ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Σας αρέσει το ποδήλατο; Δείτε τους bike friendly προορισμούς στην Ελλάδα

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό ειδικά σε όσους δεν έχουν εντάξει το ποδήλατο στον τρόπο ζωής τους, αλλά υπάρχει το δίκτυο των “BikeFriendly Προορισμών” στην Ελλάδα. Αυτό το δίκτυο αποτελείται από μία σειρά επιλεγμένων Δήμων, οι οποίοι ξεχωρίζουν για την προσήλωσή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, την προσπάθειά τους για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού και την αφοσίωσή τους στην εξυπηρέτηση του ποδηλάτη γι’ αυτό και είναι ίσως οι καλύτεροι προορισμοί για ποδήλατο στην Ελλάδα.

Οι ιδανικοί προορισμοί για ποδήλατο στην Ελλάδα για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτά τα μέρη πάνω στους δύο τροχούς.

O Δήμος Αλεξανδρούπολης μαζί με τους Δήμους Αριστοτέλη, Ρεθύμνου, Έδεσσας, Λέρου και Σκιάθου είναι οι πρώτοι έξι Δήμοι της χώρας που έχουν λάβει το Σήμα Πιστοποίησης Bike Friendly Destination.

Λέρος

Η Λέρος είναι ένας τόπος παρθένας ομορφιάς που αποτελεί συνήθως επιλογή όσων επιζητούν κάτι το ξεχωριστό. Το πόσο ξεχωριστή είναι σαν προορισμός το αποδεικνύει ανάμεσα σε άλλα, το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος προορισμός στην Ελλάδα που αναγνωρίστηκε ως φιλικός προς τους ποδηλάτες.

Η ποδηλασία είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο νησί και τα κατάλληλα σηματοδοτημένα μονοπάτια με θέα το γαλάζιο, θα σας χαρίσουν μοναδικές εικόνες.

Πηγή: Unsplash

Σκιάθος

Το καταπράσινο νησί της Σκιάθου είναι ιδανικό για πλήθος δραστηριοτήτων και ανάμεσα σε αυτές είναι και το ποδήλατο. Το στολίδι των Σποράδων, ακόμη και αν δεν φτάσετε εκεί με την “ιδιότητα” του ποδηλάτη, θα σας κάνει να το αγαπήσετε μόλις διανύσετε τα πρώτα μέτρα σε ένα από τα μονοπάτια. Το δίκτυο των μονοπατιών φτάνει τα 200 χλμ. και κάθε σημείο του νησιού θα σας αποζημιώσει από το φυσικό του κάλλος.

Αλεξανδρούπολη

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας εκ των πρωτοπόρων στον τομέα της φιλικότητας προς το ποδήλατο. Του έχει απονεμηθεί το σήμα Bike Friendly Destination και διαθέτει πάνω από 300 ποδηλατικές διαδρομές. Παράλληλα, διοργανώνονται συχνά εκδηλώσεις και δραστηριότητες αφιερωμένες στο ποδήλατο προκειμένου να ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο κόσμο για να ασχοληθεί με αυτό.

Μη χάσετε και το οδοιπορικό του Diakopes.gr στην Αλεξανδρούπολη, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Πηγή: Unsplash

Ρέθυμνο

Ο Δήμος Ρεθύμνης είναι ένας ακόμη δήμος που ενδείκνυται για ποδηλατικές μετακινήσεις. Το ποδηλατικό του δίκτυο περιλαμβάνει 22 διαδρομές, 12 από τις οποίες συνδέουν το Ρέθυμνο με διάσημα αξιοθέατα.

Extra: Επειδή μετά το ποδήλατο σίγουρα θα σας ανοίξει η όρεξη, σας έχουμε προτάσεις που θα σας αποζημιώσουν.

Έδεσσα

Η υπέροχη Έδεσσα είναι ιδανική για ποδήλατο στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης αλλά μοναδική εμπειρία είναι αν διανύσετε τις πεζοδρομημένες διαδρομές στα 7 κανάλια του ποταμού Εδεσσαίου-Βόδα. Αυτά είναι προσβάσιμα για τα ποδήλατα προσφέροντας άνετες ποδηλατικές διαδρομές με περιορισμένη σήμανση. Υπάρχουν πολλοί χώροι στάθμευσης στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης καθώς και στα βασικά σημεία της πόλης, ενώ για τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα των επισκεπτών υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης (χωρίς χρέωση τις ώρες λειτουργίας) στο Κέντρο Πληροφόρησης.

Αριστοτέλης Χαλκιδικής

Ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής ορίζει γεωγραφικά ολόκληρη την Ανατολική Χαλκιδική. Λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης του δήμου, θα βρείτε εκεί εκατοντάδες διαδρομές, πολλές από οποίες αποτελούν χαρτογραφημένους και σηματοδοτημένους ποδηλατόδρομους.

Η ποδηλατική φιλοσοφία του δήμου ενισχύεται χρόνο με το χρόνο, με διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων και με τη δημιουργία ποδηλατικών υποδομών.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Την Κυριακή 14/4 μαζί με το "Βήμα της Κυριακής"