ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Η Σαντορίνη στα έξι καλύτερα μέρη της Ευρώπης για τουρισμό το φθινόπωρο

Εφιάλτη χαρακτήρισε το Bloomberg τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν στην Ευρώπη, λόγω των προβλημάτων στα αεροδρόμια, τα χαοτικά πλήθη, τις υψηλές τιμές ξενοδοχείων και τον καύσωνα. Για αυτό και πολλοί Αμερικανοί επέλεξαν να καθυστερήσουν τα ταξίδια τους στους ευρωπαϊκούς προορισμούς και αντ’ αυτού να κάνουν τουρισμό το φθινόπωρο.

«Το σοκ της ακρίβειας αυτής της σεζόν ήταν πολύ πραγματικό, ακόμη και για ταξιδιώτες που μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά», λέει στο Bloomberg ο David Prior, ιδρυτής του ταξιδιωτικού κλαμπ μελών Prior.

διακοπές το φθινόπωρο
Πηγή: Unsplash

«Όσο πιο νότια πηγαίνετε, τόσο περισσότερο διαρκεί το καλοκαίρι», λέει η Brie Shelly του πολυτελούς ταξιδιωτικού γραφείου Embark Beyond.

Και ενώ το κόστος από μόνο του αρκούσε για να κάνουν πίσω πολλοί ταξιδιώτες, οι πρωτοφανείς καύσωνες έκαναν άλλους να καθυστερήσουν τις διακοπές τους ή να πάνε αλλού. «Μέρη όπως οι Βαλεαρίδες ή η Ελλάδα ήταν πολύ ζεστά για μερικούς ανθρώπους», λέει ο Prior. «Αρχίσαμε να βλέπουμε ανθρώπους να απομακρύνονται από εκείνα τα πολύ ζεστά καλοκαιρινά κλίματα» και από το καλοκαίρι εξ ολοκλήρου.

Φυσικά, οι έμπειροι ταξιδιώτες (και αυτοί που δεν έχουν παιδιά και σχολικά προγράμματα) προτιμούν να εκμεταλλεύονται τα πολλά οφέλη της off season, απολαμβάνοντας ταξίδια με λιγότερο κόσμο και χαμηλότερο κόστος σε αγαπημένα καλοκαιρινά μέρη όπως η Ακτή Αμάλφι της Ιταλίας και τα ελληνικά νησιά. Αλλά καθώς η high season επεκτείνεται προς το φθινόπωρο, φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, σύμφωνα με το Bloomberg.

διακοπές
Πηγή: Unsplash

Έτσι, ανάμεσα στα έξι καλύτερα μέρη της Ευρώπης που συστήνουν οι επαγγελματίες των ταξιδιών για το φετινό φθινόπωρο, το Bloomberg συγκαταλέγει τη Σαντορίνη.

«Όσο πιο νότια πηγαίνετε, τόσο περισσότερο διαρκεί το καλοκαίρι», λέει η Brie Shelly του πολυτελούς ταξιδιωτικού γραφείου Embark Beyond, εξηγώντας ότι σε προορισμούς όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι της Ισπανίας και η Ελλάδα, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν ζεστό, ξηρό καιρό μέχρι τον Οκτώβριο. Η Σαντορίνη έχει τη μεγαλύτερη σεζόν στην περιοχή, παραμένοντας ανοιχτή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα οι τιμές να πέφτουν όσο περιμένει κανείς.

Βρείτε το πρωτότυπο κείμενο στο Bloomberg.com.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Έτοιμοι για το Ράλι Ακρόπολις 2022; Ο Μάνος Στεφανής μιλά στο Διακοπές


Οι Greek Adventure Riders στο Διακοπές: Ταξιδεύοντας σε δύο τροχούς

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου