ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 8'
Όμιλος Aldemar Resorts: Βραβείο για τη μείωση σπατάλης νερού

“Bravo” για τη μείωση σπατάλης νερού στον Όμιλο Aldemar Resorts.

Βραβείο για τη μείωση σπατάλης νερού απέσπασε ο Όμιλος Aldemar Resorts στην τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώθηκε από το QualityNet Foundation.

Ο Όμιλος Aldemar Resorts, με συνεχή προσήλωση στην υιοθέτηση πρακτικών για την προστασία και τη μείωση της  σπατάλης του νερού, βραβεύτηκε για το πρόγραμμά «Κυκλική ροή & μείωση σπατάλης του νερού» που εφαρμόζει στο ξενοδοχείο Aldemar Olympian Village, στην Πελοπόννησο. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο του Ομίλου για τη Διαχείριση Πόρων, Πρώτων Υλών και Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος και έχει καταφέρει να κάνει συμμέτοχους και «συμπαίκτες» τόσο το προσωπικό του ξενοδοχείου όσο και τους επισκέπτες του, πετυχαίνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα.

Οι πρακτικές ορθολογικής διαχείρισης του νερού επικεντρώνονται, αλλά δεν περιορίζονται, στη λεπτομερή και συστηματική καταμέτρηση της κατανάλωσης, τον έλεγχο καταναλώσεων μέσω σύγχρονων και πιστοποιημένων συστημάτων, τον περιορισμό των ροών νερού, την άμεση και συστηματική αντιμετώπιση των βλαβών και την επαναχρησιμοποίηση του επεξεργασμένου νερού.

Ο Όμιλος Aldemar Resorts αναλαμβάνει περιβαλλοντικές δράσεις από το 1997 και ως πρωτοπόρος σε θέματα Βιωσιμότητας είναι από τις ελληνικές εταιρείες που «αγκαλιάζει» και υιοθετεί πολιτικές και πρακτικές που προστατεύουν το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts δήλωσε: «Γίνονται συστηματικές προσπάθειες από όλους στον όμιλο για ένα μέλλον στο οποίο οι φυσικοί πόροι δε θα θεωρούνται αυτονόητοι, αλλά θα απαιτούν και θα λαμβάνουν ενασχόληση και φροντίδα. Είμαστε ακόμη στην αρχή μιας προσπάθειας να ξαναβάλουμε το φυσικό περιβάλλον στο επίκεντρο των επιλογών μας».

 

Ανακαλύψτε τον Όμιλο Aldemar Resorts, εδώ, για αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί με «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 9 Ιουνίου