Ταξίδι με το αυτοκίνητο: Πώς θα οργανωθείτε στην εντέλεια

Τι να προσέξετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
beautiful-mountain-road-landscape Credits: Freepik

Η χώρα μας προσφέρεται για roadtrips, καθώς υπάρχουν πολλά μέρη σε κοντινή, αλλά και πιο μακρινή απόσταση για να επισκεφτούμε. Σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, έχετε τη δυνατότητα να πάρετε μαζί τα πράγματά σας χωρίς να το πολυσκεφτείτε, να κάνετε όσες στάσεις θέλετε, να ακούσετε τη μουσική που αγαπάτε και να πάτε οπουδήποτε με τους δικούς σας ρυθμούς. Επιπλέον, οι εικόνες και η ελευθερία που θα σας χαρίσει ένα τέτοιο ταξίδι, είναι ανεκτίμητες. 

Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό να ταξιδεύετε με αυτόν τον τρόπο, καθώς πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετούς παράγοντες που θα σας χαρίσουν ασφάλεια και ηρεμία. Χρειάζεται οργάνωση από πριν, ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα σημαντικό. Πώς πρέπει να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο; 

Μηχανικός έλεγχος αυτοκινήτου 

Credit: Freepik

Αρχικά, θα πρέπει να έχετε βεβαιωθεί ότι το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο για ταξίδι. Κοιτάξτε τα λάδια, την κατάσταση των ελαστικών, τη μπαταρία και τους υαλοκαθαριστήρες. Επιπλέον, να φροντίζετε να έχετε μαζί σας ρεζέρβα. Αν είναι δυνατόν, καλύτερα να κάνετε κι ένα μικρό service, ή να το δει ο μηχανικός σας, ώστε να αποφύγετε τα απρόοπτα. Σε κάθε περίπτωση, να έχετε πάντα διαθέσιμο το τηλέφωνο της ασφάλειάς σας, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι, να καλέσετε αμέσως για βοήθεια.

Καύσιμα 

Credit: Freepik

Μεγάλη σημασία έχει να είστε σίγουροι ότι έχετε γεμάτο ρεζερβουάρ. Μην το αμελήσετε και μην το αφήσετε τελευταία στιγμή. Επιπλέον, σας συμφέρει πολύ περισσότερο να βάλετε βενζίνη πριν το ταξίδι, καθώς θα χάνετε χρόνο αν χρειαστεί να σταματάτε γι’ αυτό. Ίσως δεν βρίσκετε τόσο σύντομα όσο νομίζετε και ενδέχεται να σας πιάσει άγχος αν είναι αρκετά τα καύσιμα. Επιπλέον, στις εθνικές οδούς, παρατηρείται συνήθως ότι τα καύσιμα είναι πιο ακριβά. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας είναι ηλεκτρικό, φροντίστε να το έχετε φορτίσει, αλλά να βρείτε και όλους τους σταθμούς φόρτισης που θα σας εξυπηρετήσουν στην διαδρομή. 

Υπολογισμός εξόδων για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο

Πριν από ένα οποιοδήποτε ταξίδι, έχει σημασία να υπολογίσετε τα έξοδα που θα κάνετε. Βρείτε από πριν πόσο θα σας κοστίσουν τα διόδια και τα καύσιμα, ώστε να είστε προετοιμασμένοι. Εκτός από το google maps, θα σας βοηθήσουν αρκετές εφαρμογές και websites.   

Φαγητό και snacks 

Σε ενα ταξιδι με αυτοκινητο ειναι απαραιτητα τα snacks | Freepik

Σε ένα roadtrip, εκτός από καλή μουσική και καλή παρέα, είναι απαραίτητο και το φαγητό. Φροντίστε να έχετε μαζί σας αρκετά snacks για τον δρόμο, αλλά και παγούρι με νερό που θα το διατηρεί σε καλή θερμοκρασία.  

Φαρμακείο 

Το φαρμακείο ενός ταξιδιού είναι απαραίτητο και σημαντικό. Βάλτε σε ένα τσαντάκι τα απαραίτητα, ώστε να αποφύγετε να ψάχνετε οποιαδήποτε ώρα σε όποιο μέρος βρεθείτε, φαρμακείο. Θα χρειαστείτε παυσίπονα, γάζες, οινόπνευμα, βαμβάκι, τσιρότα, αλλά και αλοιφή για τσιμπήματα και αντιδιαρροϊκα. 

Gadgets 

Credit: Freepik

Σε κάθε ταξίδι, υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές που δεν αποχωρίζεστε. Φτιάξτε μια τσάντα μόνο με τα gadgets, ώστε να είστε οργανωμένοι κάθε φορά. Μην ξεχάσετε τους φορτιστές σας, το power bank, αν χρειάζεστε laptop ή tablet, τη φωτογραφική σας μηχανή, πολύπριζο και βάση αυτοκινήτου για το κινητό. 

Άλλα απαραίτητα 

Υπάρχουν πάντα κι άλλα απαραίτητα για ένα τέτοιο ταξίδι, που μπορεί να μην τους δίνουμε σημασία. Για παράδειγμα, βάλτε στο πορτ παγκάζ αλυσίδες αν πρόκειται να πάτε κάπου χιονισμένα, έναν φακό, ομπρέλες ή αδιάβροχα. 

Αν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη ποιες περιοχές θα περιλαμβάνει το roadtrip σας, συμβουλευτείτε τα αφιερώματά μας.

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα