ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 26'
Πού τρώμε το καλοκαίρι στην Αθήνα;

Η Αθήνα το καλοκαίρι βράζει! Για να απολαύσει κανείς φαγητό πρέπει να ψάξεις αρκετά ώστε να βρεις ένα spot όμορφο, με καλό φαγητό και δροσερή αύρα. Τα παρακάτω μαγαζιά το καλοκαίρι είναι στα καλύτερά τους μια και μπορούν να μας προσφέρουν υπέροχες βραδιές το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Ανάσες δροσιάς στο κέντρο

Καμπεθόν

Στην όμορφη περιοχή του Μεταξουργείο, η αυλή του Καμπεθόν είναι μια must επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας. Πρόκειται για ένα φιλόξενο, χαλαρό περιβάλλον ιδανικό για εξόδους με την παρέα σας. Αποτελεί για πολλούς στέκι, μιας και μπορείτε να απολαύσετε από το μεσημέρι τις μπύρες και το γεύμα σας και το βράδυ να ακούσετε μουσική και να πιείτε το ποτό σας στο νεοκλασικό του Κεραμεικού.

Το στέκι του Ηλία

Πηγή: Pexels

Το στέκι του Ηλία είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει μια όμορφη βόλτα στο γραφικό Θησείο. Με μαεστρία στο ψήσιμο, θα απολαύσετε στα όμορφα εξωτερικά τραπεζάκια της αυλής, τρομερά λεπτοκομμένα αρνίσια παϊδάκια αλλά και ζουμερή μπριζόλα. Μπορείτε να κάτσετε είτε στην όμορφη αυλή με το χαλίκι και τις κλιματαριές, είτε στο πιο καινούριο μαγαζί που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω και έχει ακαταμάχητη θέα.

Άμα Λάχει στης Νεφέλης

Αγαπημένη αυλή στην πολυσύχναστη οδό της Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, προσφέρεται για όμορφες παρεΐστικες βραδιές. Αποτελεί επίσης ιδανικό στέκι για το γεύμα σας μετά τη δουλειά. Επιλέξτε ανάμεσα στα μοναδικά πιάτα του μαγαζιού όπως την παντρεμένη φάβα με μαρμελάδα λεμόνι, κάπαρη, φυστίκι αιγίνης και κρεμμύδι αλλά και το γλυκόξινο κοτόπουλο με στριφτούδια.

Alex: the fresh pasta bar 

Σε μια όμορφη και ήσυχη πλευρά του Κολωνακίου θα βρείτε το εγχείρημα της Άλεξ Βασιλάτου, η οποία έβαλε όλη της τη τέχνη και το μεράκι στα ζυμαρικά, δημιουργώντας ένα πανέμορφο pasta bar. Σε αυτό το δροσερό σημείο μπορείτε να απολαύσετε είτε το μεσημέρι είτε το βράδυ, ένα άκρως ρομαντικό καλοκαιρινό γεύμα!

Το μενού είναι σύμφωνο με τα λαχανικά και τα μυρωδικά της εποχής, καθώς η Άλεξ αποζητά το maximum της γεύσης και του αρώματος κάθε πιάτου. Φημισμένα πιάτα με την υπογραφή της είναι τα κοχυλάκια με μανιτάρια, παρμεζάνα, λάδι και πάστα φρέσκιας μαύρης τρούφας τα οποία θα λατρέψετε. Ωστόσο, αν πετύχετε την εποχή και στο menu δείτε τα ζυμαρικά με πέστο βασιλικού, πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε.

Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ark

Ο Bar Consultant του Ark Βασίλης Κυρίτσης, συνιδιοκτήτης του πολυβραβευμένου μπαρ Clumsies, θέλοντας να εκφράσει την ανάγκη του για δημιουργία, ετοίμασε ένα κατάλογο βασισμένο στη «διάθεση». Εκεί, λοιπόν, θα βρείτε ένα κατάλογο με τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες με διαφορετική «διάθεση» η καθεμία, εμπλουτισμένες με αρώματα Ελλάδας, μοντέρνες τεχνικές και πολύ μεράκι.

Παράλληλα, η γαστρονομία του ARK φέρει την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη, γι’ αυτό είναι βέβαιο πως το γεύμα σας θα είναι απλά απολαυστικό.

Island

Το Island είναι συνώνυμο της ποιότητας και αυτό που το κατατάσσει ανάμεσα στα καλύτερα club–restaurants παγκοσμίως (πέρα από την υπέροχη τοποθεσία του) είναι το υψηλό επίπεδο στην κουζίνα του, στα ποτά και στην εξυπηρέτηση.

Το Island είναι τo πρώτο club που δημιούργησε κελάρι στην Ελλάδα και έδωσε έμφαση στη συλλογή και σωστή διατήρηση των κρασιών αλλά και των πούρων.
Το κελάρι επιμελείται ο ειδικός sommelier και έχει να προτείνει πάνω από 150 διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού αλλά και του διεθνή αμπελώνα, σαμπάνιες χρονολογιών και αποστάγματα, ενώ υπάρχουν κρασιά που η παλαίωσή τους γίνεται στο Island.

