Looking for more ?
Wine Lovers: Τα πιάτα για να συνοδεύσετε ένα Αγιωργίτικο

Wine Lovers: Τα πιάτα για να συνοδεύσετε ένα Αγιωργίτικο

Πώς θα κάνουμε το ιδανικό pairing με τη χαρισματική ποικιλία;

Μαρία Χατζηπέτρου

Ένα κρασί με αρώματα φρούτων, όπως το βύσσινο, η φράουλα και το κεράσι είναι από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές ποικιλίες που κάθε λάτρης των καλών κρασιών πρέπει να γνωρίζει.

Το Αγιωργίτικο μαζί με το Ξινόμαυρο αποτελούν τις 2 ευγενείς ερυθρές ελληνικές ποικιλίες. Το Αγιωργίτικο είναι πολυδυναμική ποικιλία και δίνει οίνους ροζέ, ερυθρούς ξηρούς, ημίξηρους, ημίγλυκους και γλυκούς που πίνονται φρέσκοι ή παλαιωμένοι.

Για το ιδανικό pairing μπορείτε να προετοιμάσετε:

Ζυμαρικά με πικάντικες σάλτσες

pasta_wine_diakopes_gastronomia

Πηγή: Unsplash

Ένα από τα πιο εύκολα πιάτα για αξέχαστο δείπνο είναι μια μακαρονάδα που απλά θα φροντίσετε λίγο παραπάνω, αρκεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να γίνει λίγο πιο πικάντικη. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με μια απλή σάλτσα ντομάτας στην οποία θα προσθέσετε 1-2 καυτερές πιπεριές ή μπούκοβο.


Wine trip στη Βόρεια Ελλάδα: Για όσους ταξιδεύουν με πυξίδα την αγάπη τους για το κρασί


Κρεατικά & Λουκάνικα

Ένα ιδανικό πιάτο με κρέας που θα σας προσφέρει μεγαλοπρεπές δείπνο, σε συνδυασμό με ένα καλό Αγιωργίτικο είναι το μοσχάρι με δαμάσκηνα.

Πέραν του μοσχαριού, ένα καλομαγειρεμένο χοιρινό θα απογειώσει το δείπνο σας. Ένας ακόμη πιο επιτυχημένος συνδυασμός θα είναι με γήινες γεύσεις στην γαρνιτούρα, που μπορεί να επιτευχθεί με μελιτζάνα ή μανιτάρια. Φυσικά, το Αγιωργίτικο ταιριάζει τρομερά και με ένα καλό λουκάνικο το οποίο μπορείτε να παρασκευάσετε με όποιον τρόπο θέλετε.

red_wine_agiorgitiko_diakopes

Πηγή: Unsplash

Πικάντικα κίτρινα τυριά

Ένα πλήρες πλατό τυριών είναι μια από τις αδυναμίες ενός γνήσιου wine lover. Για να απογειώσετε το πλατό που θα κάνει την καλύτερη συντροφιά στο Αγιωργίτικο, επιλέξτε μια παλαιωμένη Gouda που θα γίνει ανάρπαστη. Δίπλα, στέκεται επάξια μια πικάντικη γραβιέρα Νάξου ή ακόμη και ένα Μελανοτύρι του ίδιου νησιού.

Δείτε επίσης: 

Ώρα για κρασί: Επίσκεψη στα οινοποιεία της Γουμένισσας


Παγκόσμια ημέρα Ξινόμαυρου: Όσα πρέπει να ξέρουμε για την σπουδαία ποικιλία

closesmenu