Το μήνυμα των Παραολυμπιακών Αγώνων πετά στους αιθέρες με την AEGEAN.  

Η AEGEAN στηρίζει την προσπάθεια κορυφαίων Ελλήνων αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων, μοιράζοντας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
Dimitris Gerogiannis_CEO AEGEAN, Antonis Tsapatakis_Athlete, Michalis Seitis_Athlete, Giannis Sevdikalis_Athlete Aegean | Δημήτρης Γερογιάννης CEO Aegean και οι αθλητές: Αντώνης Τσαπατάκης, Μιχάλης Σεΐτης, Γιάννης Σεβδικαλής

Η AEGEAN στηρίζει την προετοιμασία των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών Γιάννη Σεβδικαλή (στίβος), Μιχάλη Σεΐτη (στίβος) και Αντώνη Τσαπατάκη (κολύμβηση) για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, που θα πραγματοποιηθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες εκπέμπουν δυναμικά το μήνυμα της ελευθερίας, και της ισότιμης-αναλογικής συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Οι εκπρόσωποι Έλληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίζονται σκληρά και μοιράζονται το μήνυμα με κάθε προσπάθεια τους, με κάθε επιτυχία τους.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, η AEGEAN βρέθηκε κοντά στο πλευρό αθλητών και αθλητριών που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και στις προσπάθειες των ατόμων με αναπηρία για προσβασιμότητα και ίσες ευκαιρίες. Ο αθλητισμός συμβολίζει από την αρχαιότητα τις αξίες της θέλησης, της ανθεκτικότητας και της επιμονής απέναντι σε κάθε πρόκληση. 

Μιχαλης Σεΐτης, Αντωνης Τσαπατακης, Γιαννης Σεβδικαλης

Οι τρεις αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων, φωτεινό παράδειγμα για όλους, εργάζονται ήδη εντατικά με στόχο να χαρίσουν στη χώρα μας ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Η AEGEAN θα τους μεταφέρει σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις για την προετοιμασία τους, μεταδίδοντας δυναμικά το μήνυμα των Παραολυμπιακών Αγώνων σε όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

iStock

Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία. Την ημέρα της τελετής έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο ξεκίνησαν και θεσμοθετήθηκαν οι αγώνες του Στόουκ Mάντεβιλ και πραγματοποιήθηκε η πρώτη αθλητική διοργάνωση για αθλητές με αμαξίδιο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αθλητές από την Ολλανδία συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες και έτσι γεννήθηκε το διεθνές κίνημα που είναι γνωστό πλέον ως Παραολυμπιακό Κίνημα.

Οι πρώτοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία οργανώθηκαν το 1960 στην Ρώμη, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ίδια πόλη. Θεωρούνται ως οι πρώτοι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Περίπου 400 αθλητές από 23 χώρες συμμετείχαν σε 8 αθλήματα, 6 από τα οποία εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων (τοξοβολία, κολύμβηση, ξιφασκία, καλαθοσφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση, στίβος).

Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δείτε εδώ το πρόγραμμα των φετινών Παραολυμπιακών Αγώνων.

3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

iStock

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και έχει θεσμοθετηθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.). Σκοπός είναι η προώθηση δράσεων για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, αλλά και για την ενημέρωση, αφύπνιση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα