ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 15'
Τρία διεθνή φεστιβάλ τον Οκτώβριο σε Αθήνα, Ναύπλιο και Δράμα

Τις πολιτιστικές διοργανώσεις «17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας» στην Αθήνα και «6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Γέφυρες» στο Ναύπλιο, καθώς και το διεθνές συμπόσιο/φεστιβάλ «Marble Peak» στη Δράμα έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα επισκεπτόμαστε το 17ο Athens Digital Arts Festival

Το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (Athens Digital Arts Festival – ADAF) με την ονομασία “Tactus” διοργανώνεται από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με κέντρο το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ) στην Πλάκα.

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών στις κατηγορίες Video Art, Animation, Digital Image, Web Art, Installations, Virtual Reality, Games, Augmented Reality, Performances, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται ακόμα workshops, ομιλίες, εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά κ.ά.


Σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια: Δραστηριότητες ιδανικές για παιδιά


Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καινοτόμο φεστιβάλ που συμβάλλει στην ανάδειξη των πολλαπλών τρόπων με τους οποίους η τέχνη επικοινωνεί με την τεχνολογία καθώς και της επίδρασής τους στη σύγχρονη καθημερινότητα της μεγάλης πόλης και τον άνθρωπο, ενώ παράλληλα προβάλλει την Αθήνα ως τόπο διεξαγωγής πρωτοποριακών διεθνών δράσεων στον τομέα των ψηφιακών τεχνών.

More Info: Website

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – Γέφυρες

Bridges Festival Website

Διοργανώνεται από τις 24 έως τις 30 Οκτωβρίου και στο φετινό πρόγραμμά του περιλαμβάνει πανελλήνιες και παγκόσμιες κινηματογραφικές πρεμιέρες ταινιών μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και τεκμηρίωσης, καθώς και βραβευμένες μικρού και μεγάλου μήκους ελληνικές και διεθνείς ταινίες, ενώ διεθνής κριτική επιτροπή θα βραβεύσει με τον “Χρυσό Πήγασο” τις καλύτερες συμμετοχές σε κάθε κατηγορία.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης: ημερίδα για το κίνημα του ντανταϊσμού στον κινηματογράφο και αφιερώματα σε γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες και στην επέτειο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Η διοργάνωση συμβάλλει δυναμικά στην προβολή του Ναυπλίου και ευρύτερα της Αργολίδας, ενδυναμώνοντας περαιτέρω το τουριστικό προφίλ της περιοχής ως προορισμό προσέλκυσης επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα θεματικού τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την Ελλάδα ως χώρα ταξιδιωτικών εμπειριών και σημείο συνάντησης καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

More Info: Website

Το διεθνές συμπόσιο / φεστιβάλ μαρμαρογλυπτικής “Marble Peak” στη Δράμα

Από τις 3 Οκτωβρίου διεξάγεται στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας το διεθνές συμπόσιο / φεστιβάλ μαρμαρογλυπτικής “Marble Peak” (Μαρμάρινη Κορυφή), καθώς στην περιοχή παράγεται εξαιρετικής ποιότητας μάρμαρο με παγκόσμια φήμη.


Δράμα: Εξόρμηση στο μεγαλείο της φύσης


Στο πλαίσιο του συμποσίου, που θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου, έξι φιλοξενούμενοι γλύπτες από την Ελλάδα, την Σερβία, την Λευκορωσία, την Τουρκία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία θα φιλοτεχνήσουν σε μάρμαρα της περιοχής έργα τους, τα οποία στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του δήμου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής με σκοπό την επαφή των μαθητών με την τέχνη, εκπαιδευτικές εκδρομές ανωτάτων ιδρυμάτων, εκπαιδευτικές ομιλίες και πολλές παράλληλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Στόχος των διοργανωτών είναι τόσο η ανάδειξη του μαρμάρου και της μαρμαρογλυπτικής ως κεντρικού πολιτιστικού στοιχείου της περιοχής όσο και η ποικιλόμορφη τουριστική προβολή της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

More Info: Website | Instagram Page

Βρείτε τα πάντα για εκδηλώσεις, φεστιβάλ και δραστηριότητες στην Αθήνα, στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα