ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
4+1 απολαυστικές διαδρομές για roadtrip στην Ελλάδα

Για όσους έχουν όρεξη να κάνουν πολλά χιλιόμετρα γνωρίζοντας ακόμη καλύτερα τις αμέτρητες όμορφες γωνιές της χώρας, πρέπει να σχεδιάσετε άμεσα κάποιο από τα παρακάτω ταξίδια. Ας δούμε μερικές ξεχωριστές διαδρομές για roadtrip στην Ελλάδα.

Από την Μεσσηνία μέχρι τις Πρέσπες, βρήκαμε μερικές πανέμορφες και ξεχωριστές διαδρομές για roadtrip στην Ελλάδα

Ταξίδι στη γη της ελιάς, τη Μάνη

Unsplash

Τα χωριουδάκια που συνθέτουν την ομορφιά της Μάνης είναι πολλά, ωστόσο αν δεν έχετε όλο τον χρόνο στη διάθεσή σας, παρά μόνο ένα διήμερο ή τριήμερο, τότε αυτά είναι τα highlight που οπωσδήποτε πρέπει να δείτε.  Επιλέγοντας τη διαμονή σας σε κάποιο ξενοδοχείο κεντρικού οικισμού όπως είναι το Οίτυλο ή το Λιμένι, αν φυσικά έχετε όρεξη για οδήγηση και εξερεύνηση σε αυτό το μοναδικό μέρος, τότε ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό roadtrip.

Δείτε εδώ τις στάσεις σας, για αυτό το roadtrip. 

Καρπενήσι – Προυσιώτισσα: Η συγκλονιστική διαδρομή που πρέπει να κάνετε

Shutterstock

Όσοι επισκέπτονται το Καρπενήσι και τα πανέμορφα χωριά του, σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν είναι να μπουν στο αμάξι και να κατευθυνθούν προς την Ιερά Μονή Προυσού ή αλλιώς, την Παναγία τη Προυσιώτισσα. Και αν δεν το έχουν κάνει ποτέ ξανά στη ζωή τους, δεν ξέρουν πως τους περιμένει μια απ’ τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές της χώρας μας.

Μετέωρα

Τα Μετέωρα είναι από τους πρώτους προορισμούς που μας έρχονται στο μυαλό για road trip -κι όχι άδικα. Είναι σχετικά κοντά στην Αθήνα, αλλά κυρίως προσφέρει μοναδικές εικόνες. Ειδικά η στιγμή που θα περάσετε τα Τρίκαλα και θα κατευθυνθείτε προς Καλαμπάκα, θα εμφανιστούν με φόντο τον απέραντο ουρανό οι επιβλητικοί βράχοι, είναι μια στιγμή που δικαιωματικά την απολαμβάνεις. Ιδανικά για Σαββατοκύριακο, τα Μετέωρα διαθέτουν πολλές διαδρομές που μπορείτε να τις ανακαλύψετε είτε με το αυτοκίνητο (οδηγώντας προς την Ελάτη και το Περτούλι) είτε με τα πόδια.

διαδρομές για roadtrip στην Ελλάδα
Shutterstock

Πρέσπες

Η άκρη της Ελλάδας, ένα ξεχωριστό φυσικό σύνορο, σπάνιας ομορφιάς, που έχει ανακηρυχθεί εθνικός δρυμός. Μία διανυκτέρευση σίγουρα δεν είναι αρκετή για να απολαύσετε τα ξεχωριστά τοπία με τα μικρά παραδοσιακά χωριά. Βέβαια, εκτός από το αυτοκίνητο σημαντικό ρόλο σε αυτό το ταξίδι παίζουν και οι βάρκες, διότι δεν γίνεται να επισκεφθείτε τις Πρέσπες και να μην κάνετε βαρκάδα ξεκινώντας από τους Ψαράδες, το χωριουδάκι-ορμητήριο στην όχθη της Μεγάλης Πρέσπας.  Απαραίτητη στάση στον Άγιο Αχίλλειο, το νησάκι της Μικρής Πρέσπας.


Πεζοπορία στις Πρέσπες: Μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στη φύση


Γύρος της Πελοποννήσου

Ποτάμια και καταρράκτες, πέτρινα χωριά και αρχαίες πόλεις, λίμνες και δάση, οινοποιεία και μονοπάτια σε καταπράσινες βουνοπλαγιές, όλα αυτά θα κάνουν το ταξίδι μας απολαυστικό.

Απαραίτητη η στάση στη Νεμέα για τα οινοποιεία και τον αρχαιολογικό χώρο, μία τουλάχιστον διανυκτέρευση στην ορεινή Αρκαδία και τα μοναδικά χωριά της (Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα) και μετά κατηφορίζετε προς τη γη της Μεσσηνίας, την αρχαία Μεσσήνη και έπειτα μπορείτε να ανηφορίσετε για τη Νέδα και τους υπέροχους καταρράκτες της, ενώ επόμενος προορισμός είναι το δάσος της Φολόης.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Ταξίδι στην Καστοριά; Αυτές είναι οι καλύτερες διαδρομές με μηχανή


Από τη λίμνη Δόξα στη Στυμφαλία: Ένα όμορφο roadtrip για το Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου