ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 7'
Λίμνη Ζηρού: Ένα ονειρικό τοπίο στην Πρέβεζα

Η Λίμνη Ζηρού, βρίσκεται στα ανατολικά του νομού Πρέβεζας, κοντά στην κωμόπολη της Φιλιππιάδας. Αν δεν την έχετε επισκεφθεί ακόμη, πρέπει να μπει στη λίστα με τους επόμενους προορισμούς σας, ειδικά αν σας αρέσουν τα ταξίδια στη φύση.

Πολύ κοντά της κυλά και ο ποταμός Λούρος, με τον  οποίο έχουν υπόγεια επικοινωνία. Σύμφωνα με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, επρόκειτο για λιμναίο σπήλαιο το οποίο κατέρρευσε και δημιούργησε αυτή την πανέμορφη λίμνη. Έχει συνολική έκταση περίπου 400 στρέμματα και η στάθμη του νερού φτάνει τα 70 μέτρα βάθος. Hint: Η λίμνη φαίνεται πως φέρει το όνομά της από την λέξη «όζερο», η οποία στα σλάβικα σημαίνει λίμνη.

Το μέρος είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η λίμνη αγκαλιάζεται από ένα καταπράσινο, παραλίμνιο δάσος που καθρεπτίζεται στα κρυστάλλινα νερά της, συνθέτοντας ένα ειδυλλιακό τοπίο, ιδανικό για χαλάρωση και αναζωογόνηση. Εκεί, φιλοξενούνται πολλά και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας τα οποία θα παρατηρήσετε κατά την επίσκεψή σας. Γερακίνες, τσαλαπετεινοί, φιδαετοί, αλκυόνες και άλλα πτηνά βρίσκουν καταφύγιο στο μοναδικό αυτό βιότοπο.


Λίμνη Άγρα: Ένας υδροβιότοπος ζωτικής σημασίας στο νομό Πέλλας


Όποια εποχή του χρόνου κι αν επισκεφθείτε την περιοχή, οι δραστηριότητες και το φυσικό τοπίο θα σας κερδίσει. Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας και της παρατήρησης πουλιών, η λίμνη θα σας χαρίσει μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Λίμνη Πλαστήρα: Γνωρίστε το τεχνητό θαύμα της Καρδίτσας

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα