ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 6'
Φαράγγι Πορτίτσας: Ένα τοπίο που προκαλεί δέος

Τα Γρεβενά, ένας από τους πιο αγαπημένους ορεινούς χειμερινούς προορισμούς της βόρειας Ελλάδας, κρύβουν θησαυρούς και μέρη απαράμιλλης ομορφιάς που αξίζει κάθε ταξιδιώτης να επισκεφθεί. Ένα από αυτά τα μέρη, από τα ωραιότερα που μπορεί να δει κανείς στη Μακεδονία, είναι το Φαράγγι και το Γεφύρι της Πορτίτσας. Πρόκειται για ένα τοπίο που ονομάζεται και “Συμπληγάδες” των Γρεβενών και προκαλεί δέος σε όποιον έχει σταθεί μπροστά του.


Εσείς γνωρίζατε ποια είναι η “Πόλη των Μανιταριών”;


Το μικρό σε μήκος, άλλα άκρως εντυπωσιακό φαράγγι και το πέτρινο δίτοξο γεφύρι στην είσοδό του, συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο άγριας ομορφιάς που προκαλεί τον επισκέπτη να το εξερευνήσει.

Το φαράγγι της Πορτίτσας βρίσκεται δυτικά του νομού Γρεβενών, ανάμεσα στα βουνά του Σπηλαίου και της Λυκότρυπας. Στο σημείο αυτό κυλάει ο Βενέτικος ποταμός. Το φαράγγι εκτείνεται από τα δυτικά προς τα ανατολικά και έχει μήκος 500 μέτρα. Στη δυτική είσοδο του φαραγγιού στέκεται το δίτοξο πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας.

Η χρονολογία κατασκευής του είναι το 1743 και χτίστηκε με σκοπό τη διευκόλυνση επικοινωνίας μεταξύ των χωριών Σπήλαιο και Τρίκωμο.

Δείτε επίσης:

Γεύσεις από Γρεβενά: Παραδοσιακές συνταγές της πόλης των μανιταριών


Εσείς γνωρίζατε ποια είναι η “Πόλη των Μανιταριών”;

Ακολουθήστε το diakopes.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΝΕΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ
Diakopes Magazine

100 Ιεροι τοποι της Ορθοδοξιας στην Ελλαδα, τους οποιους αξιζει να επισκεφθειτε τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας

Από την Πέμπτη 18 Απριλίου στα περίπτερα