρο και στον επισκέπτη που μπορεί να ζήσει την δική του ιστορία σε μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Επικοινωνία

 

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα