ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 16'
3+1 χωριά για ένα low budget Σαββατοκύριακο τον χειμώνα

Το ταξίδι είναι για πολλούς από εμάς μια ανάγκη, η οποία μας γεμίζει και μας δίνει ψυχική δύναμη να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας με όρεξη και με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος. Αν έχουμε ανάγκη για συνεχείς αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα και περιορισμένο budget τότε κανένα πρόβλημα. Σε αυτά τα γραφικά χωριά που κάθε ανήσυχος ταξιδιώτης θέλει να περιηγηθεί, θα απολαύσετε ένα low budget Σαββατοκύριακο τον χειμώνα χωρίς ανησυχίες για την οικονομική σας επιβάρυνση!

Αναζητούσατε ένα low budget Σαββατοκύριακο τον χειμώνα;

Τσίντζινα – Πελοπόννησος

Κρυμμένο μες στα έλατα, στην καρδιά του Πάρνωνα, με παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, το χωριό Τσίντζινα (γνωστό και ως Πολύδροσο) είναι ένα πανέμορφο καταφύγιο. Ο οικισμός είναι ιδανικός για όσους αναζητούν χαλάρωση, ενώ χάρη στα εννέα σηματοδοτημένα μονοπάτια διαφόρων βαθμών δυσκολίας αποτελεί δημοφιλέστατο ορμητήριο για πεζοπορίες στον Πάρνωνα.


Κωσταπάνος Μηλιαρέσης: «Κάθε προορισμός είναι οι άνθρωποί του»


Θα το βρείτε σε απόσταση 3 ωρών από την Αθήνα. Διαθέτει οικονομικούς ξενώνες και φυσικά, πεντανόστιμο παραδοσιακό οικονομικό φαγητό. Φυσικά, είναι ιδανικό ορμητήριο για ένα roadtrip στα γύρω εξίσου πανέμορφα χωριά

Επτάλοφος – Στερεά Ελλάδα

Η Αγόριανη ή Επτάλοφος, στέκει 24 χλμ. μακριά από τα φώτα της κοσμικής Αράχωβας, στην πίσω πλευρά του Παρνασσού, όμως εξίσου κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Από την Αθήνα, θα φτάσετε εκεί σε μόλις 2 ώρες και 30 λεπτά. Είναι η απόλυτη low budget επιλογή για όσους θέλουν να προσεγγίσουν τον Παρνασσό και ενδεχομένως το χιονοδρομικό του, αλλά αναζητούν οικονομική διαμονή και φαγητό.

Θα την επιλέξετε για την ησυχία, το καλό φαγητό, τα πλατάνια στην γραφική πλατεία, τις καρυδιές, τις καστανιές και το ελατόδασος που την περικλείει, καθώς και για τον καταρράκτη της.

Μόλις φτάσετε θα απολαύσετε τον καφέ στην πλατεία που την αγκαλιάζουν τα θεόρατα πλατάνια. Έπειτα, ακολουθούν οι απολαυστικές βόλτες στα σοκάκια της, που θα σας οδηγήσουν στους ήχους του καταρράκτη. Ο καταρράκτης Αγόριανης σχηματίζεται από το Αγοριανίτικο Ρέμα και από την πλατεία, θα βρείτε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί σε αυτόν.

Αθανάσιος Διάκος – Στερεά Ελλάδα

Φωτό: Μαρία Μάνδαλου

Ένα μικρό ορεινό χωριό, που περιβάλλεται από έλατα, καστανιές, καρυδιές και κουβαλά μια περήφανη ιστορική ταυτότητα.

Ο Αθανάσιος Διάκος βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050 μέτρων και υπάγεται στον Δήμο Δελφών του Νομού Φωκίδας. Μπορείτε να το προσεγγίσετε είτε μέσω Άμφισσας και Λιδωρικίου είτε μέσω Αμφίκλειας και Παύλιανης.

Το χωριό αποτελεί ιδανική στάση αν θέλετε να νιώσετε τη μαγεία της Οίτης, της Γκιώνας ή των Βαρδουσίων. Μια και βρίσκεται στην καρδιά ενός σπουδαίου φυσικού τοπίου, αυτό κάνει τον Αθ. Διάκο ιδανικό για mountain bike, πεζοπορία-ανάβαση στα βουνά ή ακόμη και motocross.

Στεμνίτσα – Πελοπόννησος

Στην γεμάτη εκπλήξεις Αρκαδία, θα βρείτε την Στεμνίτσα. Πρόκειται για μια ιστορική κωμόπολη της Γορτυνίας με πετρόχτιστα σπίτια, χτισμένη αμφιθεατρικά στις δυτικές πλαγιές του Mαινάλου, σε υψόμετρο 1.100μ.

Είναι ιδανική ως ορμητήριο για το ελατόδασος Μαίναλου αλλά και τον Λούσιο Ποταμό, που αποτελούν δύο από τα ομορφότερα στολίδια της Πελοποννήσου. Ακόμη, κατά την χειμερινή περίοδο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, για δεκάδες δραστηριότητες.

Οι βόλτες σας στο χωριό θα πρέπει να περιλαμβάνουν σίγουρα τη Μάνα του Νερού, την πηγή δηλαδή που υδροδοτεί το χωριό και έχει καλή θέα, επίσης τα Παλαμηδέικα μια από τις πιο όμορφες γειτονιές αλλά και το Λαογραφικό μουσείο που φιλοξενεί φορεσιές, μεταβυζαντινές εικόνες, ξυλόγλυπτα, σκεύη εκκλησιαστικά αλλά και καθημερινής χρήσης κ.α.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Φώτης Θεοχάρης: Ο ορειβάτης που θέτει στόχους πιο ψηλά από τις κορυφές


Ελλάδα – Μαρόκο με μηχανή; Οι Greek Adventure Riders το έκαναν

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑIΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

ΤΑΞΙΔΕΨΑΜΕ ΣΕ 20 ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΝΩΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυκλοφορεί στα περίπτερα