ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 2'
Ποια είναι τα ορόσημα του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα; Γεωγραφία της Ελλάδας: πόσα γνωρίζουμε πραγματικά; | iStock

Η Γεωγραφία της Ελλάδας γίνεται πολύ «κουλ», μέσα από ένα ευχάριστο βιβλίο. Η γεωγραφία είναι αρκετά συνυφασμένη στο μυαλό μας με το σχολείο. Ωστόσο, όσο μεγαλώνουμε και ταξιδεύουμε, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερα για τα γνωστά και άγνωστα μέρη στις γωνιές του κόσμου. Το ταξίδι, μας βοηθά να γνωρίσουμε πολύ καλύτερα έναν τόπο, περισσότερο από κάθε σχολικό βιβλίο. Πώς θα μάθουμε περισσότερα για τη χώρα μας; Πόσα ξέρουμε άραγε, για τη χώρα που ζούμε; Γνωρίζουμε τους νομούς, τα νησιά, τις μεγάλες και μικρές πόλεις της; Αν θέλετε να εξετάσετε σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι γνώσεις σας, καθώς και να μάθετε περισσότερα, ο καλύτερος τρόπος είναι αυτό το βιβλίο.

Γεωγραφία της Ελλάδας – Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ

Τι είναι η Ελλάδα; «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»; Μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι; Σίγουρα πάντως Ελλάδα δεν είναι μόνο οι λίστες με νομούς και περιφέρειες που μας έβαζαν να μαθαίνουμε απέξω στο σχολείο. Γι’ αυτό και τις αγνοήσαν πλήρως οι συγγραφείς του βιβλίου από τις εκδόσεις Διόπτρα. Πρόκειται για ένα νέο activity book, όπως και τα προηγούμενα από την ομάδα «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!», για την γεωγραφία της Ελλάδας. Μέσα από ευχάριστες ασκήσεις, μας βοηθούν να μάθουμε όσο περισσότερα γίνεται για την χώρα μας.

Γεωγραφια της Ελλαδας | Εκδοσεις Διοπτρα

Η «Γεωγραφία της Ελλάδας», μας συστήνει τη χώρα με βάση τα είδη τοπίων που μπορούμε να συναντήσουμε ανά υψομετρική ζώνη, για να μην ξεμείνουμε ποτέ από ιδέες για εκδρομές. Με ιστορίες, κουίζ, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα και άλλες δραστηριότητες, μαθαίνουμε τα ελληνικά βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα νησιά, τις πόλεις και την ελληνική επαρχία.

Άλλα βιβλία της συγγραφικής ομάδας

Τα βιβλία της συγγραφικής ομάδας, έχουν μεγάλη απήχηση σε όλες τις ηλικίες. Ξεκίνησαν από  μια σελίδα στο Facebook το 2019, που πλέον απαριθμεί 300 χιλιάδες άτομα. Η σειρά με τα activity books, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα βιβλία: Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ, (ακόμα ένα για τα παιδιά), Γεωγραφία για εντελώς αγεωγράφητους, τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα!.

Info

Γεωγραφία της Ελλάδας – Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ

Εικονογράφος: Ναταλία Μαυρωτά

Εκδόσεις Διόπτρα

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

Καλοκαίρι 2024: Περισσότεροι από 150 προορισμοί της Ελλάδας

Κυκλοφορεί στα περίπτερα