ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Τι δεν πρέπει να χάσετε από το ταξίδι σας στη Δράμα

Η Δράμα αποτελεί το καλύτερο ορμητήριο για εκδρομή και εξορμήσεις στα ενδότερα της Ανατολικής Μακεδονίας και στον πλούτο της φύσης της περιοχής. Αξίζει να περάσετε όσες περισσότερες μέρες μπορείτε κάνοντας μια περιήγηση στα δάση της και σε όσα αξίζει να δείτε σε αυτή τη περιοχή που κρύβει δεκάδες πανέμορφα τοπία.

Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου

Κατά τη περιήγησή σας στο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ από το κέντρο της Δράμας. Αυτό το μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες, μοναδική ευκαιρία πολύπλευρης γνωριμίας με το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον της Ροδόπης και της κοιλάδας του Νέστου. Αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για γνωριμία με τον φυσικό πλούτο της περιοχής και τη μεγάλη βιολογική και γεωλογική της ποικιλότητα.


Γιάννης Σακαρίδης: O καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας μιλά στο Διακοπές


Δράμα: Μια βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της

Πρόκειται για ένα μουσείο που αξίζει να επισκεφθείτε. Τα αρχαιολογικά ευρήματα καταγράφουν την πολιτιστική ιστορία της Δράμας και της περιοχής από τους νομάδες κυνηγούς Μέσης Παλαιολιθικής Εποχής (50.000 π.Χ.), ως τους πρώτους γεωργούς και κτηνοτρόφους των Νεολιθικών κοινοτήτων (5.500-3.000 π.Χ.) και από τις πρώτες πατριαρχικές κοινωνίες της Εποχής του Χαλκού (3.000-1.050 π.Χ.) ως τα ισχυρά γένη της Πρώιμης Εποχής του Σιδήρου (1.050-700 π.Χ.).

Φωτό: Unsplash

Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη

Το σπήλαιο βρίσκεται στο νομό Δράμας στο δήμο Προσοτσάνης, κοντά στο χωριό Κοκκινόγεια, σε τοποθεσία κατάφυτη από πλατάνια.

Είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που διασχίζεται από ποτάμι (Αγγίτη). Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο σε μήκος σπήλαιο της χώρας, μετά το σπήλαιο Δυρού, με μήκος 13 χλμ. και υψομετρική διαφορά 400 μέτρα. Έχει εξερευνηθεί σε βάθος 8,5 χλμ. από ομάδα Γάλλων σπηλαιολόγων. Από αυτά, περίπου 2,5 χλμ. είναι προσπελάσιμα, ενώ επισκέψιμα είναι τα πρώτα 500 μέτρα. Μέσα στο σπήλαιο κυριαρχούν οι λευκοί και ερυθρόμορφοι σταλακτίτες διαφόρων μορφών.

Επιπλέον, εκεί φιλοξενούνται ευκαιριακά ή ζουν μόνιμα 37 είδη ζώων, κυρίως μικρο-πανίδα, εκ των οποίων έξι είδη έγιναν για πρώτη φορά γνωστά στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Δάσος της Ελατιάς

Φωτό: Unsplash

Το δάσος της Ελατιάς είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, με έκταση 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως σε μια τόσο μεγάλη έκταση κρύβονται χιλιάδες μαγικές εικόνες και εμπειρίες που μπορεί να σας χαρίσει το μεγαλείο της φύσης.

Η κοιλάδα του Nέστου

Φωτό: Unsplash

Ο Νέστος είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας, ενώ ο ρους του οριοθετεί τα σύνορα ανάμεσα στη Μακεδονία και τη Θράκη και τους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, έχοντας πρώτα διατρέξει το νομό Δράμας. Το δέλτα του ποταμού, έκτασης 550.000 στρεμμάτων, αποτελεί ‘Υδροβιότοπο Διεθνούς σημασίας’ και μέρος του Εθνικού Πάρκου που περιλαμβάνει τις λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα.

Ο Νέστος είναι τεράστιος και γι’ αυτό θα χρειαστεί να τον επισκεφθείτε πολλές φορές για να ανακαλύψετε τις ομορφιές του. Μερικές από τις δραστηριότητες που οργανώνονται από ομάδες εκεί, είναι το rafting και το canoe-kayak, που αν τις δοκιμάσετε θα δημιουργήσετε μοναδικές αναμνήσεις.

Δείτε επίσης:

Ελλάδα: 4 μοναδικά ξενοδοχεία για εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα


Winter Lovers: Τα πλησιέστερα χιονοδρομικά κέντρα από τη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα