ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ορεινή Αρκαδία: Ο κορυφαίος χειμερινός προορισμός κοντά στην Αθήνα

Κοντινός προορισμός στην Αθήνα, με ωραία τοπία, πετρόχτιστα χωριά, προσεγμένους ξενώνες και καλό φαγητό, η Ορεινή Αρκαδία προσφέρει πολλές επιλογές για δραστηριότητες και χαλάρωση στη φύση. Η Ορεινή Αρκαδία είναι ένας ξεχωριστός προορισμός στην καρδιά της Πελοποννήσου. Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα, Μονές Προδρόμου και Φιλοσόφου είναι από τα highlights.

Τα στολίδια του Μαινάλου

Το Μαίναλο είναι η ψυχή της Αρκαδίας. Δεσπόζει στο κέντρο της Πελοποννήσου και διακρίνεται για το φυσικό του πλούτο και την ομορφιά του. Κάθε μονοπάτι στο Μαίναλο έχει να διηγηθεί κι ένα παραμύθι. Μπορείτε να εξερευνήσετε το Μαίναλο πεζοπορώντας.

To menalontrail αποτελεί το πρώτο δίκτυο μονοπατιών της χώρας που πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Περιπατητών. Εκτείνεται σε μήκος 75 χλμ. και διασχίζει οικισμούς όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα, η Ελάτη, η Βυτίνα, τα Μαγούλιανα κ.α.

Το Σπήλαιο Κάψια

Σπήλαιο Κάψια πελοπόννησος
Unsplash

Από τα πιο ενδιαφέροντα σπήλαια της Ελλάδας, το σπήλαιο Κάψια είναι γεμάτο εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό: οι σχηματισμοί των σταλακτιτών και σταλαγμιτών, σε συνδυασμό με τους σπάνιους χρωματισμούς, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η λεγόμενη «αίθουσα των θαυμασίων», στην οποία παρουσιάζονται οι πιο εντυπωσιακοί χρωματικοί συνδυασμοί από οποιοδήποτε άλλο ελληνικό σπήλαιο.

Η Μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου

Η Μονή Φιλοσόφου ιδρύθηκε το 963 και αποτελεί μοναδικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Τον 17ο αιώνα ιδρύθηκε η νέα Μονή Φιλοσόφου σε κοντινή απόσταση, στην οποία λειτούργησε σημαντική ιερατική σχολή. Αξίζει να περπατήσετε στο μονοπάτι που ενώνει τις δύο μονές περνώντας μέσα από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου.

Η Τρίπολη

Shutterstock

Κατά την περιήγησή σας σίγουρα αξίζει να κάνετε και μια στάση στην πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας που είναι κτισμένη σε υψόμετρο 650μ. Ιδρύθηκε στις αρχές του 14ου αι. και μέχρι τα τέλη του 19ου αι. λεγόταν Τριπολιτσά. Αξίζει να δείτε το Πολεμικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο, σε κτίριο του Τσίλλερ.

Ωραίες βόλτες θα απολαύσετε και στα Μαγούλιανα (το ψηλότερο κατοικήσιμο χωριό της Πελοποννήσου), το Βαλτεσινίκο, την Αλωνίσταινα, το μικρό και ακατοίκητο Λιμποβίσι (το χωριό του Κολοκοτρώνη- δείτε το σπίτι/μουσείο των Κολοκοτρωναίων), τον Ράφτη, την Πιάνα και το Χρυσοβίτσι.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα