Το πρώτο φορητό Πλανητάριο της Ελλάδας στην Έδεσσα

Η Έδεσσα έχει το πρώτο φορητό Πλανητάριο με έναν εντυπωσιακό θόλο.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
ΦουσκωτοςΘολος1b Planet Edessa: Το φορητό Πλανητάριο της Έδεσσας

Το πρώτο φορητό Πλανητάριο της Ελλάδας στην Έδεσσα, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων. Η πόλη φημίζεται για τους καταρράκτες της, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της και τις γεύσεις της. Ωστόσο, οι καινοτόμες πρωτοβουλίες των κατοίκων δε λείπουν, καθώς στο πιο κεντρικό σημείο της βρίσκεται το Φορητό Πλανητάριο Planet Edessa, που είναι μοναδικό στο είδος του.

Τι είναι το Φορητό Πλανητάριο

Το Planet Edessa, έχει ως βάση την Έδεσσα και το Πάρκο Καταρρακτών. Λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για μια ειδική κατασκευή, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται και να ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. O εντυπωσιακά μεγάλος φουσκωτός γαλάζιος θόλος, έχει διάμετρο 10 μέτρων και καταλαμβάνει περίπου 80 τετραγωνικά μέτρα. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό θεατών και χάρη στο ύψος 5,65 μ. προσφέρει εντυπωσιακό θέαμα.

Ο θόλος αποτελεί την «οθόνη», καθώς προβάλλονται ταινίες 360ο σε όλη την έκταση του. Ουσιαστικά πρόκειται για μία τεράστια ημικυκλική οθόνη, επιφάνειας 156 μέτρων, που προσφέρει μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. Ο ισχυρός projector τεχνολογίας fisheye, και το ηχητικό σύστημα 5.1., εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου.

tainia
Ταινιες για το διαστημα και οχι μονο στο Planet Edessa

Που μπορεί να μεταφερθεί

Το φορητό πλανητάριο της Έδεσσας, απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από τα παιδιά. Ένας από τους λόγους είναι η μεταφορά του σε σχολεία όλης της χώρας. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα πάντα για το διάστημα, μέσω των ταινιών που αφορούν στο σύμπαν, στα αστέρια και στους πλανήτες. Αυτό το εκπληκτικό ταξίδι στο χρόνο και το χώρο μεταφέρει τους θεατές μέσα από έναν συναρπαστικό συνδυασμό από εικόνες και ήχους, στη μαγεία του σύμπαντος. 

Επιπλέον, η ομάδα του Planet Edessa, προβάλλει και μια ταινία δικής τους παραγωγής όπου παρουσιάζεται η Έδεσσα, ο πολιτισμός, τα αξιοθέατα, αλλά και η ιστορία της. Πρόκειται για μια πρωτότυπη μοναδική ταινία, ειδικά διαμορφωμένη για προβολή σε θόλο. Στο Φορητό Πλανητάριο υπάρχει και πρόσβαση και για ΑμεΑ.

Info

Ο Θόλος του Planet Edessa λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο στο Πάρκο Καταρρακτών της Έδεσσας και μεταφέρεται σε συνεννόηση με την ομάδα του Planet Edessa.

Είσοδος: 4 ευρώ

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Την Κυριακή 14/4 μαζί με το "Βήμα της Κυριακής"