ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
5 προορισμοί για εναλλακτικό καλοκαίρι: Από rafting μέχρι snorkeling

Το καλοκαίρι κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την πιο ορεινή μέχρι και το πιο όμορφο νησάκι των Κυκλάδων, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα που αξίζει να ανακαλύψουμε. Αν αναζητάτε τρόπους για να βιώσετε πιο extreme καλοκαιρινές διακοπές, αυτοί οι προορισμοί είναι ιδανικοί για ορισμένα extreme sports.

Kitesurfing στην Πάρο

Πηγή: Unsplash

Ο παράδεισος των kite surfers βρίσκεται στην Πάρο και ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της για αυτό είναι η παραλία της Πούντας. Αυτή παραλία της Πάρου κέρδισε την προτίμηση των kite surfers λόγω των ευνοϊκών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στην Λίμνη Πλαστήρα για mountain bike

Στην καρδιά της Ελλάδας βρίσκεται μια από τις ωραιότερες τεχνητές λίμνες που αξίζει να επιλέξετε ως στάση ενός εναλλακτικού καλοκαιρινού οδοιπορικού στην ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό το μοναδικό φυσικό τοπίο είναι ότι καλύτερο προκειμένου να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο mountain bike με θέα τη λίμνη Πλαστήρα.

Καλοκαίρι στην Ήπειρο: Για rafting στον Αχέροντα και τον Βοϊδομάτη

O Βοϊδομάτης είναι ένα πολύτιμο στολίδι της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων. Είναι από τους πιο καθαρούς ποταμούς στην Ευρώπη και αποτελεί την ιδανική επιλογή για να αποκτήσετε τις πρώτες σας εμπειρίες στο rafting.

Πηγή: Unsplash

Με σημείο εκκίνησης το γεφύρι της Αρίστης, κοντά στο ομώνυμο Ζαγοροχώρι, τα 5 χλμ. της διαδρομής κυλούν χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις και δυσκολίες. Επιπλέον, μετά από περίπου 45’ λεπτά θα συναντήσετε το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων (16ου αιώνα), που βρίσκεται σε εκπληκτική τοποθεσία με κάθετους βράχους και εντυπωσιακές σπηλιές.

Ο Αχέροντας, ο μυθικός ποταμός, που εκτείνεται σε περιοχή με ιδιαίτερο κάλλος, προσφέρει ευκαιρία για δυνατές στιγμές στα νερά του. Η διαδρομή, μήκους 4 χλμ., είναι ιδανική για αρχάριους, ενώ καθώς ξεκινά από τις πηγές του ποταμού στη γέφυρα Γλυκή, που έχουν πάντα νερό, οι καταβάσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.

Water sports και περιήγηση στον βυθό στα κρυστάλλινα νερά της Χαλκιδικής

προορισμοί
Πηγή: Unsplash

Στην Χαλκιδική θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την υποθαλάσσια ομορφιά της Χαλκιδικής, με snorkeling αλλά και να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ σε κάθε γωνιά της. Μια και η Χαλκιδική είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη τουριστικά, αυτό σημαίνει πως θα αξιοποιήσετε τις υψηλού επιπέδου και τις ασφαλείς υπηρεσίες εξειδικευμένων επιχειρήσεων που θα σας καθοδηγήσουν σε κάθε δραστηριότητα.

Για surf στον Λαγκουβάρδο

Πηγή: Unsplash

Ο δημοφιλής προορισμός των surfer στην Πελοπόννησο, δεν είναι άλλος από την παραλία του Λαγκουβάρδου στην Μεσσηνία.


Τα best of της Πελοποννήσου για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις


Πρόκειται για μια παραλία απαράμιλλης ομορφιάς που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλής στους απανταχού λάτρεις του surf και άλλων θαλάσσιων σπορ, αφού θεωρείται, ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων, ενώ την ίδια στιγμή είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.

Η σχεδόν συνεχής παρουσία των κυμάτων μέσα στον κόλπο, αλλά και η σταδιακή αύξηση των surfers τα τελευταία χρόνια, βοήθησαν στο να δημιουργηθεί ένας σημαντικός πυρήνας από επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή ακριβώς γι’ αυτό, να απολαύσουν δηλαδή το Λαγκούβαρδο και το αγαπημένο τους σπορ.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Οι καλύτερες οικογενειακές δραστηριότητες στη Χαλκιδική


Σαντορίνη: Ο απόλυτος προορισμός για κάθε wine lover

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Kυκλοφορεί στις 03/12 με το «Βήμα της Κυριακής»