4 πρωτότυπες δραστηριότητες στα Μετέωρα

Τα μοναστήρια αποτελούν τον σημαντικότερο πόλο έλξης, όμως δεν είναι λίγες οι δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να εμπλουτίσετε την παραμονής σας.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Meteora monastery, Greece iStock

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας έχει πολλά να προσφέρει.

1

Θρησκευτικός τουρισμός

iStock

Στους ακίνητους πέτρινους γίγαντες του θεσσαλικού κάμπου λειτουργούν πλέον έξι μονές: οι Ρουσάνου, Αγίου Στεφάνου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μεγάλο Μετέωρο), Αγίας Τριάδας, Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά και Βαρλαάμ.

2

Κυνήγι Τρούφας

iStock

Η γύρω περιοχή των Μετεώρων ενδείκνυται για κυνήγι τρούφας (https://www.trufflehunting.net). Η προσβασιμότητα είναι πολύ εύκολη και μετά την ολοκλήρωση του κυνηγιού θα απολαύσετε μια τρουφομακαρονάδα. Φυσικά η εμπειρία περιστρέφεται γύρω από την εκμάθηση των μανιταριών. Μη παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μουσείο μανιταριών, το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα αυτού του είδους στην Ευρώπη.

Γιώργος Μάντικας: Η συλλογή άγριων μανιταριών και τα μυστικά της

3

Αναρρίχηση

trekking.gr

Κάθε χρόνο χιλιάδες αναρριχητές από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τα Μετέωρα και οι λόγοι είναι…εμφανείς. Από εξαιρετικά έμπειρους μέχρι απολύτως αρχάριους, οι επιλογές σε “πίστες” και πορείες θα ικανοποιήσουν τους πάντες. Έμπειροι επαγγελματίες και σχολές μπορούν να σας καθοδηγήσουν (https://trekking.gr/el/activity/mathimata-anarichisis-meteora).

4

Πεζοπορία

iStock

Περπατήστε ανάμεσα από τους μαγικούς βράχους των Μετεώρων. Τα μονοπάτια των Μετεώρων έχουν μακρά παράδοση, καθώς για αιώνες ήταν η μοναδική οδός που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι για τις μετακινήσεις τους. Ένωναν οικισμούς, μονές και αγροτικές περιοχές.

Διαδροµές

Τρίκαλα – Πύλη: 8,5 χλµ
Πύλη – Ελάτη: 15,2 χλµ.
Περτούλι – Νεραϊδοχώρι: 3,4 χλµ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα