ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 12'
Τα πιο ψαγμένα μαγαζιά της Βαρβακείου για να ανακαλύψετε

H Bαρβάκειος Αγορά είναι ένα σημείο αναφοράς για την πόλη. Βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της και σε έναν δρόμο που έχει τη δική του θέση στην ιστορία της Αθήνας. Μέσα στη Βαρβάκειο, δεν θα προμηθευτείτε μονάχα φρέσκα θαλασσινά, ψάρια και κρεατικά αλλά και θα απολαύσετε εκλεκτές γεύσεις.

Ήπειρος

Για την Ήπειρο δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Στέκει εκεί πολλά χρόνια τώρα και το κλασικό μενού της έχουν απολαύσει όσοι αναζήτησαν αυθεντικές μαμαδίστικες σούπες. Ένας από αυτούς που ξεχώρισαν την Ήπειρο ήταν και ο Antony Bourdain και πολλοί ακόμη σεφ.

Στην Ήπειρο, το μενού περιλαμβάνει καθημερινά, χειμώνα – καλοκαίρι, μοσχάρι βραστό, γίδα βραστή, μαγειρίτσα, κοτόσουπα, ψαρόσουπα και πατσά. Eιδικά τον χειμώνα, προστίθεται και η γίδα κοκκινιστή σούπα με κριθαράκι, γιουβαρλάκια και φασολάδα. Πρόκειται για ένα μαγαζί ορόσημο στην γαστρονομική σκηνή της πόλης, που πρέπει να επισκεφθείτε.

Hasapika Central Market

Εκεί που παλιά ήταν το ιστορικό αιωνόβιο πατσατζίδικο του Παπανδρέου, πλέον θα δείτε ένα ανατρεπτικό σκηνικό στο Hasapika Central Market. H βετεράνος sushi chef Josephine Desepeda κόβει nigiri, sashimi και ρολάκια από τα φρέσκα διαμάντια της κεντρικής ψαραγοράς, ενώ ο Δημήτρης Δαούτης φτιάχνει λαχταριστά σαγανάκια θαλασσινών και πληθωρικές μακαρονάδες. Πρόκειται για ένα καινοτόμο και πρωτότυπο concept που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Η Βόλβη

Άνοιξε μέσα στο lockdown, τον Δεκέμβριο του 2020 σε ένα μικρό γωνιακό μαγαζί, Ευριπίδου και Φιλοποίμενος και ειδικεύεται στο σουβλάκι και τα σουτζουκάκια, πάντα χειροποίητα. Πλέον, περήφανα και δικαιωματικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα καλαμάκια της πόλης.

Τόσο τα σουτζουκάκια όσο και τα καλαμάκια είναι απολύτως χειροποίητα, όπως και η γλυκιά σάλτσα πάπρικας από πιπεριά φλωρίνης που ταιριάζει και με τα δύο. Σερβίρονται με πιτούλα, τομάτα και κρεμμύδι με μαϊντανό και μια ελαφριά μουστάρδα, χωρίς πατάτες, γιατί εκεί το κρέας έχει σημασία.

Τσηζ!

Πρόκειται για ένα τυροπωλείο που υπάρχει στο ίδιο σημείο της αγοράς εδώ και πολλά χρόνια. Ξεκίνησε το 1956 στον Πειραιά και τελικά βρήκε τη θέση του στο κέντρο της Αθήνας. Πλέον το κατάστημα έχει αποκτήσει πιο μοντέρνο χαρακτήρα και αυτό το καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Αυτό που προσφέρει και το κάνει να ξεχωρίζει είναι η μερακλίδικη ποικιλία με τυριά, αλλαντικά, κριτσίνια και αλοιφές, η οποία έρχεται σε ένα μεγάλο κουτί πίτσας! Με το τσιπουράκι δώρο, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γευστικό concept.

Ταβέρνα Άρης

Σε αυτή την οικογενειακή ταβέρνα, που άνοιξε τις πόρτες της το 2004, οι πιστοί θαμώνες απολαμβάνουν τους καλύτερους φρέσκους ψαρομεζέδες κατευθείαν από την αγορά, στο πιάτο τους. Θα βρείτε από παϊδάκια και μπριζόλες στα κάρβουνα μέχρι ολόφρεσκες κουτσομούρες, γαύρο, σαρδέλα και καλαμαράκι. Αυθεντικό φαγητό που όλοι αγαπούν.

Δείτε επίσης:

Πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απόλυτη έξοδος που συνδυάζει τα πάντα


Τα πιο hot στέκια για φαγητό στα στενά του Συντάγματος

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ταξιδια Πολιτισμου Μουσεια Μνημεια αρχαιολογικοι χωροι και εμπειριες που αξίζει να βιωσεις

Από την Πέμπτη 14/3 στα περίπτερα