ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Foodie’s Guide: Ο γύρος της Αθήνας σε 4+1 μακαρονάδες

Οι μακαρονάδες είμαστε πολλοί και ξέρουμε πολύ καλά πως ο… “παράδεισος” είναι στα αυθεντικά εστιατόρια και pasta bars της πόλης. Και πιο συγκεκριμένα, στις λαχταριστές μπουκιές της άψογα βρασμένης pasta που έχει αποκτήσει άλλη διάσταση με σάλτσες, υφές και αντιθέσεις που ένας pasta lover δεν μπορεί να αντισταθεί. Σε αυτά τα spot της πόλης θα απολαύσετε ορισμένα πιάτα που αποθεώνουν με τον δικό τους τρόπο το αγαπημένο μας ιταλικό πιάτο.

Φωτο: Unsplash

Μια νέα γαστρονομική εμπειρία: Tα απόλυτα menu degustation της Αθήνας


Στο Alex: the fresh pasta bar για τα κοχυλάκια με τρούφα

Σε μια όμορφη και ήσυχη πλευρά του Κολωνακίου θα βρείτε το εγχείρημα της Άλεξ Βασιλάτου, η οποία έβαλε όλη της τη τέχνη και το μεράκι στα ζυμαρικά, δημιουργώντας ένα πανέμορφο pasta bar. Το μενού είναι σύμφωνο με τα λαχανικά και τα μυρωδικά της εποχής, καθώς η Άλεξ αποζητά το maximum της γεύσης και του αρώματος κάθε πιάτου. Φημισμένα πιάτα με την υπογραφή της είναι τα κοχυλάκια με μανιτάρια, παρμεζάνα, λάδι και πάστα φρέσκιας μαύρης τρούφας τα οποία θα λατρέψετε. Ωστόσο, αν πετύχετε την εποχή και στο menu δείτε τα ζυμαρικά με πέστο βασιλικού, πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε.

Πού θα το βρείτε; Πλατεία Δεξαμενής 3, Κολωνάκι


Τα 5 ιδανικά μέρη για κυνήγι μανιταριών σε όλη την Ελλάδα


Φωτο: Unsplash

Οι πιο λαχταριστές ταλιατέλες ραγού είναι στο Cupola 

Στο νεανικό και γεμάτο ζωντάνια Παγκράτι υπάρχει το Cupola, στο οποίο θα βρείτε ένα πλούσιο μενού με φρέσκια πάστα αλλά και πίτσα. Στο μενού με τα ζυμαρικά μερικά από τα υλικά που φιγουράρουν στον κατάλογο είναι το αυγοτάραχο, το χτένι μοσχαριού, τα άγρια μανιτάρια και ο φρέσκος αχινός. Το μοσχαρίσιο χτένι απογειώνεται σε ένα λαχταριστό ραγού που αγκαλιάζει τις τέλεια βρασμένες ταλιατέλες.

Πού θα το βρείτε; Eυφορίωνος 13, Παγκράτι

Γιατί την pere gorgonzola θα την βρεις μόνο στη Trattoria Italia Donofrio 

Ένα διώροφο αρχοντικό με αυθεντικές γεύσεις σας περιμένει σε έναν όμορφο πεζόδρομο του Μετς, με πρωταγωνιστή του μαγαζιού τη pasta. Εκεί θα βρείτε εξαιρετική πουτανέσκα, μαύρα ζυμαρικά αλλά και την pere gorgonzola, με αχλάδι, γκοργκοντζόλα και guanciale.

Πού θα το βρείτε; Ηρώνδα 8,Μέτς

Φωτο: Unsplash

Στο ΦΙΤΑ για σπαγγέτι αυγοτάραχο

Πρόκειται για ένα πιάτο που όμοιό του ίσως να μην έχετε ξαναφάει. Το εκλεπτυσμένο αυγοτάραχο δένει μοναδικά με μια σάλτσα που αγκαλιάζει τα χειροποίητα μακαρόνια και είναι βέβαιο πως μόλις τα δοκιμάσετε θα επιστρέψετε ξανά για αυτό το πιάτο.
Σε αυτή τη μακαρονάδα θα απολαύσετε την απλότητα σε όλο της το μεγαλείο, αφού περιλαμβάνει μονάχα σκόρδο, λίγο τσίλι, λεμόνι, ελάχιστο βούτυρο και αυγοτάραχο.

Πού θα το βρείτε; Ντουρμ 1, Νέος Κόσμος


Food Culture: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου


Στο Frankie για κρεμώδη στριφτάρια Mac & Cheese

Η απόφαση είναι πολύ δύσκολη για να ξεχωρίσει κανείς τα στριφτάρια από τις επιλογές του Frankie στα ζυμαρικά. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των πιάτων είναι μεγάλος, αφού τα λιγκουίνι με ραγού και τρούφα ή το ραβιόλι cacio e pepe θα σας κάνουν να αναδείξετε το Frankie σε αγαπημένο pasta spot σας.

Πού θα το βρείτε; Σκουφά 42, Κολωνάκι & Χ. Τρικούπη 125, Ν. Ερυθραία

Δείτε επίσης:

Μια νέα γαστρονομική εμπειρία: Tα απόλυτα menu degustation της Αθήνας


4 τσιπουράδικα στον Βόλο για αυθεντικούς μεζέδες

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καρναβαλι Κερκυρα Ξανθη Ρεθυμνο Πατρα

Από την Πέμπτη 15/2 στα περίπτερα