Ξεκινώντας τα πρώτα χρόνια με μεσογειακή κουζίνα, σήμερα το εστιατόριο φιλοξενεί ελληνικές γεύσεις σε δημιουργικά πιάτα. Συνταγές που περιλαμβάνουν ψάρι, κρέας και χειροποίητα ζυμαρικά, φέρουν όλες τις Μεσογειακές αναμνήσεις που ζητάει κανείς για ένα απολαυστικό γεύμα υπό τους ήχους θάλασσας και της Lounge μουσικής. Επιπλέον, στο menu υπάρχει και το φημισμένο sushi section, με υπέροχες επιλογές για τους λάτρεις του είδους.

Nalu

Ένα από τα hot μέρη στην παραλιακή που ακόμη και όσοι δεν έχουν πάει ακόμη, έχουν ακούσει για αυτό. Η αισθητική του, η δημιουργικότητά του και η θετική αύρα που εμπνέει ο χώρος, κάνουν κάθε επισκέπτη να το αναδεικνύει σε μια από τις αγαπημένες by the sea επιλογές.

Μια επίσκεψη στο Nalu θα σας κάνει να χαθείτε στον ήχο της θάλασσας, όσο θα πίνετε το ποτό σας και θα προετοιμάζεστε για το έξυπνο και δημιουργικό μενού με επιλογές που θα ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη.

Αφιέρωμα: Φαγητό με θέα τη θάλασσα

Πηγή: Unsplash

Pelagos Athens

Πρόκειται για ένα εστιατόριο που όσοι αγαπούν την υψηλή γαστρονομία περίμεναν πώς και πώς. Στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα spot της πόλης και αυτό είναι το εστιατόριο Pelagos. Μπορείτε να επιλέξετε είτε πιάτα από το A la Carte μενού είτε από τα τρία διαφορετικά μενού γευσιγνωσίας. Το βέβαιο είναι πως μια τέτοια εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

Varkoulko Seaside

Ποιος δεν γνωρίζει τον Λευτέρη Λαζάρου, τον μετρ της ψαροφαγίας και το δημιούργημά του, το Βαρούλκο; Το πολυβραβευμένο εστιατόριο (χρυσοί σκούφοι, αστέρια michelin) είναι η πρώτη στάση για όποιον αγαπά τα ψάρια και τα θαλασσινά. Εκεί θα απολαύσετε ένα menu που απλά απογειώνει δημιουργικά τις ολόφρεσκιες πρώτες ύλες και είναι βέβαιο πως θα σας συγκλονίσει. Το άψογο service, η μεγάλη γκάμα σε ετικέτες κρασιών και το μοντέρνο άγγιγμα στα πιάτα, εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

καλοκαίρι στην Αθήνα;
Ποια είναι τα καλύτερα spot για ψάρι και θαλασσινά στη Χαλκίδα; | Πηγή: Unsplash

Δουράμπεης

Ένα σημείο αναφοράς για το καλό φαγητό στον Πειραιά, που σερβίρει άριστης ποιότητας ψάρι από το 1932. Σερβίρει καθημερινά τα πιο φρέσκα ψάρια και οστρακοειδή της ελληνικής θάλασσας δίπλα σε αγνά και εξίσου άψογα συνοδευτικά. Στα κυρίως πιάτα και πιο συγκεκριμένα στα ψάρια, οι επιλογές ποικίλουν ανάλογα τη μέρα που θα βρεθείτε στο κατάστημα και τα είδη που τα καΐκια θα έχουν προμηθεύσει. Η φρέσκια και αγνή πρώτη ύλη είναι η υπογραφή αυτού του εστιατορίου. Μερικά highlight: καραβίδα sashimi, καπόνι σεβίτσε| όλα τα ψητά ψάρια ημέρας


Φαγητό: Για ψάρι στα Νότια της Αθήνας με άρωμα καλοκαίρι


Λάμπρος

Η ταβέρνα του Λάμπρου είναι ένα από τα γνωστά spot της Βουλιαγμένης, για την μεσογειακή κουζίνα, το φρέσκο της ψάρι και την προνομιακή της θέση. Απέναντι από τη λίμνη της Βουλιαγμένης και με μαγευτική θέα στον Σαρωνικό, ο Λάμπρος διατηρεί αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια την ταυτότητά του, ως ένα από τα εκλεκτά εστιατόρια για φρέσκο ψάρι. Η μεγάλη βιτρίνα με την τεράστια ποικιλία από φρέσκα ψάρια, θα σας ανοίξουν την όρεξη.

Δείτε επίσης:

Σάββατο πρωί στο κέντρο: Πού θα πάμε για καφέ και φαγητό


Αυτά είναι τα σουβλάκια της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσετε

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα