ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Ψησταριές και ταβέρνες της Αττικής που σας περιμένουν για παραδοσιακές σούβλες

Το να ψήσει κανείς στο σπίτι είτε κάνοντας ένα απλό bbq είτε ψήνοντας στη σούβλα μπορεί να είναι μια όμορφη διαδικασία, ωστόσο είναι αρκετά κουραστική. Χρειάζεται χρόνο, προετοιμασία, οργάνωση και καμιά φορά, περισσότερα χρήματα από όσα θα ξοδεύαμε σε κάποια ταβέρνα. Γι’ αυτό, το να περάσουμε το γεύμα της Κυριακής του Πάσχα σε κάποια από τις ψησταριές ή ταβέρνες της Αττικής, για αξέχαστες σούβλες είναι σίγουρα μια πολύ δελεαστική πρόταση!

Πηγή: Unsplash

Το Τρίγωνο | Καλύβια

Δεν θα χρειαστεί να οδηγήσετε για αρκετή ώρα, ώστε να βρεθείτε στα ξακουστά για το κρέας τους, Καλύβια. Ανάμεσα σε πολλές από τις ταβέρνες των Καλυβίων, μια είναι αυτή που ξεχωρίζει και θα σας προσφέρει ποιοτικό φαγητό κάθε φορά. Πρόκειται για μια ψησταριά η οποία προσφέρει μόνο άψογα ψημένο φρέσκο κρέας, κάθε είδους. Από τα ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου, μέχρι το συκώτι ή το σουβλιστό αρνί. Στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, οι locals προτιμούν πάντα τα παϊδάκια προβατίνας, οπότε μη διστάσετε να ακολουθήσετε τα χνάρια τους. Στις σούβλες του, αργοψήνονται τόσο αρνάκια, όσο και κεφαλάκια (για τους μερακλήδες), κοντοσούβλι κατσίκι ή αρνί, κοντοσούβλι χοιρινό και κοκορέτσι!


Βασίλης Παπαγιαννάκος: Αναδεικνύοντας το Μαρκόπουλο σε οινοτουριστικό προορισμό

Πηγή: Pexels

Ο Κοροπούλης | Πέτα

Λίγο μετά τα Καλύβια, θα βρείτε ένα μικρό χωριουδάκι ανέγγιχτο από τον χρόνο. Εκεί στην είσοδο του χωριού βρίσκεται και ο άξιος πρεσβευτής της τοπικής γευστικής παράδοσης, ο Κοροπούλης. Πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή ταβέρνα η οποία σερβίρει μόνο αγνά και ποιοτικά κρέατα. Φυσικά και οι σούβλες δεν λείπουν από τον Κοροπούλη. Παράλληλα, μη χάσετε τα ζουμερά μπιφτέκια από 70% κιμά προβατίνας και 30% κιμά μοσχαρίσιο, σήμα κατατεθέν του μαγαζιού αλλά και τα παϊδάκια προβατίνας ή αρνίσια και φυσικά τις τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.

Το γίδι | Μεταμόρφωση

Ο ναός του κρέατος της Μεταμόρφωσης είναι ένας χώρος που έχει στοιχεία της κλασικής «χωριάτικης» θα λέγαμε χασαποταβέρνας αλλά φυσικά, με μια εκλεπτυσμένη νότα. Η γκάμα των επιλογών στο μενού είναι ευρεία και ικανοποιεί από τους πιο εκλεπτυσμένους πελάτες που θα προτιμήσουν μια medium rare Tomahawk ή T-bone μέχρι και αυτούς που θέλουν μια γεύση που θα τους ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως το κρητικό αντικριστό. Για την ημέρα του Πάσχα, ένα αντικριστό θα είναι σίγουρα μια τρομερή επιλογή ωστόσο, το προσωπικό σίγουρα θα έχει να σας προσφέρει τις κατάλληλες προτάσεις αν θέλετε κάτι διαφορετικό.

Για συνοδεία στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες ελληνικές γεύσεις όπως: τραχανάς, φασολάκια, σταμναγκάθι αλλά και ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού, οι χειροποίητες μακαρούνες (χειροποίητα μακαρόνια βρασμένα σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα).

Ο Τζίμης | Βύρωνας

Οι σούβλες του Τζίμη γυρνάνε εδώ και χρόνια και είναι γνωστές σε όλον τον Βύρωνα και φυσικά σε όλη την Αθήνα. Must εδώ το κοκορέτσι, καθώς και το ζουμερό κοντοσούβλι- από τα κορυφαία της Αθήνας. Θα δοκιμάσετε επίσης εξαιρετικό εξαιρετικά παϊδάκια προβατίνας, χοιρινά καλαμάκια, πανσέτες, προβατίνα σχάρας και ζουμερά μπριζολάκια χοιρινά. Το μενού συμπληρώνουν νόστιμες χειροποίητες τηγανητές πατάτες.

Δείτε επίσης:

Έτοιμοι για ελαιοτουρισμό στην Πελοπόννησο;


Διακοπές: Οι καλύτεροι προορισμοί για τον Απρίλιο

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ταξιδια Πολιτισμου Μουσεια Μνημεια αρχαιολογικοι χωροι και εμπειριες που αξίζει να βιωσεις

Από την Πέμπτη 14/3 στα περίπτερα