ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 8'
Kαλοκαίρι στα πιο ατμοσφαιρικά θερινά σινεμά των ελληνικών νησιών

Αν και κάθε μεγάλη πόλη έχει θερινά σινεμά, γεμάτα ιστορία και ομορφιά, η αλήθεια είναι ότι μια ξεχωριστή μαγεία κρύβεται στα θερινά σινεμά των ελληνικών νησιών. Πολλά δίπλα στη θάλασσα, με το καλοκαιρινό αεράκι να συνοδεύει την κάθε προβολή, τα θερινά σινεμά στα ελληνικά νησιά είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία!

 

Cine Καμάρι, Σαντορίνη

Λειτουργεί από το 1987 στην αρχή του χωριού Καμάρι, έχοντας καταφέρει να αποσπάσει πολλές αναφορές στον Guardian. Ψηφίστηκε ακόμη, ένα από τα 12 καλύτερα θερινά σινεμά στην Ευρώπη για το 2016. Ο χώρος είναι απλός και όμορφος και κάθε επισκέπτης του νησιού αξίζει να περάσει έστω ένα απόγευμα στο φιλόξενο αυτό σινεμά.

Παλλάς, Σύρος

Βρίσκεται στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, δίπλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και αποτελεί έναν ιδιαίτερο ιστορικό χώρο. Εκτός από τις προβολές, στον χώρο πραγματοποιούνται και άλλες εκδηλώσεις.

Cine Καλησπερίτη, Κίμωλος

Δεν πρόκειται για το κλασικό θερινό σινεμά, αλλά για κάτι εντελώς ξεχωριστό και πρωτότυπο. Οι Κιμωλίστες διοργανώνουν και διαχειρίζονται, σε συνεργασία με τον Δήμο, το Cine Καλησπερίτη, το μεταφερόμενο σινεμά του νησιού, που στήνει την οθόνη του στις ομορφότερες τοποθεσίες. Οπότε δεν υπάρχει ένα σταθερό σημείο, αλλά κάθε φορά θα απολαύσετε την αγαπημένη σας ταινία δίπλα στη θάλασσα, στο βουνό, σε ένα πάρκο, ή σε ταράτσες με θέα όλο το νησί.

Σινέ Μαντώ, Μύκονος

Το Cine Manto Mykonos έχει αναδειχθεί από τις Guardian και Ιndepenedent ένα από τα 10 καλύτερα θερινά σινεμά του κόσμου. Εκεί, σας περιμένει για φιλοξενία ένας άκρως ατμοσφαιρικός και ιστορικός χώρος με ψηλά δέντρα, που ξεχωρίζει ανάμεσα στα κατάλευκα μυκονιάτικα σπίτια. Στο Cine Manto προβάλλονται παιδικές ταινίες, πρώτες προβολές αλλά και αφιερώματα.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Dexamenes: Το οινοποιείο που έγινε εντυπωσιακό ξενοδοχείο στην Κουρούτα


Κορινθία: 5+1 στάσεις για το καλοκαίρι

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου