ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
2+1 εκδρομές για ψάρι εκεί που σκάει το κύμα

Όσο ανοίγει ο καιρός τόσο ανοίγει και η όρεξη για εκδρομές για ψάρι, εκεί που σκάει το κύμα σε μικρή απόσταση από την Αθήνα.

Αίγινα

Ο Σκοτάδης

Ο Σκοτάδης είναι βασικός λόγος για να ανακαλύψετε από την αρχή αυτό το μαγικό νησί. Η απλότητα του καφενείου που πρωτολειτούργησε το 1945 έχει μεν εξελιχθεί ωστόσο παραμένει αυθεντικό. Hint: Το «Σκοτάδης», είναι παρατσούκλι ουσιαστικά που οι ίδιοι οι ντόπιοι έδωσαν στον ιδιοκτήτη, αφού άνοιγε πριν τα χαράματα, μες στο σκοτάδι το μαγαζί του, για να ετοιμάσει ζεστή ψαρόσουπα και πρωινό καφέ για τους ψαράδες της Αίγινας.

Φωτο: Unsplash

Το Στέκι

Πρόκειται για ακριβώς αυτό που περιμένει ιδανικά κανείς από ένα μεζεδοπωλείο ενός νησιού. Άκρως αυθεντικό και πιστό στην παράδοση, με ολόφρεσκα πιάτα. Στα τραπεζάκια του θα απολαύσετε μοναδικό καλαμάρι ψητό, χταποδάκι και φυσικά ψάρια.


4 τσιπουράδικα στον Βόλο για αυθεντικούς μεζέδες


Αιγινήτισσα

αίγινα φαγητό
Φωτο: Unsplash

Σημείο αναφοράς για φαγητό στην Αίγινα, η Αιγινήτισσα είναι ίσως η πιο ξακουστή ψαροταβέρνα του νησιού. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο με τα πεντακάθαρα νερά που αποτελεί πόλο έλξης για πολλά σκάφη και προσφέρεται για όλους εκείνους που θέλουν καλό φαγητό σε συνδυασμό με ωραία θέα. Είναι η ιδανική επιλογή για να φάτε φρέσκο ψάρι, διαλεχτά φρέσκα θαλασσινά και πεντανόστιμα ορεκτικά, όπως τα τηγανητά μύδια με σκορδαλιά φιστικιού και το σαγανάκι θαλασσινών, ενώ καθημερινά απ’ τον ξυλόφουρνο βγαίνουν πιάτα ημέρας.

Η ψαροταβέρνα του Νώντα

Η διάσημη ψαροταβέρνα του Νώντα λειτουργεί στην Πέρδικα της Αίγινας από το 1936 και συνδυάζει μοναδικά την υπέροχη τοποθεσία με αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις. Το παραδοσιακό αυτό εστιατόριο του νησιού σερβίρει πάντα νόστιμα θαλασσινά και ψάρια, ολόφρεσκα μέσα από τα δίχτυα των ψαράδων της περιοχής. Εκτός από φρέσκο ψάρι, η ταβέρνα προσφέρει και ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές της Αίγινας, υπέροχες πίτες με χωριάτικο φύλλο και χταπόδι γιουβέτσι.

Φωτο: Unsplash

Στη Χαμολιά

Η Χαμολιά

Η ψαροταβέρνα Χαμολιά βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή των Μεσογείων και είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ένα ήρεμο γεύμα στη θάλασσα. Το φρέσκο ψάρι είναι κάτι δεδομένο και πέραν αυτού μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κάθε άλλο παραδοσιακό πιάτο.

Αν ετοιμάζεστε για μια περιήγηση στην περιοχή, δείτε εδώ τις ιδανικές δραστηριότητες για ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο.

Στο Πόρτο Ράφτη

Φύκι-φύκι

Στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Πόρτο Ράφτη θα βρείτε το Φύκι-Φύκι, ένα εστιατόριο που έχει αναβαθμίσει τη ποιότητα της περιοχής. Διαθέτει μια προσεγμένη κουζίνα με ψάρια, θαλασσινά αλλά και κρεατικά. Η γαριδομακαρονάδα και το φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα είναι γεύματα που θα συντροφεύσουν τις στιγμές σας πλάι στα γαλαζοπράσινα νερά του Πόρτο Ράφτη.

Δείτε επίσης:

Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απόλυτη έξοδος που συνδυάζει τα πάντα


Τα πιο hot στέκια για φαγητό στα στενά του Συντάγματος

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ταξιδια Πολιτισμου Μουσεια Μνημεια αρχαιολογικοι χωροι και εμπειριες που αξίζει να βιωσεις

Από την Πέμπτη 14/3 στα περίπτερα