Looking for more ?
Σαββατοκύριακο στην Πελοπόννησο: Το Διακοπές επιλέγει προορισμούς
Πηγή: Shutterstock

Σαββατοκύριακο στην Πελοπόννησο: Το Διακοπές επιλέγει προορισμούς

Κάθε εποχή του χρόνου, η Πελοπόννησος σας περιμένει.

Η Πελοπόννησος είναι ένας ολόκληρος κόσμος γεμάτος από φθινοπωρινά καταφύγια που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Εμείς σας βρήκαμε τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε τις αποδράσεις σας και τις φθινοπωρινές σας διακοπές.

Φθινοπωρινός προορισμός και λίμνη: Ένας τέλειος συνδυασμός

Mέσα σε 2 ώρες από την Αθήνα μπορείτε να βρίσκεστε στο ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης Δόξα. Πρόκειται για έναν τόπο ξεχωριστής ομορφιάς όπου μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα. Φυσικά πρόκειται για μία ιδανική λύση για όσους αναζητούν οικονομικό και κοντινό φθινοπωρινό προορισμό.

Η λίμνη Δόξα είναι μια τεχνητή λίμνη που βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Ιδανικό είναι να κάνετε τον γύρο της λίμνης και φυσικά να είστε οργανωμένοι για ένα πανέμορφο πικνίκ. Είναι, λοιπόν, ένας φθινοπωρινός προορισμός που είναι κατάλληλος και για οικογένειες αφού τα παιδιά θα δουν ένα φυσικό τοπίο που θα τα ενθουσιάσει.

Στεμνίτσα

Στην γεμάτη εκπλήξεις Αρκαδία, θα βρείτε την Στεμνίτσα. Πρόκειται για μια ιστορική κωμόπολη της Γορτυνίας με πετρόχτιστα σπίτια, χτισμένη αμφιθεατρικά στις δυτικές πλαγιές του Mαινάλου, σε υψόμετρο 1.100μ.

Οι βόλτες σας στο χωριό θα πρέπει να περιλαμβάνουν σίγουρα τη Μάνα του Νερού, την πηγή δηλαδή που υδροδοτεί το χωριό και έχει καλή θέα, επίσης τα Παλαμηδέικα μια από τις πιο όμορφες γειτονιές αλλά και το Λαογραφικό μουσείο που φιλοξενεί φορεσιές, μεταβυζαντινές εικόνες, ξυλόγλυπτα, σκεύη εκκλησιαστικά αλλά και καθημερινής χρήσης κ.α.

Aκόμη, ενδιαφέρουσα στάση είναι ο ιερός Ναός του Αγ. Γεωργίου στο κέντρο της Στεμνίτσας που περιέχει αυθεντικές τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου αλλά και το Λαογραφικό μουσείο της Στεμνίτσας.

Τρίκαλα Κορινθίας – Ο προορισμός μια ανάσα από την Αθήνα

Μόλις περάσετε τον Ισθμό της Κορίνθου δεν θα καταλάβετε για πότε φτάσατε στα Τρίκαλα Κορινθίας. Τρία μικρά γραφικά χωριά, σκαρφαλωμένα στις βορειοανατολικές πλαγιές της Ζήριας, σε 1.000 μ. υψόμετρο. Τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, λατρεμένος προορισμός των εκδρομέων.

Αν έχετε την διάθεση να διασχίσετε ένα κομμάτι της Ζήρειας, τότε μην ξεχνάτε τα: Tips για τους αρχάριους πεζοπόρους του Φθινοπώρου.

Το χωριό έκπληξη της ορεινής Ηλείας

Η Ανδρίτσαινα είναι ένα πανέμορφο χωριό με βαθιά ιστορία. Εκεί θα βρείτε τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες της χώρας, με εξαιρετικά σπάνιες εκδόσεις.

Πέραν αυτού, η Ανδρίτσαινα είναι ένας πανέμορφος φθινοπωρινός προορισμός που αξίζει την επίσκεψή σας. Από την Ανδρίτσαινα μπορείτε να φτάσετε στην Καρύταινα και στη συνέχεια στα υπόλοιπα χωριά της Αρκαδίας, ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή στις πλαγιές του Λυκαίου όρους.

Bυτίνα

Ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα της Πελοποννήσου είναι η Βυτίνα. Μια πανέμορφη γραφική πόλη, γεμάτη πετρόκτιστα σπίτια και φιλόξενους ανθρώπους. Διαθέτει ορισμένους πολύ γραφικούς ξενώνες και παραδοσιακά ταβερνάκια που θα απολαύσετε ψητό κρέας και ζεστά μαγειρευτά.

Μη παραλείψετε μια ρομαντική περατζάδα στον διάσημο «Δρόµο της Αγάπης». Πρόκειται για ένα ροµαντικό δεντροσκέπαστο –από σφενδάµια και πλάτανους– δροµάκι στην είσοδο της Βυτίνας, όπου ειδικά το φθινόπωρο με τα καφετί φύλα των δέντρων δημιουργείται ένα μοναδικό σκηνικό.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Βόλος και Πήλιο: Μια κορυφαία ταξιδιωτική εμπειρία για τον Οκτώβριο


Οι low budget μονοήμερες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη

closesmenu