Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα του 2024;

Σημαντική αύξηση από πέρυσι στην ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Old town Kerkyra Το Πάσχα 2024 θα είναι σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις η Κέρκυρα όπως κάθε χρόνο | iStock

Το Πάσχα του 2024 αναμένεται να ταξιδέψουν περισσότεροι Έλληνες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA), οι μέχρι στιγμής κρατήσεις οργανωμένων διακοπών στα Ελληνικά τουριστικά γραφεία, παρουσιάζουν ισχυρή άνοδο της τάξης του 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή Πασχαλινή περίοδο. Επισημαίνεται ότι οι παράγοντες που ευνοούν τους ταξιδιώτες είναι η ευνοϊκή ημερολογιακή συγκυρία του συνδυασμού της εορτής με την Πρωτομαγιά που δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες ημέρες αναψυχής, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι σταθερές τιμές -ή και χαμηλότερες- σε σχέση με πέρυσι.

Ποιοι είναι οι δημοφιλείς προορισμοί για το Πάσχα του 2024 εντός Ελλάδος;

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, όσον αφορά τους προορισμούς εσωτερικού, τις προτιμήσεις κερδίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με την Χίο, τη Λέρο και τη Μυτιλήνη σε πρώτη θέση, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με την Τήνο, τη Σύρο, την Πάρο, τη Νάξο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ρόδο, την Πάτμο, την Κω και τη Λέρο, να πρωτοστατούν, αλλά και οι Σποράδες και η Κρήτη στο σύνολό της. 

Οι Κυκλαδες βρισκονται σταθερα ψηλα στη λιστα των ταξιδιωτων | iStock

Δε θα μπορούσε από αυτή τη λίστα να λείπει και το Ιόνιο, με τη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζουν η Κέρκυρα -όπως κάθε χρόνο-, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, οι Παξοί και η Ιθάκη, λόγω και των παραδοσιακών εθίμων του Πάσχα. 

Λευκαδα | iStock

Το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια και τα Ιωάννινα ελκύουν τους ταξιδιώτες που προτιμούν την ενδοχώρα, ενώ η Χαλκιδική όσους αναζητούν τον συνδυασμό με την θάλασσα. Η Πελοπόννησος έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα η Μονεμβασιά, η Στούπα, η Καρδαμύλη, και η Καλαμάτα, όπως και το Ξυλόκαστρο και το Ναύπλιο.

Οι χώρες που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες στο εξωτερικό

Το Πάσχα 2024 θα βρει πολλούς Έλληνες στο εξωτερικό. Κατά κύριο λόγο φαίνεται ότι προτιμούν προορισμούς της Κεντρικής Ευρώπης, κυρίως την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Γαλλία. Ωστόσο, πιο κοντινοί προορισμοί όπως τα παράλια της Τουρκίας με πρωταγωνίστρια την Κωνσταντινούπολη έχουν ζήτηση. Σημαντικός λόγος ταξιδιού είναι το Πατριαρχείο και τα ορθόδοξα προσκυνήματά της. 

Κωνσταντινουπολη | iStock

Οι πολλές ημέρες ευνοούν και όσους θέλουν να γνωρίσουν προορισμούς εκτός Ευρώπης, όπως την Αίγυπτο, το Ντουμπάι, το Μαρόκο, χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το Μαροκο ειναι ενας απο τους αγαπημενους προορισμους των Ελληνων | iStock

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Οι τιμές για όλα τα τουριστικά πακέτα, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, έχουν διαμορφωθεί από τα τουριστικά γραφεία με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν όλη την γκάμα των ταξιδιωτών, κάνοντας εφικτή για όλους μια πασχαλινή απόδραση αλλά και με υπευθυνότητα όπως προβλέπεται και από την ευρωπαϊκή Οδηγία για τα οργανωμένα ταξίδια. Τα τουριστικά γραφεία, έχουν διαμορφώσει κοντινά και μακρινά ταξίδια, πολυήμερα και διήμερα ή τριήμερα, ώστε να απευθυνθούν στο σύνολο των καταναλωτών».

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου