ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Casa Parlante: Η αριστοκρατική Κέρκυρα του 19ου αιώνα σε ένα ξεχωριστό μουσείο

Η Κέρκυρα είναι ένα νησί που δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Με τις δεκάδες παραλίες της, την πλούσια γαστρονομία και φυσικά τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος που αφηγούνται την μακρά ιστορία του νησιού.

Πώς ξεκίνησε το Casa Parlante

Η ιστορία του μουσείου ξεκινά το 2013 και η πρωτότυπη ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε απέσπασε βραβείο στα Ελληνικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για την καινοτόμο ιδέα της Καίτης Ράντου και της Θεοδώρας Ευθυμίου, οι οποίες ήθελαν να αναδείξουν τα ιστορικά στοιχεία του τρόπου ζωής στην Κέρκυρα του 19ου αιώνα.


Η τέχνη της Κερκυραϊκής κουζίνας | Όσα πρέπει να δοκιμάσετε στο νησί


casa_parlante_corfu_diakopes
Πηγή: Casaparlante.gr

Τι θα δείτε στο μουσείο

Σε αυτήν την εποχή, το νησί γνώριζε μεγάλη ακμή στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και των τεχνών. Έτσι, με την επίσκεψη στο μουσείο ο επισκέπτης έρχεται σε άμεση επαφή με πολιτιστικά και κοινωνικά στοιχεία της εποχής, με πολύ ζωντανό τρόπο.

Σε ένα νεοκλασσικό κτίριο στην ιστορική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας αναπαρίσταται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της. Με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και με την πιστή αναπαράσταση των σκηνικών, το Casa Parlante μεταφέρει την πραγματική εικόνα της Κέρκυρας του 19ου αιώνα.

casa_parlante_corfu_diakopes2
Πηγή: Casaparlante.gr

Οι παραδόσεις του νησιού ξεδιπλώνονται μπροστά σας ξυπνώντας όλες τις αισθήσεις σας, μέσα από μία αυθεντική εμπειρία από εικόνες, ήχους και μυρωδιές. Η χρονική περίοδος, στην οποία τοποθετείται το Casa Parlante, αποτελεί ορόσημο για την ιστορία και την ταυτότητα της Κέρκυρας. Τον 19ο αιώνα, η πρωτεύουσα του κράτους των “Ηνωμένων Πολιτειών των Ιονίων Νήσων” αποτελούσε πνευματικό κέντρο του Ελληνικού κόσμου.

Οι Ενετοί, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι κατακτητές της – μέσω των επιρροών τους – δημιούργησαν αυτήν την ιδιαίτερη κοσμοπολίτικη ταυτότητα του νησιού που ακόμη και σήμερα αντικρίζουμε στην αρχιτεκτονική της αλλά και στη γαστρονομία της.

Βρείτε εδώ τα πάντα για την Κέρκυρα.

Δείτε επίσης: 

Σαλπάρουμε προς τα Διαπόντια νησιά


Η τέχνη της Κερκυραϊκής κουζίνας | Όσα πρέπει να δοκιμάσετε στο νησί


Γνωρίστε τα τοπικά προϊόντα της πανέμορφης Κέρκυρας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου