Κατερίνα Κολιάη: «Η Ρόδος είναι η φύση της, η θάλασσα, τα βουνά, οι παραλίες, τα χωριά…»

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Rhodes

Είναι κοινό μυστικό: τα καλύτερα ταξιδιωτικά tips για τον τόπο που επισκέπτεσαι, τα έχουν πάντα οι ντόπιοι. Insiders ορισμένων από τις πιο αγαπημένες μας περιοχές της Ελλάδας μάς αποκαλύπτουν όσα λατρεύουν στον τόπο τους και τις ομορφιές που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσουμε όσο βρισκόμαστε εκεί.

Κατερίνα Κολιάη

 Γιόγκι, θεραπεύτρια και Hostess στο Rhodes Retreat στη Ρόδο

Τι είναι ευεξία, ευζωία, καλή και ποιοτική ζωή για εσάς;

Καλή και ποιοτική ζωή για μένα είναι να είμαι χαρούμενη, να νιώθω υγιής, ψυχικά και σωματικά. Να αισθάνομαι πως είμαι σε συνεχή διάλογο με τον εαυτό μου, να ακούω τι αναζητά και τι χρειάζεται η ψυχή μου σε κάθε στάδιο και να μπορώ να κάνω πράξη αυτό που μου ζητείται. Για να είμαι χαρούμενη πρέπει να μοιράζομαι με άλλους ανθρώπους το μυστήριο της ζωής. Να νιώθω σύνδεση και αγάπη. Να προσφέρω και να συνδημιουργώ.

Πώς βιώνετε την ευεξία στην καθημερινότητά σας;

Απολαμβάνω τη φύση της Ρόδου, τη θάλασσα, τα βουνά, τις παραλίες, τα χωριά. Το καλοκαίρι κυκλοφορώ νωρίς το πρωί και το βράδυ, για να έχει πέσει ο ήλιος, η ασφυκτική ζέστη και ο πολύς κόσμος. Εξερευνώ το νησί πεζοπορώντας μόνη ή με παρέα και με εξορμήσεις στα πιο άγνωστα σημεία του. Βρίσκω καταφύγιο στα κρύα νερά των Επτά Πηγών και του σκοτεινού τούνελ, στα δάση και στις άγριες παραλίες της Μονολίθου, στον έρημο Νότο. Μου αρέσει να κάνω στάση στις Απολλωνιάτισσες, στο βουνίσιο χωριό Απόλλωνα, για να πάρω προμήθειες κρίθινου παξιμαδιού και κουλουράκια φτιαγμένα μόνο με ελαιόλαδο. Παρακολουθώ το πολιτιστικό πρόγραμμα του ΔΟΠΑΡ για ατμοσφαιρικές συναυλίες και αξιόλογες παραστάσεις στο παλάτι της μεθυστικής Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και άλλα σημεία ομορφιάς και ενδιαφέροντος, που μας προσφέρονται απλόχερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Σε έναν επισκέπτη θα πρότεινα:

  • Εκτός από τα γνωστά (και πανέμορφα) τοπία, να περιπλανηθούν στη Ρόδο, να δουν την άγρια και άγνωστη πλευρά της, τα μικρά χωριά, τις απόμερες παραλίες.
  • Για φαγητό: απλό φαγητο και τρομερή ησυχία στον Παράδεισο, στην παραλία Γλυφάδα, απίθανο σπιτικό φαγητό με λαχανικά από τον κήπο του Κριτικάκη στην Κρητηνία, στο εστιατόριο Μούρελα στο Κιοτάρι για ατμόσφαιρα, ομορφιά και ποιότητα και σίγουρα ταβερνάκια στην πλατεία στον Ίστριο, στην Αρνίθα, στη Λαχανιά, στα Απόλλωνα, στην Ψίνθο και σε άλλα χωριά.
  • Για κολύμπι: όμορφες, εναλλακτικές παραλίες κοντά στην πόλη, αμέσως μετά τις Πηγές Καλλιθέας, Μαντώματα, Φαληράκι, και τέρμα παραλίας Τσαμπίκα για γυμνισμό και επαφή με τη φύση.
  • Επίσης, στην Μονόλιθο, το Λιμνί, το Πρασονήσι (τέρμα αριστερά), στον Άι Γιώργη.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα