ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Τα ροζέ αφρώδη κρασιά που δε θα λείψουν από το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Ειδικά για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν φροντίζουμε όλα είναι πιο λαμπερά και περιποιημένα για να υποδεχθούμε με τέλεια διάθεση το νέο έτος.

Οι ροζέ αφρώδεις οίνοι δίνουν μια πιο sparkling νότα στο ρεβεγιόν μας. Είτε για να συνοδεύσουμε το γιορτινό πλατό, είτε ακόμη και σαν επιδόρπιο, τα αφρώδη κρασιά θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση και θα εντυπωσιάσουν σίγουρα τους καλεσμένους σας.

 

SNOB, Winery Monsieur Nicolas

Το πιο αναπάντεχο ροζέ, αφρώδες κρασί είναι μάλλον SNOB με το δίκιο του! Ο Λημνιώνας, η ανερχόμενη δύναμη του Θεσσαλικού αμπελώνα, μας χαρίζει εκλεκτά κρασιά, με αριστοτεχνική ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και τις μαλακές τανίνες.

Τα σταφύλια που καλλιεργούνται στα αμπέλια της οικογένειας Καραμήτρου, σε απόσταση αναπνοής από τη γενναιόδωρη Λίμνη Πλαστήρα, χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν, με πρόωρο τρύγο, ένα πλούσιο χυμό που έγινε η βάση για αυτό τον ιδιαίτερο οίνο.

Ο πληθωρικός χαρακτήρας του επιτρέπει πολλαπλούς συνδυασμούς, ανάλογα με τη διάθεση. Δοκιμάστε το ως απεριτίφ, σε cocktails αλλά και ως συνοδευτικό με αλλαντικά ή με φρούτα, ζυμαρικά και θαλασσινά.
 

Santo Demi – Sec, Santo Wines

Ο μοναδικός ροζέ αφρώδης οίνος από παραγωγό της Σαντορίνης είναι μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για το τραπέζι μας. Έντονη και αρκετά πολύπλοκη μύτη με νότες κερασιού και μικρών κόκκινων φρούτων.

Η εξαιρετική οξύτητα προσδίδει φρεσκάδα και τραγανό χαρακτήρα στο στόμα, εξισορροπώντας τη γλυκύτητα των σακχάρων. Η κερασένια γεύση οδηγεί σε μια ευχάριστη και με διάρκεια επίγευση.

BiancoNero, Οινοποιία Τσιλιλής

Σταφύλια της αρωματικής ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου και φρουτώδη αρώματα φράουλας, βατόμουρου και κερασιού που συνδυάζονται με νότες βιολέτας και βανίλιας, δημιουργούν μια απολαυστική γευστική εμπειρία.
 
Ιδανική επιλογή για να το καταναλώσετε μόνο του ως απεριτίφ, με φρούτα και σοκολατένια γλυκά. Ο πιο ευχάριστος και παιχνιδιάρικος χαρακτήρας.
 

Amalia Rose, Οινοποιία Τσέλεπος

Απαλό ρόδινο χρώμα και χάλκινες ανταύγειες και αφρισμό από μικρές, λεπτές φυσαλίδες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα κερασιού και μαύρων φρούτων, ενώ η διακριτική παρουσία της ζύμης συμπληρώνει το κομψό σύνολο.

Η γεύση του θα απογειωθεί αν το συνδυάσετε με ζυμαρικά με θαλασσινά ή σαλάτα με γαρίδες.

Rosato by Elena, Κτήμα Ράπτη

Το Αγιωργίτικο που θα συνοδεύσει μοναδικά τη γιορτινή διάθεση. Ανοιχτό ροδί χρώμα, ευγενή αρώματα κερασιού και φράουλας, πλούσιο, φρουτώδες ζωηρό στόμα με έντονη παρουσία διοξειδίου που ισορροπεί με τη μακριά γλυκιά επίγευση.

Οι προτάσεις για το συνδυάσετε και να το αναδείξετε, ποικίλλουν: Επιλέξτε πιάτα ζυμαρικών, λευκών κρεάτων, τυριών και φρούτων, cheese cake, τάρτες φράουλας, μήλου ή ένα υπέροχο σουφλέ σοκολάτας.


Διαβάστε επίσης στο ΔΙΑΚΟΠΕΣ | Έξοδος στις γιορτές: Πού θα βγούμε για ποτό στην Αθήνα;

 

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα