Looking for more ?
Η απόλυτη travel bucket list για το 2022: Το Διακοπές προτείνει
Φωτό: Unsplash

Η απόλυτη travel bucket list για το 2022: Το Διακοπές προτείνει

Έτοιμοι για μια μοναδική χρονιά με ξεχωριστές εμπειρίες;

Οι απόλυτες εμπειρίες που θα θυμόμαστε για μια ζωή κρύβονται σε πολλές γωνιές της χώρας. Με το ξεκίνημα της χρονιάς, το να θέσουμε τους νέους ταξιδιωτικούς στόχους είναι μια διαδικασία πάνω από όλα ευχάριστη, που θα βοηθήσει στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του ταξιδιού. Ας σχεδιάσουμε λοιπόν, την απόλυτη travel bucket list για το 2022 που θα μας χαρίσει νέες εμπειρίες και εικόνες.

Ας κάνουμε την travel bucket list για το 2022 μοναδική!

Ανάβαση στον Όλυμπο

Φωτό: Alexandros Giannakakis/Unsplash

Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να θέσει κάποιος στον εαυτό του. Ο Όλυμπος, το βουνό των Θεών, είναι ένας μαγευτικός κόσμος που όποιος έχει φτάσει στην κορυφή του, έχει νιώσει δέος.

Σίγουρα η ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας. Χρειάζεται πρότερη εμπειρία αλλά και καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο, ακόμη και αν είστε σχετικά αρχάριοι με τις αναβάσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε προπονήσεις και είναι βέβαιο πως με τη θέληση, θα καταφέρετε να ζήσετε τη μαγεία του Ολύμπου.

Επισκεφθείτε τη Δρακόλιμνη Τύμφης

Φωτό: Konstantinos Kaskanis/Usplash

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα τοπία της χώρας βρίσκεται στην Ήπειρο και είναι η Δρακόλιμνη Τύμφης.

Για να φτάσετε όμως στη Δρακόλιμνη, η διαδικασία θα είναι λίγο σωματικά επίπονη για κάποιον άπειρο πεζοπόρο. Η διαδρομή μπορεί να είναι σχετικά απλή, ωστόσο η υψομετρική διαφορά είναι αυτό που θα σας κουράσει. Παρ’ όλα αυτά αξίζει πραγματικά να δείτε από κοντά αυτό το μοναδικό φυσικό τοπίο που θα σας αποζημιώσει για την σωματική εξάντληση.

Αναρρίχηση στα Μετέωρα

Τα Μετέωρα είναι πόλος έλξης ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης χάρη στους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς τους. Αποτελούν ένα μέρος που ο καθένας πρέπει να επισκεφθεί έστω μια φορά στη ζωή του. Το να επισκεφθείτε απλά τα Μετέωρα και τη γύρω περιοχή της Καλαμπάκας και των Τρικάλων αποτελεί μια πανέμορφη εμπειρία, την οποία όμως μπορείτε να πάτε ένα level πιο πάνω… Αυτό θα το κάνετε με την αναρρίχηση στους επιβλητικούς βράχους.

Η αναρρίχηση στα Μετέωρα είναι μια μοναδική εμπειρία που ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει αφού υπάρχουν δεκάδες επαγγελματίες που μπορούν με ασφάλεια να σας καθοδηγήσουν ακόμη και αν δεν έχετε καμία επαφή με extreme sports.

Νιώστε τα κύματα του Λαγκουβάρδου

Ένας απόλυτος προορισμός για surfers είναι στον Λαγκουβάρδο. Πρόκειται για μια παραλία απαράμιλλης ομορφιάς, στη Μεσσηνία, που τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους απανταχού λάτρεις του surf και άλλων θαλάσσιων σπορ, αφού θεωρείται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων, ενώ την ίδια στιγμή είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.

Δοκιμάστε το κυνήγι μανιταριών

Το κυνήγι μανιταριών είναι μια διαφορετική δραστηριότητα που θα σας εντυπωσιάσει. Μέσω του κυνηγιού θα έχετε την ευκαιρία να πεζοπορήσετε ανάμεσα σε πανέμορφα μέρη που είναι γνωστά για τα μανιτάρια τους και φυσικά, να γνωρίσετε λίγο καλύτερα αυτή την πεντανόστιμη τροφή.

Στη Βάλια Κάλντα, στο Ζαγόρι, στο Πήλιο, τη Καστοριά και το Μέτσοβο, αναζητήστε τους έμπειρους ντόπιους μανιταροσυλλέκτες που θα σας κατευθύνουν σχετικά με τα “οργανωμένα” κυνήγια στο βουνό.

Καλοκαίρι στη μοναδική Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ίσως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα. Φυσικά, όχι άδικα αφού η ομορφιά της είναι μοναδική. Γι’ αυτό, σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείτε αν δεν το έχετε κάνει μέχρι στιγμής, μια περίοδο όχι τόσο τουριστική όσο είναι αυτή του Αυγούστου, ώστε να νιώσετε αυτό που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή.

Η εμπειρία της Κρήτης μέσα από το Φαράγγι της Σαμαριάς

Η Κρήτη είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο από μόνη της που κανείς, πρέπει να την επισκεφθεί ξανά και ξανά ώστε να ζήσει πραγματικά αυτό που λέμε “κρητική φιλοξενία”. Μια από τις εκατοντάδες ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρει απλόχερα η Κρήτη είναι η πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

Φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη πουλιών και ζώων, το πλέον γνωστό από τα οποία είναι το γνωστό μας κρι-κρι. Από το 1981 έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO, με σκοπό την ανάδειξη και προστασία πολύτιμων τόπων για τον άνθρωπο.

Η είσοδος του φαραγγιού της Σαμαριάς βρίσκεται στο “Ξυλόσκαλο” που βρίσκεται σε ύψος 1300 μέτρων. Προτιμήστε μια σχετικά δροσερή μέρα για αυτή την περιπέτεια και εξοπλιστείτε αναλόγως!

closesmenu