Looking for more ?
Καρπενήσι: Οδηγός για διακοπές στον κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό
Πηγή: Shutterstock

Καρπενήσι: Οδηγός για διακοπές στον κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό

Ονειρικά τοπία, που το φθινόπωρο εντυπωσιάζουν με τα χρώματά τους.

Μετά από ένα μικρό roadtrip, μπορείτε να βρίσκεστε σε έναν από τους πιο μαγευτικούς τόπους της χώρας μας. Ας δούμε μερικές must εμπειρίες για τις διακοπές στον κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό, το Καρπενήσι και τα πανέμορφα χωριά του.

Αν αναζητούσατε ένα μέρος για διακοπές για τη νέα σεζόν, βάλτε στα σχέδιά σας τον κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό, το Καρπενήσι.

Πηγή: Shutterstock

Καρπενήσι: Ένας κορυφαίος οικογενειακός προορισμός

Το Καρπενήσι με τα όμορφα χωριά του είναι ιδανικός προορισμός για παιδιά, αφού θα έρθουν κοντά στο φυσικό τοπίο και θα παίξουν ελεύθερα στη φύση. Ποιες είναι όμως οι δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στο Καρπενήσι;

Saloon Park: Ένα πάρκο μοναδικής φυσικής ομορφιάς

Καρπενήσι: Ένας κορυφαίος οικογενειακός προορισμός

Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

Το Saloon Park είναι ένα μέρος που κατά την περιήγησή σας από το Καρπενήσι προς τα χωριά του, σίγουρα θα σας τραβήξει το βλέμμα.

Εκεί τα παιδιά θα νιώσουν πως βρίσκονται στον παράδεισο, αφού θα έχουν μια -πάνω από όλα ασφαλή- τεράστια έκταση από γκαζόν, να παίξουν σε διάφορα παιχνίδια αλλά πάνω από όλα, να δουν από κοντά άλογα. Θα έχουν την ευκαιρία να χαϊδέψουν τα αλογάκια ή να φωτογραφηθούν μαζί τους αλλά και να κάνουν μαζί τους βόλτες.

Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

Το Saloon Park εκτός από την επιλογή της ιππασίας, προσφέρει και την δυνατότητα αναρρίχησης σε έναν ειδικό “πύργο” 10 μέτρων, όπου τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν σε αυτό το sport.

Φυσικά δεν λείπει ο όμορφος χώρος της καφετέριας που προσφέρει χορταστικά snack που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Επίσκεψη στο ιχθυοτροφείο πέστροφας

Μια πρωτότυπη και δημιουργική ιδέα είναι να επισκεφτείτε το ιχθυοτροφείο “Φρέσκο” στο Γαύρο. Εκεί τα παιδιά μπορούν να μάθουν πώς αναπαράγονται και πώς εκτρέφονται οι πέστροφες, ενώ εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε τα προϊόντα στο μεζεδοπωλείο που υπάρχει μέσα στο χώρο.


Αν αναζητούσατε ένα μέρος για διακοπές για τη νέα σεζόν, βάλτε στα σχέδιά σας τον κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό, το Καρπενήσι.


The Newton Park: Ένα open air εκπαιδευτικό πάρκο

Πρόκειται για άλλο ένα σημείο αναφοράς για τις οικογενειακές αποδράσεις στο Καρπενήσι.

Το Newton Park είναι ένα open air εκπαιδευτικό πάρκο με θέμα τις επιστήμες, τη φυσική και τα μαθηματικά. Εκεί δηλαδή, τα παιδιά θα ασχοληθούν με δημιουργικά παιχνίδια που είναι βέβαιο πως θα αγαπήσουν.

Πρωτότυπα παιχνίδια φυσικής και μαθηματικών, φουσκωτά, γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και μια φάρμα, θα κάνουν τα παιδιά να λατρέψουν το Καρπενήσι.

Δείτε από κοντά την Λίμνη Κρεμαστών

λίμνη κρεμαστών φθινοπωρινοί προορισμοί διακοπές

Πηγή: Shutterstock

Αποτελεί τη μεγαλύτερη και ίσως την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας. Θα τη βρείτε σε απόσταση 55 χλμ. από το Καρπενήσι και τροφοδοτείται από τους ποταμούς Αχελώο, Αγραφιώτη, Ταυρωπό και Τρικεριώτη. Η απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου και της λίμνης με τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας μαγνητίσει. Ειδικά αν έχετε την όρεξη για σπορ το μέρος ενδείκνυται για canoe kayak.

Περιηγηθείτε στο Μεγάλο χωριό

καρπενήσι διακοπές φαγητό

Φωτό: Μαρία Χατζηπέτρου

Το Μεγάλο χωριό είναι ένα από τα must για όσους κάνουν village hopping στα χωριά του Καρπενησίου. Εκεί είναι το ιδανικό μέρος για να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα από τα καταστήματα που θα δείτε και φυσικά, να δοκιμάσετε το φημισμένο γαλακτομπούρεκο του χωριού.

Επισκεφθείτε το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας

Ένα πρωτότυπο διαδραστικό Μουσείο στο Καρπενήσι, έχει αναλάβει τον ρόλο να παρουσιάσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρυτανίας. Με βιωματικό τρόπο, υλοποιώντας παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα, δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει την ιστορία της περιοχής, από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια, όχι μόνο με τη μόνιμη έκθεσή του, αλλά και με τις διαδραστικές εφαρμογές του.

Μονή Προυσού: Η απαραίτητη στάση κατά την φθινοπωρινή απόδραση στο Καρπενήσι

καρπενήσι Προυσός διακοπές προορισμοί

Πηγή: Shutterstock

Στην Μονή Προυσού ή Παναγία Προυσιώτισσα, βρέθηκε σε ένα σπήλαιο η εικόνα της Παναγίας, που ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Εκεί χτίστηκε το παρεκκλήσι που φιλοξενεί σήμερα τη θαυματουργή εικόνα. Αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά και είναι επενδυμένη με ασημένιο κάλυμμα που λέγεται ότι δώρισε στη Μονή ο Γ.Καραϊσκάκης, αφού έμεινε εκεί 6 μήνες, αναρρώνοντας από τραυματισμό σε μάχη. Γύρω από το παρεκκλήσι, στο χείλος της χαράδρας του Προυσιώτη αναπτύχθηκε το Μοναστήρι που εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε ακόμη, στο Διακοπές:

Απόδραση της τελευταίας στιγμής στο Πόρτο Ράφτη και τις παραλίες του

closesmenu