ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
3 σούπες ιδανικές για τις κρύες μέρες των γιορτών

Οι σούπες είναι το απόλυτο φαγητό του χειμώνα. Αχνιστές, γεμάτες αρώματα και νοστιμιά μας προκαλούν να τις ρουφήξουμε με θράσος από το κουτάλι και να βουτήξουμε μέσα τους άπειρες φέτες φρυγανισμένο ψωμί. Αυτές είναι οι απόλυτες σούπες για τις κρύες μέρες των γιορτών που όλοι αγαπούν.


Τραπέζι Χριστουγέννων: Συνταγές για να το κάνετε ξεχωριστό χωρίς κόπο


Φασολάδα: Η βασίλισσα ανάμεσα σε όλες τις άλλες σούπες

Θεωρείται το εθνικό μας φαγητό και είναι ένα ιδανικό πιάτο για τις κρύες ημέρες των γιορτών.  Υπάρχουν πολλές εκδοχές και συνδυασμοί για να φτιάξει κάποιος φασολάδα, αναλόγως την περιοχή. Η πιο κοινή εκδοχή είναι αυτή που περιέχει ντομάτα.

Τα βασικά βήματα:

  • Αρχικά, πρέπει να βάλετε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια στο νερό.
  • Την επόμενη ημέρα, ξεκινάτε με ένα πρώτο βράσιμο των φασολιών που πάντα εξαρτάται από το πόσο βραστερό είναι το φασόλι. Γι’ αυτό θα χρειαστεί να δοκιμάζετε κατά το μαγείρεμα. Ενδεικτικά, αφήστε τα να βράσουν για περίπου μισή ώρα.
σούπες φασολάδα
Φωτό: Unsplash
  • Έπειτα, σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ξερό κρεμμύδι, καρότα, πράσο και σέλερι. Μόλις μαλακώσουν προσθέστε τριμμένη ντομάτα, τα φασόλια και αρκετό ελαιόλαδο. Αφήνετε τη σούπα να βράσει (όχι σε δυνατή φωτιά) μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να μελώσει η σούπα.

Tip: Ιδανικά, για την απόλυτα χυλωμένη φασολάδα, δοκιμάστε την μερικές ώρες μετά το μαγείρεμα. Στο σερβίρισμα λίγο ωμό ελαιόλαδο και μια πρέζα μπούκοβο θα κάνει τη διαφορά.

Φωτό: Unsplash

Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι

Ίσως η πεμπτουσία της γεύσης του κουνουπιδιού! Η παρασκευή της είναι εύκολη και αν δεν την έχετε δοκιμάσει και αγαπάτε το κουνουπίδι, πρέπει οπωσδήποτε να τη φτιάξετε. Ακόμη, αποτελεί ιδανικό πρώτο πιάτο για ένα γιορτινό γεύμα, οπότε μη διστάσετε να τη σερβίρετε στους καλεσμένους σας.

Τα βασικά βήματα:

  • Αρχικά, κόβετε σε μπουκέτα το κουνουπίδι.
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  • Τέλος, προσθέτετε το κουνουπίδι και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  • Αδειάζετε στην κατσαρόλα έτοιμο ζωμό κότας ή λαχανικών, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαιρείτε από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός της δίνετε μια βελούδινη υφή. Λίγο πριν το τέλος προσθέστε παρμεζάνα ή και λίγο βούτυρο για έξτρα γεύση.
Φωτό: Unsplash

Ramen

Αν είστε λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας σίγουρα τώρα που ο καιρός κρυώνει θα λαχταράτε ένα μπολ ramen, με noodles, ζεστό ζωμό και μερικά ακόμη υλικά που απογειώνουν τη γεύση του.

Είναι μια πανεύκολη σούπα που μπορείτε να αυτοσχεδιάζετε προσθέτοντας ό,τι σας αρέσει, αρκεί να δώσετε βάση σε έναν γευστικό ζωμό. Η συνταγή συναντάται σε εκατοντάδες εκδοχές και γι’ αυτό μπορείτε να αναζητήσετε εσείς την ανάλογη συνταγή με βάση τα κύρια υλικά που θα έχει η σούπα σας. Αυτά μπορεί να είναι το αυγό, το κοτόπουλο, η πανσέτα ή οτιδήποτε άλλο. Αρκεί να μη ξεχάσετε κάποιους άλλους πρωταγωνιστές της ramen που είναι το φρέσκο κρεμμύδι, το dashi και η σόγια.

Τα κύρια βήματα είναι να φτιάξετε έναν ζωμό με βάση είτε λαχανικά, είτε κάποιο κρέας και έπειτα να προσθέσετε βρασμένα noodles.

Μη χάσετε τις προτάσεις του ΔΙΑΚΟΠΕΣ για ποτό & φαγητό στην πόλη.

Δείτε επίσης:

Brunch στο σπίτι; Με αυτές τις συνταγές θα το απογειώσετε


Τραπέζι Χριστουγέννων: Συνταγές για να το κάνετε ξεχωριστό χωρίς κόπο

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα