No Waste Tips: Τι θα κάνουμε το leftover τσουρέκι

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
No Waste Tips: Τι θα κάνουμε το leftover τσουρέκι

Ειδικά οι μεγάλες οικογένειες, μόλις περάσει η Κυριακή του Πάσχα βρίσκονται ξαφνικά σε ένα σπίτι με πολλά τσουρέκια που πιάνουν χώρο στην κουζίνα και παράλληλα, μπαγιατεύουν! Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι να αξιοποιήσετε ό,τι περισσεύει, με αυτές τις δύο τρομερές συνταγές για το leftover τσουρέκι.


Τα καλύτερα πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας είναι εδώ


Κάνουμε το τσουρέκι αυγόφετες!

Μια πανεύκολη συνταγή που όλοι αγαπούν και σε πολλούς, θυμίζουν τα παιδικά χρόνια. Οι αυγόφετες μπορούν να φτιαχτούν σε πολλές παραλλαγές. Συνήθως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ψωμί του τοστ ή απλό χωριάτικο ψωμί ωστόσο μια διαφορετική συνταγή θα σας κάνει να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε. Με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα, λοιπόν, δοκιμάστε τις σπιτικές σας αυγόφετες με τσουρέκι!

Πηγή: Unsplash

Για την παρασκευή αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα μείγμα από 2-3 αυγά (εξαρτάται από το πόσες φέτες θα φτιάξετε) και 1 κούπα γάλα. Μπορείτε σε αυτό το μείγμα προαιρετικά να βάλετε και μια βανίλια. Αφού ανακατέψετε αυτό το μείγμα, βουλιάζετε τις φέτες για ένα δευτερόλεπτο τη κάθε πλευρά.

Παράλληλα, έχετε δίπλα το ζεστό τηγάνι με βούτυρο και απευθείας τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μόλις ψηθούν, το πώς θα τις φάτε είναι στην δική σας ευχέρεια αφού μπορούν να είναι γλυκές με μέλι, λίγα καρύδια και άχνη ή ακόμη και αλμυρές, με φέτα!

Homemade εκμέκ με τσουρέκι!

Πηγή: Unsplash

Για να φτιάξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα μια τέτοια συνταγή, αξίζει να πάρετε τη βοήθεια… όχι του κοινού, αλλά του super market! Έτσι, προμηθευτείτε έτοιμη σαντιγί και έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής! Αρχικά, σε ένα ταψί απλώνετε τις φέτες από το τσουρέκι και τις βάζετε για λίγα λεπτά στον φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει πολύ ελαφρύ χρώμα.


Μαγειρεύουμε Ελλάδα: Γλυκές & αλμυρές συνταγές με σύκο που θα λατρέψετε


Αυτό που πρέπει να ετοιμάσετε είναι το σιρόπι, για το οποίο πολύ εύκολα χρειάζεται σε μια κατσαρόλα να βράσετε 200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη, 2 φλούδες λεμονιού και 1 ξύλο κανέλας. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει μια βράση, το αφήνετε στην άκρη για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει φροντίζετε να μην έχει περάσει πολύ ώρα από το “φρυγάνισμα” του τσουρεκιού και περιχύνετε το τσουρέκι με το σιρόπι.

Έπειτα, ετοιμάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας την σαντιγί και την κρέμα και είστε έτοιμοι για τη συναρμολόγηση του γλυκού!

Αν η κρέμα που πήρατε φτιάχνεται ζεστή, πρέπει να την αφήσετε να κρυώσει στο ψυγείο και μόλις κρυώσει να την απλώσετε πάνω από το τσουρέκι. Αν εξαρχής η παρασκευή της είναι κρύα, τότε δεν χρειάζεται να περιμένετε κάτι και απλώνετε αμέσως πάνω από το τσουρέκι την κρέμα και ως τρίτη στρώση, την σαντιγί. Πασπαλίζετε με κανέλα και το εκμέκ σας είναι έτοιμο!

Δείτε επίσης: 

Παγκράτι like a local: Kαφές και φαγητό στην Πλατεία Προσκόπων


Οι ταβέρνες στην Αθήνα που θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα