ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 3'
5 φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας

Ακόμη και αν δεν γνωρίζετε από φυτά ήρθε η ώρα να μάθετε αφού μόνο οφέλη μπορεί μπορεί να σας προσφέρει. Ένα φυτό θα φέρει θετική αύρα στο σπίτι σας και είναι μια όμορφη αλλαγή για το νέο έτος. Τα φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, λοιπόν, είναι αυτό που έλειπε από τον χώρο σας και δεν το ξέρατε!

Σύμφωνα με έρευνα της ΝASA, υπάρχουν φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι και φροντίζουν για την υγεία μας. Αυτό που τα ξεχωρίζει είναι ότι απομακρύνουν τις βλαβερές ουσίες από τον αέρα, όπως τη φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο, το ξυλόλιο κλπ.

Η βελτίωση της ποιότητας του αέρα μες στο σπίτι, σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για ιούς, βήχα, αλλεργίες και λοιμώξεις. Επιπλέον, βοηθάει στην διαχείριση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), η οποία ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους.

Ποια είναι λοιπόν, τα φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού;

Σανσεβιέρια

φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού
Μπορεί να την συναντήσετε και με τις εξής ονομασίες: γλώσσα της πεθεράς, snake plant (φυτό φίδι), Saint George’s sword (το σπαθί του Αγίου Γεωργίου) | Φωτό: Unsplash

Είναι, ίσως, το πιο ανθεκτικό φυτό εσωτερικού χώρου. Προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά επίπεδα φωτός, καθαρίζει τον αέρα και είναι πολύ ανθεκτική, γεγονός που την καθιστά ιδανικό φυτό για αρχάριους καλλιεργητές. Απορροφά τόσο το βενζόλιο όσο και τη φορμαλδεΰδη, καθιστώντας το περιβάλλον γύρω σας ιδανικό. Η σανσεβιέρια μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού απαιτεί μόνο σπάνια πότισμα (ανά 20 μέρες ανάλογα τις συνθήκες).

Αλόη

φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού
Φωτό: Pexels

Η αλόη πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στη συλλογή από φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι σας. Καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο και το μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ παράλληλα αυξάνει το οξυγόνο στο χώρου σας.

Επιπλέον το τζελ που υπάρχει εντός των φύλλων της είναι γνωστό για τις αμέτρητες θεραπευτικές του ιδιότητες. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε περίπτωση εγκαύματος, ουλής, ακμής κλπ.

Σπαθίφυλλο

φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού
Φωτό: Unsplash

Το σπαθίφυλλο είναι ο γνωστός σε όλους μας, κρίνος. Ο κρίνος είναι ένα φυτό εσωτερικού χώρου που καθαρίζει την ατμόσφαιρα από την υγρασία στο σπίτι. Με λίγα λόγια, σταθεροποιεί το κλίμα και καταστρέφει τη μούχλα.


Note this: Καλό είναι να κρατάμε τις γάτες και τους σκύλους μακριά από το σπαθίφυλλο για να μην μασήσουν και καταπιούν τα φύλλα του, καθώς ανήκει στα φυτά που είναι τοξικά για τα κατοικίδια. Για να μην έχετε πρόβλημα μπορείτε να ψεκάσετε τα φύλλα του με διάλυμα πιπεριού καγιέν.


Ανθούριο

To Aνθούριο καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά ως φυτό εσωτερικού χώρου και ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον κρίνο.

Αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά, προσφέροντας σε κάθε χώρο ένα μοναδικό φιλτράρισμα του αέρα από τις περισσότερες επικίνδυνες ουσίες. Το ανθούριο εκτός από τις απορροφητικές του ιδιότητες σε σχέση με τις παθογόνες ουσίες, αποτελεί ένα ευφάνταστο στοιχείο της διακόσμησης.

φυτά που θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού
Φωτό: Unsplash

Μπαμπού

Το μπαμπού είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική διακόσμηση. Η ποικιλία bamboo palm θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πλήρως ανανεωμένο και με νέα πνοή. Απομακρύνει το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλένιο και τη φορμαλδεΰδη αποτελεσματικά, γι’ αυτό μη χάνετε χρόνο και επισκεφθείτε άμεσα το κοντινότερο φυτώριο!

Δείτε επίσης:

5+1 αρωματικά φυτά για να καλλιεργήσετε στο σπίτι σας


Πώς θα παραμείνουν ζωντανά τα φυτά σας όσο λείπετε στις διακοπές;

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2024
Diakopes Magazine

Ο απολυτος Χειμερινος Οδηγος για την Ελλαδα

Από την Πέμπτη 7/12 ανεξάρτητος στα περίπτερα