Looking for more ?
Πλατεία Δεξαμενής: Tι ξεχωρίζουμε γύρω από την όμορφη πλατεία
Πηγή: Unsplash

Πλατεία Δεξαμενής: Tι ξεχωρίζουμε γύρω από την όμορφη πλατεία

Μια αγαπημένη γωνιά στο Κολωνάκι, που θα λατρέψετε τόσο για καφέ στην πλατεία όσο και για καλό φαγητό στα γύρω στενά της.

Μαρία Χατζηπέτρου

Η Πλατεία Δεξαμενής έχει κάτι το ξεχωριστό και το ιστορικό. Θυμίζει κάτι από παλιά Αθήνα και είναι ένα απόλυτα ήρεμο μέρος για βόλτα. Στα γύρω στενά της, εντοπίζει κανείς τόσο κλασικά μέρη που εδώ και δεκαετίες έχουν κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη των Αθηναίων, όσο και πιο φρέσκα spot που αξίζουν την προσοχή μας.

Δεξαμενή

Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά καφενεία-ουζερί της Αθήνας σε μία από τις πιο όμορφες πλατείες της. Ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες, είναι ιδανικό μέρος για μεζεδάκια, κρητικό ντάκο ή απλά έναν καφέ. Ειδικά το καλοκαίρι, χάρη στο κλασικό θερινό σινεμά του Κολωνακίου, αποτελεί hot spot της πόλης!


Βγαίνουμε στα παραδοσιακά ουζερί της Αθήνας


Φιλίππου

Στο μακρινό 1923, ο Κώστας Φιλίππου άνοιξε ένα «κρασοπουλειό, παγοπωλείο και καρβουνιάρικο». Σιγά Σιγά, το 1936 άρχισε να συνοδεύει το κρασί με μεζεδάκια και έπειτα, ήρθαν και τα φαγητά. Μέχρι και σήμερα, αποτελεί σταθερά στα μαγειρευτά και τα πιάτα της ώρας, τα οποία είναι όλα ποιοτικά και καλομαγειρεμένα. Κάθε μέρα υπάρχει ξεχωριστό μενού με τα πιάτα ημέρας, τα οποία μπορεί να είναι: αρνί ριγανάτο, μοσχαράκι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα, μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο και πολλά άλλα. Φυσικά, από το μενού δεν λείπουν τα «μαμαδίστικα» λαδερά, που δεν τους αξίζει να τα παραλείψετε.

Alex: the fresh pasta bar

Σε μια όμορφη και ήσυχη πλευρά του Κολωνακίου θα βρείτε το εγχείρημα της Άλεξ Βασιλάτου, η οποία έβαλε όλη της τη τέχνη και το μεράκι στα ζυμαρικά, δημιουργώντας ένα πανέμορφο pasta bar. Το μενού είναι σύμφωνο με τα λαχανικά και τα μυρωδικά της εποχής, καθώς η Άλεξ αποζητά το maximum της γεύσης και του αρώματος κάθε πιάτου. Φημισμένα πιάτα με την υπογραφή της είναι τα κοχυλάκια με μανιτάρια, παρμεζάνα, λάδι και πάστα φρέσκιας μαύρης τρούφας τα οποία θα λατρέψετε. Ωστόσο, αν πετύχετε την εποχή και στο menu δείτε τα ζυμαρικά με πέστο βασιλικού, πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε.

L’ Abreuvoir

Ο Αλέξης Κότσης και η σύζυγός του Γιάννα, το 1965 σκέφτηκαν να ανοίξουν ένα γαλλικό εστιατόριο στην αριστοκρατική συνοικία της Αθήνας, το Κολωνάκι. Μύδια μαρινιέρ, φουά γκρα πάπιας με τρούφες σε μιρουάρ από κεράσι, φιλέ μινιόν μαδέρα, φιλέτο σολωμού σε κρούστα μουστάρδας είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του πλούσιου καταλόγου. Φυσικά, μη χάσετε το tartare, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα της Αθήνας, το οποίο συνοδεύεται με τις πατάτες που είναι απλά απερίγραπτες.

Δείτε επίσης: 

Παγκράτι like a local: Kαφές και φαγητό στην Πλατεία Προσκόπων


Οι ταβέρνες στην Αθήνα που θα νιώσετε σαν στο σπίτι σας

closesmenu