ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Απαραίτητες από 1η Οκτωβρίου οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Άμεσα διαθέσιμες θα πρέπει να έχετε τις αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματά σας από την 1η Οκτωβρίου καθώς από πέρυσι και ύστερα από τους αποκλεισμούς του χειμώνα ακόμα και στην Αττική Οδό και κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας κατέστη υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα (χιονοκουβέρτες/λάστιχα)! Αυτή η αλλαγή ισχύει όταν επιβάλλονται σχετικοί περιορισμοί κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Αρχές, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πότε ισχύει η υποχρέωση για τις αντιολισθητικές αλυσίδες και για ποια οχήματα

Τα οχήματα θα πρέπει να φέρουν αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες στο χώρο αποσκευών τους, από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιβάλλουν. Δηλαδή όταν επιβάλλονται σχετικοί περιορισμοί κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Αρχές.


Οι Greek Adventure Riders στο Διακοπές: Ταξιδεύοντας σε δύο τροχούς

αυτοκίνητο αλυσίδες χιόνια
Φωτό: Unsplash

Αυτό σημαίνει πως αν προετοιμάζεστε για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητό σας σε κάποιον φθινοπωρινό/χειμερινό προορισμό, καλό είναι να έχετε εφοδιαστεί με αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες ώστε να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν απότομη αλλαγή του καιρού.

Σε αντίθετη περίπτωση και μετά από σχετικό έλεγχο της Τροχαίας, θα επιβάλλεται πρόστιμο. Αυτή η αλλαγή αφορά όλα τα οχήματα.

 

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Διακοπές: Οι καλύτεροι προορισμοί για τον Οκτώβριο


Σαββατοκύριακο στην Πελοπόννησο: Το Διακοπές επιλέγει προορισμούς

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα