Looking for more ?
Πάμε θέατρο: 3 παραστάσεις που θα απολαύσουμε το Σαββατοκύριακο
Pexels

Πάμε θέατρο: 3 παραστάσεις που θα απολαύσουμε το Σαββατοκύριακο

Το θέατρο αποτελεί μια αγαπημένη για πολλούς έξοδο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, όπου η διάθεση του κέντρου της πόλης είναι κάπως πιο ατμοσφαιρική.

Επιλέξτε μια παράσταση που θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον και απολαύστε την με την παρέα ή την οικογένειά σας. Φυσικά, μετά το θέατρο μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα μπαρ της Αθήνας.


Πού θα φάμε μετά το θέατρο; Προτάσεις για ποτό και φαγητό στην Αθήνα


Μισάνθρωπος, Θέατρο Σφενδόνη

Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου παρουσιάζεται στο θέατρο ΣΦΕΝΔΟΝΗ, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου, σχεδόν 30 χρόνια μετά από την ιστορική παράσταση του Θεάτρου Δωματίου στην κατάληψη του κτιρίου καλλιτεχνών της 3ης Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, στην εποχή των social media, οι άνθρωποι δημιουργούν μια ιδεατή δημόσια εικόνα και ο εικονικός κύκλος των διαδικτυακών «φίλων» γίνεται συνώνυμο της επιτυχίας, τo συναίσθημα εξαργυρώνεται με likes, στον φαύλο κύκλο κοσμικών συναναστροφών η εικόνα υπερτερεί οποιουδήποτε περιεχομένου. Η κλειδαρότρυπα ανοίγει και η ανθρώπινη έκθεση δεν έχει τέλος: Live έρωτες, διασκέδαση, ταξίδια, φαγητό, δικαστήρια, ανθρώπινες τραγωδίες.

Τι ωθεί τον ήρωα του Μολιέρου να γίνει αναχωρητής από μια κοινωνία που την αντιλαμβάνεται ως αγέλη θηρίων;

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε τα εισιτήρια σας, εδώ.

 

Αξύριστα πηγούνια, Θέατρο Μικρό Χορν

Ένα έργο πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο από ποτέ. Ακόμη και 15 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και πάνω από 20 μετά την πρώτη του γραφή, τα «Αξύριστα Πηγούνια», καταφέρνουν να μας βάλουν σε σκέψεις.

Ζητήματα όπως η ανθρώπινη εκμετάλλευση, η κατάσταση των μεταναστών, η σεξιστική αντιμετώπιση της γυναίκας, η οικονομική ανισότητα και οι σχέσεις εξουσίας, έχουν μάλλον διογκωθεί στις μέρες μας, παρά αμβλυνθεί. Τα «Αξύριστα Πηγούνια» έρχονται μετά από δέκα και πλέον χρόνια, για να μας προβληματίσουν και να μας συγκινήσουν.

Ένα ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα με υπαρξιακές και ποιητικές προεκτάσεις. Μέσα από το χιούμορ και το έντονο σασπένς παρακολουθούμε χαρακτήρες «αληθινούς» και οικείους μας, με τις αδυναμίες, τις ενοχές, τη γοητεία, τη γελοιότητα, την τρυφερότητα καθώς και τη σκληρότητα τους.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε τα εισιτήρια σας, εδώ.

 

Το Μινόρε, Θέατρο Ιλίσια

Μια παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, ολοκληρώνει τον κύκλο της την Κυριακή 3 Απριλίου.

Η παράσταση «Το Μινόρε», σε σκηνοθεσία Τάκης Τζαμαργιάς, βασίζεται στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Το Μινόρε της Αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου.

theatroilisia.gr

«Το Μινόρε» πλημμυρισμένο με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο αναπάντεχα γνώριμο, μέσα από τη θεατρική διασκευή του Δημήτρη Χαλιώτη, τη μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου.

Φιλίες, έρωτες, μάχη για την επιβίωση, λογοκρισία, διώξεις, αδιέξοδα, επιτυχία. Ό,τι και να πει κανείς για τους ρεμπέτες είναι λίγο. Μιλούν τα τραγούδια που μας παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μας συνεπήραν κάποια θλιβερά δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μας συγκίνησαν. Ακριβώς γι’ αυτό ανεβαίνει το «Μινόρε». Για να μας μιλήσει με τον τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και κλείστε τα εισιτήριά σας, εδώ.

 


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Που να πάτε το Σαββατοκύριακο: 3 ηλιόλουστα χωριά για απόλυτη ηρεμία

closesmenu