ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
5+1 tips για ταξίδια με πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Το πιο σημαντικό έξοδο για ένα αεροπορικό ταξίδι τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδος είναι τα εισιτήρια του αεροπλάνου. Ας δούμε μερικά tips για να εντοπίζετε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια!

Κλείστε τα εισιτήρια το συντομότερο δυνατόν

Ίσως το πιο σημαντικό σημείο είναι να κλείσετε όσο πιο νωρίς γίνεται τα εισιτήρια. Περίπου 4-5 μήνες πριν το ταξίδι είναι ιδανικό!

Φωτό: Unsplash

Συγκρίνετε μηχανές αναζήτησης

Μην επαναπαυθείτε στις υπηρεσίες μίας μόνο μηχανής αναζήτησης, αλλά συγκρίνετε τις τιμές σε διαφορετικές. Μερικές φορές συμφέρει καλύτερα να μπείτε κατευθείαν στο site της αεροπορικής εταιρείας. Άλλωστε, οι περισσότερες εταιρείες έχουν exclusive προσφορές στις ιστοσελίδες τους.


Αυτοί οι travel vloggers μας δίνουν έμπνευση για μοναδικά ταξίδια


Ταξιδέψτε όταν θα έχετε τον λιγότερο ανταγωνισμό

Αν μπορείτε, διαλέξτε μία ημερομηνία και ώρα που η πτήση σας δεν θα έχει πολλή ζήτηση. Πτήσεις στην διάρκεια της εβδομάδας και όχι Παρασκευή-Σάββατο, θα σας εξασφαλίσουν τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Φωτό: Pexels

Low cost αεροπορικές: Δώστε προσοχή

Οι low cost εταιρείες έχουν αποδειχθεί σωτήριες για πολλούς ταξιδιώτες με μικρό budget. Μία μικρή λεπτομέρεια όμως που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι οι “κρυφές” χρεώσεις.

Πριν κλείσετε το εισιτήριό σας, ελέγξτε το αεροδρόμιο – πολλές φορές χρησιμοποιείται εναλλακτικό αεροδρόμιο το οποίο μπορεί να είναι πολύ μακριά -, την ώρα άφιξης και τις διαθέσιμες συγκοινωνίες, τις χρεώσεις αποσκευών και όλα τα ψιλά γράμματα που μπορεί να κρύβουν κινδύνους!

Φωτό: Pexels

Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις για την διακύμανση τιμών

Πολλές από τις πλατφόρμες που προσφέρουν booking εισιτηρίων σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εγγραφείτε σε newsletter τα οποία θα σας ενημερώνουν για τις διακυμάνσεις των τιμών. Έτσι θα εντοπίζετε το δρομολόγιο που σας ενδιαφέρει και θα παρακολουθείτε τη διακύμανση της τιμής του, μέχρι να πετύχετε μια αρκετά καλή προσφορά.

Επιλέξτε πρωινές πτήσεις

Καθώς πολλοί αποφεύγουν τις πολύ πρωινές ώρες για αναχώρηση, αν επιλέξετε πολύ πρωινές πτήσεις είναι πιθανό να βρείτε καλύτερη τιμή εισιτηρίων. Εναλλακτική είναι επίσης η πολύ βραδινή πτήση που φτάνει στον προορισμό της το επόμενο πρωί.

Ετοιμάζετε το επόμενο σας ταξίδι;

Δείτε στο Διακοπές:

Σαββατοκύριακο στην Πελοπόννησο: Το Διακοπές επιλέγει προορισμούς


Οι καλύτεροι προορισμοί κοντά στην Αθήνα για διήμερη απόδραση

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα