Looking for more ?
Χαλκιδική: 3 στάσεις για το πιο ξεχωριστό χειμερινό road trip
Φωτό: Unsplash

Χαλκιδική: 3 στάσεις για το πιο ξεχωριστό χειμερινό road trip

Η Χαλκιδική τον χειμώνα προσφέρει μια εντελώς ξεχωριστή εμπειρία.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εξερευνήσετε τη Χαλκιδική, από το να οργανώσετε ένα road trip. Λίγοι γνωρίζουν όμως πως και τον χειμώνα, οι ορεινές ομορφιές της, μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες εφόσον συνδυάζει το βουνό με την θάλασσα σε πλήρη αρμονία. Κατά την περιήγησή σας θα συναντήσετε δεκάδες χωριουδάκια, ωστόσο αυτές είναι οι 3 must στάσεις που πρέπει να κάνετε.


Οι Greek Adventure Riders στο Διακοπές: Ταξιδεύοντας σε δύο τροχούς


Αρναία: Η αρχόντισσα του χειμώνα στη Χαλκιδική

Αυτό που θα σας κερδίσει είναι τα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής αρχοντικά και οι πλακόστρωτοι δρόμοι. Κάνοντας την πρώτη σας βόλτα στην Αρναία θα νιώσετε αυτή την αίσθηση αυθεντικότητας και κλασικότητας. Ο πυρήνας του οικισμού είναι η κεντρική πλατεία, το «παζάρι», όπου υπάρχει ένας μεγάλος πλάτανος μέσα από τον οποίο κυλά πόσιμο νερό.

Φωτό: Shutterstock

Στην Αρναία σώζεται ένας σημαντικός αριθμός παλαιών κατοικιών, που είχαν κατασκευάσει με βασικά υλικά την πέτρα και το ξύλο ντόπιοι μάστορες, αλλά και άλλοι τεχνίτες, που στάθμευαν στην κωμόπολη έχοντας τελικό προορισμό τους τις μονές της αθωνικής χερσονήσου.

Σε απόσταση 15 χλμ από την Αρναία βρίσκονται τα Στάγειρα, η γενέτειρα πόλη του φιλόσοφου Αριστοτέλη, όπου εκεί υπάρχει το πάρκο του Αριστοτέλη που αξίζει να επισκεφθείτε.

Ταξιάρχης

Πάνω στο όρος Χολομώντας, βρίσκεται χτισμένος ο οικισμός του Ταξιάρχη. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε ανάμεσα στα πετρόκτιστα ξωκλήσια και στα διατηρητέα σπίτια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Το σπουδαίο φυσικό στολίδι εκεί είναι το πανεπιστημιακό δάσος του Ταξιάρχη. Έχει έκταση που αγγίζει τα 60.000 στρέμματα και αποτελεί φυσικό πεδίο πρακτικής και πειραμάτων για τους φοιτητές. Είναι ένα δάσος με πανέμορφες περιπατητικές διαδρομές που θα σας κερδίσουν.


Η Χαλκιδική στις βαλίτσες μας: Τι θα πάρουμε φεύγοντας από το στολίδι της Μακεδονίας


Στη Σιθωνία, o γραφικός Παρθενώνας

Μπορεί να είναι και το ομορφότερο χωριό της Χαλκιδικής. Είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής. Βρίσκεται σε υψόμετρο 320 μ. και έχει 6 μόνιμους κατοίκους. Το χωριό αποτελεί έναν από τους πιο ιστορικούς οικισμούς της βόρειας Ελλάδας καθώς αναφέρεται ήδη από τον 10ο αιώνα. Αυτό που θα σας μείνει αξέχαστο είναι η μαγευτική θέα προς τη θάλασσα.

Μια από τις καλύτερες επιλογές για καλό φαγητό στον Παρθενώνα είναι η ταβέρνα Το στέκι του Μένιου. Διαθέτει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Το μενού περιλαμβάνει τρομερά παϊδάκια στα κάρβουνα και άλλα ψητά. Αν θελήσετε να μείνετε στον Παρθενώνα και να μην περιοριστείτε σε μια μονοήμερη εκδρομή, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους ξενώνες που υπάρχουν στο χωριό.

Δείτε επίσης:

Οι καλύτερες επιλογές για πολυτελή διαμονή στους πρόποδες του Καϊμάκτσαλαν


Ανακαλύπτουμε την Ελλάδα διαφορετικά: 5 προορισμοί για οικοτουρισμό

closesmenu