ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Ξεχωριστές συνταγές με γαρίδες για τη Σαρακοστή

H περίοδος της Σαρακοστής για πολλούς είναι αρκετά δύσκολη σε περίπτωση που νηστέψουν, αφού πολλοί έχοντας το κρέας στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, δεν μπορούν να φανταστούν την διατροφή τους αλλιώς. Ωστόσο, οι εναλλακτικές τόσο με θαλασσινά όσο και χωρίς αυτά, είναι αμέτρητες. Αυτές είναι ορισμένες ξεχωριστές συνταγές με γαρίδες για τη Σαρακοστή, για όσους νομίζουν πως οι γαρίδες έχουν μόνο έναν προορισμό, το… σαγανάκι.

Οι συνταγές με γαρίδες για τη Σαρακοστή που ακροβατούν μεταξύ ethnic και comfort food

Γαρίδες σουβλάκι

Γαρίδες σουβλάκι
Φωτο: Unsplash

Τι θα χρειαστείτε: γαρίδες καθαρισμένες (8 για κάθε άτομο), χυμό από 1 lime, 4 κ.σ. sweet chili, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο, αλατοπίπερο

Εκτέλεση: Αδειάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τις γαρίδες και ανακατεύετε. Έπειτα, τις περνάτε σε καλαμάκια για σουβλάκι, με 4 γαρίδες στο κάθε καλαμάκι. Τέλος, παίρνετε ένα σχαροτήγανο, το αφήνετε να κάψει και ψήνετε 5 λεπτά από την κάθε μεριά την κάθε γαρίδα. Το σουβλάκι σας είναι έτοιμο!


Τα πιο ψαγμένα μαγαζιά της Βαρβακείου για να ανακαλύψετε


Γαρίδες tempura

Tι θα χρειαστείτε: 1 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, 250 γρ. ψίχα ψωμιού (ή πάνκο), ηλιέλαιο για τηγάνισμα, 200 γρ. ρυζάλευρο ή κορν φλάουρ, 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κρόκο αυγού, 1 κουτάκι σόδα, ½ κ. γλ. αλάτι, σάλτσα sweet chilli (θα βρείτε σε όλα τα super market)

Εκτέλεση: Ρίχνετε σε ένα μπολ τη σόδα, το αλεύρι, το μισό ρυζάλευρο, το μπέικιν, το αλάτι και τον κρόκο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει χυλός. Έπειτα, περνάτε τις γαρίδες από το υπόλοιπο ρυζάλευρο και τις βουτάτε μια-μια στον χυλό και μετά, απευθείας, στο τρίμμα ψωμιού. Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι ο χυλός να φουσκώσει καλά και να πάρει χρώμα. Σερβίρετε με σάλτσα sweet chilli.


Μαγειρεύουμε Ελλάδα: Γλυκές & αλμυρές συνταγές με σύκο που θα λατρέψετε


Σούπα με γαρίδες και γάλα καρύδας

Σούπα με γαρίδες και γάλα καρύδας
Φωτο: Unsplash

Τι θα χρειαστείτε: Μισό κιλό γαρίδες μεγάλες,1 κ.σ τζίντζερ σκόνη, 1 καρότο σε λεπτές ροδέλες, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, 100γρ. noodles, 6 κουτ. σούπας γάλα καρύδας, χυμό από 1 lime, αλάτι

Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε τις γαρίδες και σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα αρώματά τους. Μετά από 2 λεπτά τις αφαιρείτε. Έπειτα, προσθέτετε στη κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερό (ζεστό) και ρίχνετε τα λαχανικά μαζί με το τζίντζερ. Αφού καθαρίσετε τις γαρίδες από τα κελύφη τις προσθέτετε και αυτές στη κατσαρόλα. Αφού πάρει μια καλή βράση η σούπα, προσθέτετε τα noodles και ρίχνετε μέσα το γάλα καρύδας. Αφήνετε να πάρει μια βράση, κλείνετε τη φωτιά και περιχύνετε με το χυμό του lime.

Note: Μπορείτε να σοτάρετε τις γαρίδες είτε ολόκληρες και να τις καθαρίσετε μετά από τα κελύφη είτε να τις έχετε καθαρίσει ήδη, πριν το σοτάρισμα. Ωστόσο, πρέπει να σοτάρετε μαζί και αρκετά από τα κεφάλια και τα κελύφη, μια και κρύβουν τη μεγαλύτερη νοστιμιά.

Δείτε επίσης:

Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απόλυτη έξοδος που συνδυάζει τα πάντα


Τα πιο hot στέκια για φαγητό στα στενά του Συντάγματος

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα