ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ζορίκα: Η παραμυθένια λίμνη με τα νούφαρα στο Ζαγόρι

Στο ανατολικό Ζαγόρι, ανάμεσα στα χωριά Φλαμπουράρι και Γρεβενίτι, βρίσκεται ένα σπάνιο θέαμα. Πρόκειται για μια μικρή, φυσική λίμνη, η οποία ξεπηδά σαν όαση ανάμεσα στα ψηλά δέντρα. Είναι η λίμνη Ζορίκα, η οποία είναι στολισμένη με αμέτρητα νούφαρα και αξίζει να τη δείτε από κοντά.

Φωτό: Unsplash

Travellers Guide: Tο ανατολικό Ζαγόρι εκτείνεται ανάμεσα στην οροσειρά της Πίνδου και το Mιτσικέλι. Τα σημαντικότερα χωριά του: Βοβούσα, Γρεβενίτι, Δόλιανη, Μηλιωτάδες, Τρίστενο, Φλαμπουράρι.


Το ιδιαίτερο με τη λίμνη Ζορίκα, πέρα από τη μαγευτική ομορφιά της, είναι ότι αποτελεί έναν σπάνιο οικότοπο, μια μικρή φυσική ψ στη μέση του δάσους, σημαντικό βιότοπο για διάφορα είδη της δασικής πανίδας και χλωρίδας.


Εθελοντισμός: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την πανίδα της χώρας έμπρακτα

Φωτό: Unsplash

Περιβάλλεται από ένα πυκνό δάσος Μαύρης Πεύκης και αποτελεί ένα σπάνιο βιότοπο μέσα στην καρδιά του.

Όσον αφορά τους “κατοίκους” της λίμνης, μπορεί να συναντήσει κανείς μπούφους, σπάνιους μαύρους δρυοκολάπτες, αλπικούς τρίτωνες, σαλαμάνδρες, καθώς και αρκετά ερπετά που δε θα ευχόσουν να συναντήσεις, όπως σαΐτες, δεντρογαλιές και οχιές. Αρκετά συχνά εμφανίζονται στην περιοχή κάποιες αρκούδες, ενώ τα πιο συχνά θηλαστικά της περιοχής είναι οι αγριόγατες, τα ζαρκάδια, οι αλεπούδες, οι ασβοί, οι λαγοί καθώς και οι σκίουροι.

Δείτε επίσης:

Βιωσιμότητα & τουρισμός: Η βόλτα στην Xenia και η συζήτησή μας με τον Ιωάννη Παππά


Οι υδροβιότοποι της Ελλάδας: Πώς θα τους προστατεύσουμε

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα