ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ταξίδι στην Καστοριά; Αυτές είναι οι καλύτερες διαδρομές με μηχανή

Η Καστοριά όχι μόνο είναι ένας πανέμορφος προορισμός αλλά βρίσκεται σε μία τόσο προνομιακή θέση της ηπειρωτικής Ελλάδας, που την καθιστά ιδανική αφετηρία για να ταξιδέψουμε σε δεκάδες χωριουδάκια, να διασχίσουμε δάση και να φτάσουμε σε μέρη που θα μας εντυπωσιάσουν.

Μήπως ετοιμάζεστε για ένα Ταξίδι στην Καστοριά; Με αυτές τις διαδρομές θα πάτε αυτή την εμπειρία ένα βήμα παραπέρα

Ταξίδι στην Καστοριά; Αυτές είναι οι καλύτερες διαδρομές με μηχανή
Unsplash

Διαδρομή: Από την Καστοριά στις Πρέσπες

Με αφετηρία την Καστοριά, κατευθυνθείτε προς τη Φλώρινα, από το ορεινό πέρασμα του Βιτσίου. Θα περάσετε μέσα από δάση οξιάς και διασχίζοντας την Φλώρινα θα κατευθυνθείτε προς το πέρασμα Βίγλας-Πισοδερίου. Φυσικά, στη Φλώρινα αξίζει να κάνετε μεγάλη στάση για φαγητό αλλά και για να ψωνίσετε τοπικά προϊόντα.

Shutterstock

Από τη Φλώρινα μέχρι τις Πρέσπες η διαδρομή είναι μόλις 38-40 απολαυστικά χιλιόμετρα. Φυσικά, αξίζει να πάτε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου.

Διαδρομή 2: Νεστόριο – Δοτσικό – Γρεβενά

Για αυτή τη διαδρομή αξίζει να αναχωρήσετε από την Καστοριά με σκοπό να γνωρίσετε τον ορεινό όγκο του Γράμμου. Περνώντας από το Νεστόριο αξίζει να φτάσετε μέχρι το Δοτσικό (56 χλμ). Εκεί θα δείτε το ιστορικό γεφύρι.

Από εκεί, αξίζει να φτάσετε μέχρι τα όμορφα Γρεβενά και να επιστρέψετε μετά προς την Καστοριά.

Διαδρομή 3: Με highlight το Νυμφαίο

Με αφετηρία την Καστοριά, ξεκινάτε με κατεύθυνση το Αμύνταιο. Θα περάσετε από το ορεινό πέρασμα “Νταούλι”, το οποίο είναι πανέμορφο για βόλτα με μηχανή και θα απολαύσετε πανέμορφη θέα προς το Βέρμιο.

Από το χωριό Αετός, αξίζει φυσικά να κάνετε στάση στο Νυμφαίο, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας. Απολαύστε έναν καφέ και βγάλτε τις απαραίτητες φωτογραφίες!

Shutterstock

Έπειτα, από το Νυμφαίο σειρά στο gps έχει ο Άγιος Αθανάσιος, όπου αξίζει να πάρετε τον δρόμο προς το χιονοδρομικό του Βόρα, ώστε να σταματήσετε στη θέση “Πανόραμα λίμνης Βεγορίτιδας” η οποία αποτελεί κλασική στάση όλων όσων ταξιδεύουν σε αυτό το σημείο.

Μετά από αυτό το σημείο αξίζει να πάρετε τον δρόμο της επιστροφής.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Πώς θα ταξιδέψεις σαν τον Anthony Bourdain


Οι Greek Adventure Riders στο Διακοπές: Ταξιδεύοντας σε δύο τροχούς

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα