Τι περιλαμβάνει ένα παραδοσιακό foodie tour στην Αθήνα;

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 15'
Τι περιλαμβάνει ένα παραδοσιακό foodie tour στην Αθήνα;

Είναι μια αρκετά δημοφιλής τάση για τους τουρίστες, να κλείνουν ιδιωτικά tour με ντόπιους, που σκοπό έχουν τη γνωριμία με τις γνήσιες γεύσεις της κάθε παράδοσης. Πολλές φορές αυτό δεν το κάνουμε ούτε οι ίδιοι οι Αθηναίοι, αφού παρασυρόμαστε από πρόχειρα ή ακόμη και τουριστικά μαγαζιά και ξεχνάμε τις αυθεντικές γωνιές της πόλης που προσφέρουν γνήσιο φαγητό. Γι’ αυτό, ας θυμηθούμε τις must στάσεις για ένα foodie tour που αφορά παραδοσιακές γεύσεις που βρίσκουμε στο κέντρο της Αθήνας. Εννοείται πως ένα τέτοιο tour γίνεται με καλή παρέα, για να μοιράζεστε όλες αυτές τις γεύσεις.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με γνήσιο ελληνικό καφέ

Καφές με ατμόσφαιρα ’60s: Το πιο vintage σημείο της Αθήνας. | Φωτό: Unsplash

Κι΄ όμως ακόμη και σήμερα, εν έτει 2021, μπορείτε να απολαύσετε τον τέλειο ελληνικό καφέ. Αξίζει, λοιπόν για μια ημέρα που θα κάνετε βόλτα στα δρομάκια του κέντρου, να ζήσετε την αυθεντική εμπειρία! Μυρωδάτο ελληνικό καφέ με ιστορία πολλών χρόνων θα βρείτε στο “Το Καφενείο” στη Πλάκα, στο “Καφενείον το 111” χαμηλά στην Ερμού ή στην “Ωραία Ελλάς” στη Μητροπόλεως.

Συνεχίζετε με ένα… γλυκό πρωινό

Πλέον, η πιο κλασική διεύθυνση για αυθεντικούς λουκουμάδες που έχουν διατηρήσει την ποιότητά τους αναλλοίωτη είναι μία. Και αυτή η διεύθυνση είναι η οδός Σωκράτους 59, όπου εκεί θα βρείτε τους λουκουμάδες του Κτιστάκη. Για πολλούς είναι οι καλύτεροι λουκουμάδες της πόλης. Με το πρώτο δάγκωμα θα καταλάβετε σε τι ακριβώς ξεχωρίζουν, και αυτό είναι η έκρηξη μελιού που θα νιώσετε μόλις φάτε τον πρώτο.

Κάνοντας βόλτα στην Αθηνάς, συνεχίζουμε για ένα μοναδικό deli

Food Culture: Καβουρμάς-πώς φτιάχνεται το βορειοελλαδίτικο έδεσμα και πού θα το βρούμε. | Φωτό: Unsplash

Στην οδό Ευριπίδου, θα βρείτε ένα spot που κάθε λάτρης του καλού φαγητού πρέπει να γνωρίζει. Πρόκειται για ένα μαγαζί με πολύ μακρά και πλούσια ιστορία, το οποίο δεν είναι άλλο από το Μιράν. Στο Μιράν θα σας συνεπάρουν οι μυρωδιές των αλλαντικών, που δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε. Εκεί, μπορείτε να συνθέσετε ένα δικό σας πλατό αλλαντικών/τυριών και να το απολαύσετε στο εσωτερικό του μαγαζιού, όπου θα σας προσφέρουν και άλλα εκλεκτά εδέσματα όπως ντολμαδάκια και φυσικά λίγο τσίπουρο.

Μετά το ορεκτικό έρχεται η ώρα για το κυρίως…

Δεν νοείται foodie tour σε ελληνικό έδαφος και να μην περιλαμβάνει ένα σουβλάκι. Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης θα βρείτε το τυλιχτό με καλαμάκι που όλοι μιλούν για αυτό.

Ο Κώστας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (έχει μεταφερθεί ελάχιστα μέτρα πιο δίπλα από το αρχικό του σημείο) είναι ίσως το πιο δημοφιλές σουβλάκι της Αθήνας. Χειροποίητο καλαμάκι σε πίτα με κόκκινη καυτερή σάλτσα είναι κάτι που πολλοί δεν έχουν ξανασυναντήσει αλλά πιστέψτε μας πρόκειται για το υλικό που αγκαλιάζει όλα τα υλικά, δίνει μια αναγκαία σπιρτάδα και κάνει το σουβλάκι εθιστικό.

Ώρα για μεζέδες

Βγαίνουμε στα παραδοσιακά ουζερί της Αθήνας. | Φωτό: Unsplash

Το Αθηναϊκόν στη Θεμιστοκλέους είναι ένα μεζεδοπωλείο – σταθμός, για την Αθήνα. Από το 1932 σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια με ολόφρεσκα αγνά υλικά. Ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που το επισκέπτεστε, αυτό που δεν πρέπει να χάσετε είναι η αφρώδης, μοναδική και λεμονάτη ταραμοσαλάτα του (είναι η καλύτερη της Αθήνας). To τραπεζάκι σας θα γεμίσει από χωριάτικη σαλάτα, μεζέδες κάθε λογής όπως κεφτεδάκια και τηγανητό καλαμάρι και πολλά άλλα.

Επίσης, αυτό που θα σας κάνει να παραγγείλετε και … δεύτερους ή τρίτους γύρους είναι οι κροκέτες γαρίδας & καραβίδας. Μη ξεχάσετε να συνοδεύσετε ό,τι παραγγείλετε, με συνοδεία ούζου.

Δείτε επίσης:

Ποια είναι τα after office στέκια του κέντρου;


Fine Dining: Πού θα φάμε από βραβευμένους σεφ στην Αθήνα;

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα