ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων: Ένα σπουδαίο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς

Ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ανατολικής Μακεδονίας, χτίστηκε το 360 π.Χ. Οι πρώτοι κάτοικοι ήταν από την Θάσο και η αποικία ονομαζόταν Κρηνίδες. Λίγα χρόνια αργότερα, η πόλη μετονομάστηκε από τον Φίλιππο Β’, ο οποίος βλέποντας την οικονομική και στρατηγική θέση της πόλης, την οχυρώνει και της δίνει το όνομά του.


Η Πελοπόννησος φιλοξενεί 5 Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO


Ο Απόστολος Παύλος κατέφθασε στην πόλη το 49 μ.Χ. Από τότε, με την ίδρυση της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας της Ευρώπης και τη μεταφορά της πρωτεύουσα του ρωμαϊκού κράτους στην Κωνσταντινούπολη, η πόλη γνώρισε σημαντική αναγνώριση.

Από το 2016, ο χώρος συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων
Πηγή: Shutterstock

Μια επίσκεψη στους Φιλίππους

Ο αρχαιολογικός χώρος αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μεταξύ άλλων τα τείχη και την ακρόπολη, στο εσωτερικό της οποίας υπάρχει πύργος μεταβυζαντινών χρόνων. Το θέατρο, που χτίστηκε πιθανώς από το Φίλιππο Β’ τον 4ο αιώνα. Τη φυλακή του Αποστόλου Παύλου – που μάλλον πρόκειται για ρωμαϊκή δεξαμενή και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα -.  Τη Βασιλική Α’, η οποία είναι μια τρίκλιτη βασιλική και χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ. Το Οκτάγωνο, το οποίο ήταν το ολοκληρωμένο συγκρότημα αφιερωμένο στον Απόστολο Παύλο. Τη ρωμαϊκή αγορά καθώς και άλλες δύο τρίκλιτες βασιλικές.


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Βεργίνα: Μια πόλη – μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα